13. Uluslararası Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı’nın Programı Belli Oldu
13.Uluslararası Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı’nın Programı Belli Oldu
#BGD#ISCTURKEY2020#SiberGüvenlik#GüvenliVeriPaylaşımı
13. Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı (www.iscturkey.org)
13.Uluslararası Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı "3-4 Aralık 2020" tarihinde Koronavirüs salgını nedeniyle online ortamda gerçekleşecektir. Konferans katılım linki web sitemiz üzerinden duyurulacaktır. Konferansın bu yılki ana teması "Siber Güvenlik ve Güvenli Veri Paylaşımı” olarak belirlenmiştir.
Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı, düzenlendiği ilk yıldan beri ülkemizin bu alanlardaki bilimsel ve sektörel çalışmaların paylaşıldığı, üniversite-kamu-endüstri işbirliğinin geliştirildiği, kamunun bilgilendirildiği, eğitildiği, tüm bilim insanları, araştırmacılar ve sektörel uygulayıcılar arasında bilgi alışverişini sağlayan ülkemizde bu alandaki en önemli etkinliktir. Ülkeler ve kurumlar için çok önemli hale gelen Siber Güvenlik konusunda bireyler ve kurumların farkındalığının artmasına yardımcı olmak, ülkemizde bu alanda bilgi ve tecrübe birikiminin arttırılmasına katkılar sağlamak, kurumlar ve sektör arasındaki işbirliğini arttırmak bu konferansın temel hedefleri arasındadır.
13’üncüsü düzenlenmekte olan Uluslararası “Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı”nın bu yılki ana teması ‘’Siber Güvenlik ve Güvenli Veri Paylaşımı’’ olarak belirlenmiştir. Hayatımızın her alanına nüfuz eden internete bağlı cihazların oluşturduğu nesnelerin interneti olarak adlandırılan yeni yaşam biçimi; toplanan büyük verinin analiziyle yeni yeni hizmetler sunulmasını sağlayarak hayatımızı kolaylaştırmakta, etkinliğimizi ve verimliğimizi arttırıp iş yapış şeklimizi ve günlük hayatımızı değiştirmektedir. Bunca olumlu yanıyla birlikte her türlü bilgi ve işlemin elektronik ortama taşınması ve kritik altyapılarda da yoğun olarak internet uygulamalarının kullanılmasıyla birlikte güvenlik ihlallerini de hızla artmaktadır. Makinalar arası iletişim (M2M), Nesnelerin İnterneti (IoT), Yapay Zekâ ve Blok Zincir Teknolojisi uygulamalarının artması ile siber tehdit ve tehlikeler olağan üstü artış göstermekte olup bu durum ülkeler, kurumlar ve bireyler için hayati hale gelmektedir.
Konferans süresince; paneller, sunumlar ve davetli konuşmacıların konuşmalarının yanında, seçkin araştırmacıların sunacağı bildirilerin konferansın daha verimli ve faydalı olmasına büyük katkılar sağlayacağı beklenmektedir.
Akademisyenler ve uygulayıcılar tarafından konferans düzenleme kuruluna iletilecek olan bildiriler, alanında uzman en az üç hakemin görüşlerine başvurularak değerlendirilecektir. Hakem heyetleri tarafından uygun bulunan bildiriler “Konferans Bildiriler” kitabında basılacak, sözlü veya poster sunumu şeklinde katılımcılara sunulacaklardır.
Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar, siber/bilgi güvenliği sorumluları, bu konulara ilgi duyan ve kendisini geliştirmek isteyen herkese açık ve tamamen ücretsiz olan bu etkinliğe katılımınız bizleri memnun edecektir.
Ahmet Hamdi Atalay
Bilgi Güvenliği Derneği
Yönetim Kurulu Başkanı
Bilgi ve Talepler İçin:
Görkem Aktay,
Bilgi Güvenliği Derneği Gençlik Platformu Üyesi
Tel: 0312 231 18 10,
0507 299 43 42
Mail: info@cybermagonline.com
Web: www.bilgiguvenligi.org.tr, www.iscturkey.org