Ana Sayfa
Hakkımızda
Abone Ol
E-Dergi
Reklam Verin
Önceki Sayılar
Gelecek Sayılar
Dergi
Editörden
Yazarlar
Danışmanlık
ISC Turkey 2018 Sonuç Bildirgesi
ISC Turkey 2017 Sonuç Bildirgesi
ISC TURKEY 2016 Sonuç Bildirgesi
ISCTURKEY 2015 Konferansı Sonuç Bildirgesi
ISC Turkey
Sizden Gelenler
İletişim
Medya Planı
CyberMag Logo
Kategoriler
Ana Sayfa
Hakkımızda
Dergi
Abone Ol
E-Dergi
Reklam Verin
Önceki Sayılar
Gelecek Sayılar
Editörden
Yazarlar
Danışmanlık
ISC Turkey
ISC Turkey 2018 Sonuç Bildirgesi
ISC Turkey 2017 Sonuç Bildirgesi
ISC TURKEY 2016 Sonuç Bildirgesi
ISCTURKEY 2015 Konferansı Sonuç Bildirgesi
Sizden Gelenler
İletişim
CyberMag Logo
Medya Planı
Makaleler
Haberler
Etkinlikler
Röportajlar
Editörden
Makaleler
Haberler
Etkinlikler
Röportajlar
Editörden
Nisan 2018
VERİSİNİ KORUYAMAYAN YANACAK!
26 Nisan Perşembe günü Anemon Samsun Hotel’de gerçekleştirilen etkinlikte konuşan WatchGuard Türkiye ve Yunanistan Ülke Müdürü Yusuf Evmez, hackerlardan etiklik beklenildiğini ancak böyle bir şeyin söz konusu olmadığını belirterek şirketleri fidye saldırılarından kurtulmak için ödeme yapmamaları konusunda uyardı.
1 MİLYARDAN FAZLA CİHAZ YAVAŞLADI !
Dijital para birimlerinin değeri arttıkça, dijital para madenciliği daha zorlu hale geldi.
YENİ YATIRIMLAR İLE VERİ İTHALATINA DUR DENİLECEK
Avrupa ve Ortadoğu’nun en hızlı CDN platformlarından birini sunan Türk teknoloji şirketi Medianova, yaptığı son yatırımla ülkemizdeki network kapasitesini artırdı.
Türkiye’de ebeveynlerin %42’si internet bağımlılığı konusunda endişeli
İnternet dünyasında büyümenin getirdiği riskler ebeveynlerin başını ağrıtan tek şey değil. Çocukların internette geçirdiği süre de anne babaları endişelendiriyor.
P&G, EN YENİ ÜRÜNLERİNİ VERİ ANALİTİĞİYLE GELİŞTİRİYOR
Gillette, İpana, Orkid, Prima gibi lider markaların geliştiricisi Procter and Gamble (P&G), veri analitiğinden faydalanarak tüketici ihtiyaç ve beklentilerini belirledi.
Ailenizin siber gizliliği için 5 kritik tavsiye !
Siber tehlikeler ilk ortaya çıktığı günden bu yana kendini yeniliyor. Yeni cihaz ve platformlara hızlı bir şekilde adapte olan bu riskler siber güvenlik şirketleri tarafından yenilikçi yöntemlerle bertaraf edilebiliyor
Dijital devrim, sosyal ilişkileri etkiledi
Üsküdar Üniversitesi 5. Uluslararası İletişim Günleri, Türkiye’den ve dünyadan alanında uzman isimlerin katılımıyla gerçekleşiyor
NGN, Türkiye’nin datasını koruyan kale Star of Bosphorus’u hizmete açtı!
Türkiye'nin en gelişmiş veri merkezi olarak faaliyetlerine başlayan Star of Bosphorus, özel bir lansman ile tanıtıldı.
Sigortayeri, siber risklere karşı finansal güvence sunuyor.
Türk sigorta sektöründe çoklu dağıtım kanalı ile çalışan tek Sigorta ve Reasürans Brokeri Sigortayeri, ana sponsoru olduğu Entegre Siber Güvenlik Teknoloji Platformu etkinliğinde, dijitalleşen dünyada önemi her geçen gün artan siber güvenlik alanının oyuncularıyla bir araya gelerek, siber risklere karşı sunduğu teminatları anlattı.
Dijital Dönüşümü Tamamlayacak En Yeni Teknolojiler Hakkında Öngörüler
İş dünyasında dijital dönüşüm sıklıkla duyulan kavramdan biri haline geldi. İşletmelerin hayatta kalabilmesi için trendleri takip etmesi ve dijital dönüşümü gerçekleştirmesi önem taşıyor. Dijital dönüşümü gerçekleştirdiğine inanan işletme sayısı da gün geçtikçe artıyor.
Siber Saldırganlar Buluttan Vazgeçmiyor!
Bulut teknolojisi, ortaya çıktığı günden bu yana hayatlarımızın her alanında kendisine yer bulmayı başardı. Özellikle şirketlere ve kurumlara sağladığı maliyet ve zaman avantajları, bulut teknolojisinin önemi artırırken, siber saldırganlar da bu konuda boş durmuyor.
İNTERNETTEN GELEN 8 HASTALIK !
‘İnternetten de hastalık bulaşır mı?’ demeyin. İnternetin kitleler tarafından kullanılmaya başlamasından itibaren birçok hastalık yayılıyor.
Reklam engelleme çözüme yönelik bir uygulama değil
MMA Türkiye, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK), son günlerin tartışma konusu Reklam Engelleme (AdBlocking) ve bunların mobil pazarlamaya etkileri hakkında görüşlerini paylaştı.
BAHÇEŞEHİR KOLEJİ ROBOTİK TAKIMLARI, DÜNYANIN EN ÖNEMLİ ROBOTİK TURNUVASINDAN ÖDÜLLERLE DÖNDÜ
Bahçeşehir Koleji robotik takımları, FIRST Vakfı tarafından 1992 yılından bu yana ABD’de düzenlenen ve dünya çapında lise robotik takımlarının katıldığı FIRST RoboticsCompetition’da (FRC) her yıl olduğu gibi bu yıl da başarıyla mücadele ederek büyük ödüllerin sahibi oldu.
Endüstriyel şirketlere saldırılarıyla bilinen grup ortaya çıkarıldı !
Kaspersky Lab, Rusça konuşan kişilerden oluşan ve Energetic Bear olarak da bilinen tanınmış APT grubu Crouching Yeti’nin kullandığı altyapıyı dünyanın dört bir yanında ele geçirilmiş sunucularıyla birlikte ortaya çıkardı.
IBM’den Platin Bilişim’e 4. Kez Yılın Güvenlik İş Ortağı Ödülü
IBM, 2017 yılı ödülleri “Outstanding Security Solutions” kategorisinde, Platin Bilişim’i bir kez daha Yılın En İyi Güvenlik İş ortağı seçti.
24. Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı 2 – 4 Mayıs “ICCI” 2018 için Geri Sayım Başladı
Türkiye’nin lider enerji fuarı ICCI Powered by Power-Gen, enerjide yeni işbirlikleri için ulusal ve uluslararası enerji şirketlerini İstanbul’da bir araya getirecek.
E-ticarette ödemeyi nasıl yaptık?
Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD), e-ticarette en çok hangi ödeme yöntemlerinin kullanıldığını araştırdı. Kredi kartı ve banka kartı ile ödemeler başı çekerken, alışveriş kredisi ile en çok cep telefonu satın alınıyor.
Sınır tanımayan siber suçların da bir sınırı var
Siber suçlular, online dünyayı kendi oyun alanları gibi kullanırken, internet suçları da ülkeler arasında sınır tanımıyor gibi görünüyor.
ELEKTRİKTE AVRUPA’YA KIYASLA 10 KAT HIZLI BÜYÜYORUZ !
EnerjiSA Dağıtım Şirketleri Genel Müdürü Murat Pınar, Türkiye'deki elektrik müşterisi sayısının Avrupa'ya kıyasla 10 kat daha hızlı büyüdüğünü ifade ederek akıllı şebekelerin önemine dikkat çekti.
TBD’DEN BİLİŞİMDE TÜRKÇE SEFERBERLİĞİ TBD, ALTI AYDA BİLİŞİMDE 1048 İNGİLİZCE TERİMİ TÜRKÇELEŞTİRDİ
Türkiye Bilişim Derneği (TBD), yabancı bilişim terimlerinin Türkçe karşılıklarını dilimize kazandırmayı sürdürüyor.
Finans Sektöründe Yatırımın Geleceğine Robo-Danışmanlar Yön Veriyor…
'Yapay zeka finans sektöründe kuralları nasıl değiştiriyor?’, ‘Bize ne yapacağımızı Robo Danışmanlar mı söyleyecek, yoksa işimizi elimizden mi alıyorlar?’,
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız Kutlu Olsun !
Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, Büyük Millet Meclisinin açılışı ile beraber çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.CyberMag.
Robot Sophia, evlilik teklifini reddetti !
Türkiye ziyaretinde Yapı Kredi’nin reklam çekimlerinde de oynayacak olan Robot Sophia, Will Smith’den sonra Serdar Kuzuloğlu’nun da evlilik teklifini kibarca reddederken, esprileriyle salonu kahkahaya boğdu.
Salgın gibi yayılan veri saldırılarına karşı şirketler nasıl korunmalı?
Son günlerde kapsamlı veri ihlallerine dair raporların herkeste endişe yarattığına dikkat çeken kapsamlı, entegre ve otomatik siber güvenlik çözümlerinde dünya lideri Fortinet (NASDAQ: FTNT), kurumların bu konuda proaktif adımlar atması gerektiğini vurguluyor.
Zekası Kadar Güzelliğiyle de Dikkat Çekti!
Merakla beklenen yapay zeka Sophia, sonunda Türkiye’ye geldi.
Yazılım testinde gündem yapay zekanın test edilmesi
Bu yıl dokuzuncusu gerçekleştirilen uluslararası yazılım testi konferansı TestIstanbul’da, 60 milyar dolar büyüklüğe ulaşan sektörün gündemi değerlendirildi. Etkinlikte, yazılım testi sektöründe yapay zeka kullanımının günden güne artış gösterdiğine dikkat çekildi.
Robot Sophia Anadolu Sigorta Güvencesiyle Türkiye’ye Geldi
Hong Kong’tan İstanbul’a seyahat eden Sophia, seyahati boyunca Anadolu Sigorta güvencesindeydi. Sophia’nın seyahat risklerini teminat altına alan sigorta poliçesi, etkinlik sırasında kendisine takdim edildi.
Endüstiyel Solar Çatılarda Dijital Dönüşüm Nasıl Olacak?
Yakın gelecekte, elektrik üreten ve tüketen çatıların blockchain altyapılı uygulamalarla bağlantı kurup, kendi aralarında güneş elektriği alışverişi yapacak.
VERİ SIZINTILARININ %90’ININ KAYNAĞI NEDİR? NASIL KORUNURUZ?
İnsanların bir güvenlik sistemindeki en zayıf halka olduğunu bilen hackerlar veri hırsızlığı yapabilmek için sıklıkla oltalama saldırılarına başvuruyor.
Robot Sophia, Türkiye’nin yeni reklam yıldızı olacak !
Dünyanın vatandaşlık alan ilk insansı robotu Sophia, Yapı Kredi’nin ana sponsorluğunda bu yıl 5’incisi düzenlenen Marketing Meetup için İstanbul’a geldi.
Ali Kuralkan, MTH Technologies’te Türkiye Ülke Müdürü oldu
Siber güvenlik, mobil e-ticaret ve Nesnelerin İnterneti alanlarında güçlü platformlar ve dijital uygulamalar gerçekleştirmek üzere faaliyet gösteren MTH Technologies’te Türkiye Ülke Müdürlüğü görevine, sektörün deneyimli isimlerinden Ali Kuralkan atandı.
Yapay Zeka Ölüm Tarihini Tahmin Edebilir mi?
Amerika’da yapılan araştırmalara göre dünya üzerindeki terminal döneme girmiş ya da girmekte olan hastaların yaşadıkları hayatla yaşamak istedikleri hayat arasında büyük bir fark bulunuyor.
Endüstri 4.0 ve Türkiye'den Akıllı Üretim Örnekleri
Merhaba ben Yiğit Ergin, Karel’de Proje Yöneticisi olarak çalışıyorum. Bugün sizlere Endüstri 4.0 ile ilgili bilgileri ve çok fazla değinilmemiş konuları aktarmaya çalışacağım.
Evdeki Wi-Fi Bağlantısının Güvenliği İçin 5 Kritik Adım !
Ne zaman internete bağlanmak isteseniz, dail-up bağlantı girişini bilgisayara bağladığınız zamanları hatırlıyor musunuz?
E-Ticaret, daha güvenli hale gelecek !
İnternet üzerinde yapılan dolandırıcılıkları engellemeyi amaçlayan Kaspersky Lab, Ana Çözüm Sağlayıcı olarak Merchant Risk Council bünyesine katıldı. Kaspersky Lab bu hamleyle, internet perakendecileri ve e-ticaret yapanların kendilerini ve müşterilerini dolandırıcılara karşı korumalarına yardımcı olmaya kararlı olduğunu bir kez daha gösterdi.
Dijital bahar temizliği için 7 ipucu
Uzun haftasonu tatilleri, yıllık izinler, daha geç gelip daha erken işten ayrılma zamanları. Bu günler aynı zamanda bilgisayarlarınızı ve mobil cihazlarınızı gözden geçirmeniz için de en uygun dönem.
TÜRKİYE VODAFONE VAKFI DANIŞMA KURULU ÜYELERİ GELECEĞİN KOD YAZARLARIYLA BULUŞTU
Vakfın son dönem çalışmalarının değerlendirildiği toplantının sonunda robot VSmart ile tanışan Danışma Kurulu Üyeleri, “Yarını Kodlayanlar” projesi kapsamında kodlama eğitimi alan çocuklarla bir araya gelerek hatıra fotoğrafı çektirdi.
Bilgi Güvenliği Derneği tarafından 11.si düzenlenecek olan Uluslararası Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı’nın ana teması “Siber Güvenlik ve Blok Zincir Teknolojisi” olarak belirlendi.
Bilgi Güvenliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Atalay, 17-18 Ekim 2018 tarihinde, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Merkez Binası’nda gerçekleşecek olan etkinliğe ilgi duyan herkesi davet ediyor.
Alan Watkins’ten yapay zekâ ve robotların geleceği için 5 önemli öngörü !
Management Centre Türkiye (MCT), İş ve Teknoloji Haftası “&NOW Business&Tech Week’te dünyaca ünlü uzmanları buluşturacak.
Facebook’tan yeni güncellemeler !
GDPR sonuçlandırıldığında Facebook, bunu gizliliğe daha fazla yatırım yapmak için bir fırsat olarak gördü.
İlaç Formülleri ve Ticari Bilgiler Tehlikede !
Kötü şöhretli PlugX zararlı yazılımı, Vietnam’daki ilaç şirketlerinde tespit edildi. Yazılım değerli ilaç formüllerini ve ticari bilgileri çalmayı hedefliyordu.
Dijital dönüşüme ayak uyduran şirketler %26 daha fazla kar edebilir
Bugün, bir şirketin başarısını veya başarısızlığını belirleyen en önemli faktör “dönüşüm hızı” olabilir.
TRT Çocuk Hacklendi !
Kızıl hacker grubu RedHack yine boş durmadı, bu kez TRT'ye saldırdı.
İnsan Kaynakları süreçleri bulut teknolojileriyle dönüşüyor
Bulut teknoloji altyapısıyla geliştirilen insan kaynakları uygulamaları, personel yönetim süreçlerinde uzmanların yükünü hafifletiyor.
Elektronik Belge Yönetim Sistemlerinde Blockchain Dönemi Başlıyor !
20 ayrı ülkede farklı sektörlerden 300 binden fazla kullanıcı tarafından tercih edilen Elektronik Belge, Form ve Süreç Yönetim Sistemi (EBYS) olan enVision’ın Blockchain teknolojisiyle entegrasyonu tamamlandı. Böylelikle enVision; Türkiye, Orta Doğu ve Afrika’da Blockchain protokolünün gücünden yararlanan ilk tanınmış EBYS çözümü oldu.
Huawei Finans Zirvesi’nde finans sektörünün dönüşümü ele alındı
IDC’nin desteğiyle gerçekleşen Huawei Finans Zirvesi’nde, dijital dönüşümün finans sektöründe yaratmış olduğu değişiklikler masaya yatırıldı.
STM 2018 Ocak-Mart Dönemi Siber Tehdit Durum Raporu Yayımladı
E-Dönüşüm Sertifika Programı 5 Mayıs’ta gerçekleşecek
5 Mayıs Cumartesi günü gerçekleşecek “E-Dönüşüm Sertifika Programı” katılımcıları e-dönüşüm alanındaki uzman isimlerle buluşturacak.
Yetiştirdiği öğrenci Mars'a roket gönderen ekiple çalışıyor
TÜBİTAK tarafından ödüllendirilen ve ABD'de Chicago Üniversitesi tarafından "Yılın Öğretmeni" seçilen Talha Kılıç'ın danışmanlık yaptığı lise öğrencileri, Türkiye ve dünyanın önde gelen üniversitelerinde akademik çalışmalar yaparak adını bilim dünyasına yazdırıyor.
Kripto para soyguncularının başına ödül konuldu !
Dünyanın en büyük kripto para borsalarında biri olan Binance, Mart ayında başarısız bir siber soyguna uğradı. Ancak saldırı başarısız olsa da Binance, bu kripto para soygununa girişenlerin peşine düştü ve faillerin izini sürmek üzere yardımı olabilecek herkesi 250 bin dolar değerinde kripto para ile ödüllendireceğini duyurdu.
Yenilikçi teknolojinin kalbi Kıbrıs’ta attı
Kamu ve özel sektörün yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe, Kıbrıs’taki iş ortağı Tekbim ile Ada’nın ekonomisine yön veren üniversiteler ve devlet kurumlarından yoğun katılım gerçekleştirildi. Konusunda uzman isimlerin ve sektör profesyonellerinin yer aldığı etkinlikte, bilgi çağının geleceği değerlendirildi.
Riske uyarlanabilir koruma çözümü, veri güvenliği ve üretkenliğini birlikte sunuyor
Sektörün, risklere otomatik yanıt veren ilk çözümü olan Dynamic Data Protection, insan merkezli davranış analizinin gücünü, gelişmiş tehditlere karşı en etkin veri koruması için kullanıyor.
World Cities Congress İstanbul’18 başladı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde 17-18-19 Nisan 2018 tarihlerinde düzenlenen World Cities Congress İstanbul'18 bünyesinde workshoplar ve 12 panel gerçekleşiyor.
KİŞİSEL VERİLERİ KORUNMASI KANUNU VE MOBİL PAZARLAMAYA ETKİLERİ
Mobil pazarlamanın ve ilgili teknolojilerin gelişimine öncülük eden MMA (Mobil Pazarlama Birliği) Türkiye, 7 Nisan 2018’de Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK), son günlerin tartışma konusu Reklam Engelleme (AdBlocking) ve bunların mobil pazarlamaya etkileri hakkında görüşlerini paylaştı.
TÜRKIYE AKILLI ŞEBEKELERLE KAZANACAK
Akıllı şebekeler sayesinde hem enerji alım maliyetleri azalacak hem de elektrik, su ve gaz şebekelerinde meydana gelen kayıp kaçak oranı ciddi oranda düşecek.
Blockchain Tabanlı, Özelleştirilebilir Oy Verme Çözümü !
İnternet üzerinden oy verme modern toplumlara birçok alanda hitap eden bir çözüm. Coğrafi olarak geniş alana yayılmış uzak topluluklar veya öğrencilerinin görüşlerini öğrenmek isteyen yenilikçi üniversiteler bu çözümden faydalanabilirler.
Sanayi 4.0 ve Akıllı Fabrikaların Temeli IoT
Nesnelerin İnterneti (IoT) ve akıllı ürünler konularında uzman sektör temsilcileri ile IoT alanına ilgi duyan öğrencileri buluşturan IoT Line Fair ’18 etkinliği, 7 Nisan tarihinde İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan İle Söyleşi
"Siber güvenlik sektöründe yerlilik kadar millilik de önemli. Sektör paydaşları olarak daha fazla mesafe almamız lazım. Birçok firma siber güvenlik başta olmak üzere bu işleri yapıyor ancak sektörün taraflarının işin içine daha fazla girmesi gerekiyor. Biz de koordinasyon görevini daha iyi yapmamız gerektiğinin bilincindeyiz. Taraflarla birlikte gereğini yapmaya hazırız. Özel sektörümüz bilmeli ki daha koordineli çalışmak, daha fazla iş birliği yapmak bu sektörden beklediğimiz faydayı elde etmek ve olası saldırıları engellemek için önemlidir."Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan
Robot Sophia Türkiye’ye Geliyor !
Dünyanın ilk humanoid robotu Sophia, Türkiye’ye, Anadolu Sigorta güvencesinde seyahat edecek. Anadolu Sigorta, 19 Nisan tarihinde Marketing Meetup etkinliğine katılmak üzere Türkiye’ye gelecek olan Sophia’yı, Türkiye’deki seyahati süresince sigortalarken, Sophia’nın sigorta poliçesi de, Marketing Meetup sırasında kendisine sunulacak.
Thyssenkrupp ve Microsoft işbirliğiyle küresel asansör endüstrisi dijitalleşiyor
thyssenkrupp Asansör, bulut tabanlı tahmini bakım çözümü MAX'ın küresel ağına katılmak üzere olan Brezilya’da, sisteme yaklaşık 28 bin asansörün daha eklenmesini bekliyor.
ZEYTİN DALI HAREKÂTI SIRASINDA SİBER SALDIRI TEHDİDİ !
STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş. 2018 yılının Ocak - Mart dönemini kapsayan yeni siber tehdit durum raporunu açıkladı.
Tüm dünyada geçerli delil üretimi Blockchain teknolojisi ile yapılacak
Türkiye’nin blockchain teknolojisinde uluslararası ödüllü ilk şirketi Proofstack (Eski adıyla Copyrobo) ile 35 yıldır Türkiye'de fikri ve sınai mülkiyet hakları alanında sektör liderliğini koruyan Destek Patent arasında iş birliği protokolü imzalandı.
GMAIL ADRESİYLE NETFLIX’E KAYDOLANLAR DİKKAT!
Netflix hesabınız bir Gmail adresiyle kayıtlıysa, Netflix'ten ödeme bilgilerinizi yenilemenizi isteyen herhangi bir e-posta geldiğinde dikkat edin. Gmail'in, “noktalar önemli değil” özelliği nedeniyle, kart bilgilerinizi başka birinin Netflix hesabına eklemenize sebep olabilecek bir e-posta ile yeni bir kimlik avı dolandırıcılığına maruz kalabilirsiniz!
Ortadoğu'daki petrol ve gaz endüstrisi, siber saldırıların hedefinde
Global antivirüs yazılım kuruluşu ESET, Siemens ve Ponemon Enstitüsü tarafından yapılan yeni bir araştırmaya dikkat çekiyor. Buna göre, Orta Doğu ülkelerinde meydana gelen tüm siber saldırıların yarısından fazlasının hedefinde petrol ve gaz endüstrisi var.
TBD, KOBİ’LERİ “AKILLI ÜRETİMLE KÜRESEL REKABETE” TAŞIYACAK
Türkiye Bilişim Derneği (TBD), ülke ekonomisi için lokomotif görevi gören KOBİ’leri küresel rekabet ortamına taşıyacak. “Akıllı Üretimle Küresel Rekabet” sloganıyla düzenlenecek “1. İstanbul KOBİ’ler ve Bilişim Kongresi”, 3 Mayıs 2018 tarihinde İstanbul’da yapılacak.
ŞİRKETLER İÇİN İŞ SÜREKLİLİĞİ BİLGİ GÜVENLİĞİ İLE MÜMKÜN
Birçok sektör için operasyonel süreçlerin duraklaması veya faaliyet gösteremez hale gelmesi ile ortaya çıkabilecek finansal kayıplar ürkütücü hale geldi.
Oualcomm IoT cihazlarına özel üretilen Vision Intelligence Platformu’nu tanıttı
Yeni 10nm çip üzeri sistem; yeni nesil robotlar, akıllı kameralar ve akıllı evler için yüksek performanslı güç verimliliği sunan sınır bilişim teknolojisi sağlamak üzere tasarlandı
Innovera, Tenable'ın Türkiye'deki tek Platinum Partneri oldu
Innovera, siber zafiyet yönetimi alanında dünya lideri Tenable'ın Türkiye pazarındaki tek Platinum Partneri oldu.
Facebook, uygulama geliştiriciler tarafından verilerin kötüye kullanım durumlarını rapor eden kişileri ödüllendireceği Verilerin Kötüye Kullanımı Ödül Programı’nı (Data Abuse Bounty) hayata geçirdi.
Program, insanların bilgilerinin olası kötüye kullanımlarını daha hızlı bir biçimde tespit etmek üzere atılan adımların bir parçası olarak geçen haftalarda duyurulmuştu. Güvenlik meselelerini tespit etmek ve düzeltmek için kullanılan mevcut Bug Ödül Programı’ndan ilham anılarak tasarlanan Verilerin Kötüye Kullanımı Ödül Programı, Facebook’un politikalarının ihlal edildiği durumların belirlenmesine yardımcı olacak.
Satın almayın kiralayın!
Şirketlerin dijitalleşme sürecini hızlı ve en düşük maliyetli şekilde gerçekleştirmelerinin formülü ise profesyonel bir veri merkezinden hizmet almak.
Kaspersky Lab, dünyanın en büyük blockchain girişimi Ethereum Alliance’a katıldı
Blockchain yalnızca Bitcoin’den ibaret değil. Aslında Blockchain, elektronik ortamda oy vermekten adil ticarete kadar birçok alanda kullanılabilen dev bir ekosistem.
ŞİRKETLERİN %27’Sİ KİŞİSEL CİHAZLARDAN ŞİRKET AĞINA BAĞLANMAYI YASAKLIYOR
Hareketlilik ve değişkenlik bugünün iş dünyasının merkezinde ve bunun bir sonucu da çalışanların kendi cihazlarını kullanması ve şirketten uzak lokasyonlardan iş yeri ağlarına bağlanması olarak ortaya çıkıyor.
Yazılım testinin bugünü ve yarını TestIstanbul’da konuşulacak
Güneydoğu Avrupa ve Ortadoğu’nun ilk ve tek uluslararası yazılım testi konferansı TestIstanbul’un dokuzuncusu 17 Nisan Salı günü gerçekleştirilecek. Dünyadan önemli isimleri keynote konuşmacısı olarak ağırlayacak etkinlik, yapay zekanın test edilmesi ve cloud testing konularına odaklanacak.
Monero kripto para birimi: Zararlı yazılımların yükselen yıldızı
Kripto para birimleri bu günlerde oldukça popüler. Global antivirüs yazılım kurulu ESET’in güvenlik uzmanlarına göre, özellikle bir tanesi kötü amaçlı yazılım üreticilerinin özel ilgi alanında: Monero.
Dikkat: Nesnelerin İnternetine yönelik saldırılar 4 kat arttı
FortiGuard Labs çalışmalarından elde edilen rakamlar çarpıcı bir hacim büyümesine dikkat çekmekle birlikte zararlı yazılımların evrilmekte olduğunun da altını çiziyor.
Finans Zirvesi’nde finans sektörünün dönüşümü ele alınacak
Yenilikçi birçok teknoloji ve yapay zeka ile finansal teknolojilerin artan kullanımı, finans sektörünün dijital dönüşüme girmesini zorunlu kılıyor. İnternet kullanımının yaygınlaşması, mobil telefon kullanım oranlarının artması gibi itici güçlerin neden olduğu gelişmeler, müşterilerin aldıkları hizmetlere bakış açılarını kökten değiştiriyor.
Yelken Müsabakaları İçin Kolları Sıvandı
Türkiye’nin önde gelen kurumlarına Veri Koruma, Arşivleme, İş Sürekliliği, IT Altyapı Yönetimi ve Güvenlik konularında profesyonel çözümler sunan Platin Bilişim, oluşturduğu 11 kişilik ekibi ile İstanbul Fenerbahçe’de ki bir yelken kulübünden desteği ile kurumsal yelken yarışlarına hazırlanıyor.
TürkPatent 2017 raporunu açıkladı
Netaş, ArGe ve inovasyon çalışmaları ile sektörde fark yaratmayı sürdürüyor. Türk Patent ve Marka Kurumu’nun 2017 yılı raporuna göre, Netaş toplam patent başvuru sayısına göre telekomünikasyon sektörü firmaları arasında üçüncü sırada yer aldı.
2017’NİN SON ÇEYREĞİNDE AĞ SALDIRILARI %328 ARTTI!
Lider güvenlik duvarı ve UTM sağlayıcısı WatchGuard, İnternet Güvenliği Raporu’nu açıkladı. 2017’nin son çeyreğini kapsayan rapor, 1 milyar dolar değerindeki parola veri tabanının sızdırıldığını, Office dosyaları kullanılarak yapılan kötü amaçlı saldırıların arttığını ve tüm sektörlerin Wi-Fi WPA2 güvenlik açığından etkilenerek zarar gördüğünü gösteriyor.
Sahtekarlık Girişimlerini Önleme Projesi
Sahtekarlık Girişimlerini Önleme Projesi
2030 Yılında Dijital İşletme Olmanın Önündeki 5 Engel
Dell Technologies’in araştırmasında buluşan dünya çapında iş liderleri, 2030 yılı ve sonrasında dijital bir işletme olmanın önündeki engelleri açıklıyor.
Ofisim Türkiye’deki ilk yapay zeka destekli uygulama geliştirme platformunu hayata geçirecek
Geliştirdiği bulut tabanlı CRM ve İnsan Kaynakları uygulamalarıyla şirketlere, bulut tabanlı, özelleştirilebilir ve entegre çözümler sunan Ofisim, kuruluşunun ikinci yılında 3000’den fazla şirkete ulaşma başarısını gösterdi.
Fırsatçı Uygulamalar Google Play’e Sızdı, 500 Bin Cihaz Tehdit Altında !
SophosLabs, faydalı uygulama görüntüsüyle Google Play mağazasına sızmayı başaran yeni bir tehdidin tespit edildiğini duyurdu.
Yeni teknoloji, IoT cihazı boyutlarını ve güç tüketimini azaltmaya yardımcı olacak
Akıllı telefonlar, giyilebilir cihazlar, pille çalışan sensörler gibi kablosuz IoT (Nesnelerin İnterneti) cihazlarına yönelik artan talep, birden fazla frekans bandını ve iletişim standardını aynı anda destekleyebilen daha küçük ve güç açısından daha verimli cihazları bir gereklilik haline getiriyor.
Drupalgeddon 2
Geçtiğimiz hafta Drupal, Drupal sürüm 7 ve 8'i etkileyen kritik bir güvenlik açığını açıkladı.
Küresel yapay zekâ liderleri ABD ve Çin’e yeni rakipler geliyor
Uluslararası denetim ve danışmanlık şirketi EY’nin 126 üst düzey yapay zekâ profesyoneli ile gerçekleştirdiği araştırmanın sonuçlarına göre; ABD ve Çin'in yapay zekâda liderliği devam etse de dünya genelinde yeni oyuncular piyasaya çıkıyor
Sosyal ağ kimlik avı saldırılarının %60’ı sahte Facebook siteleriyle düzenlendi!
Türkiye’de çiftlerin %66’sı Cihazlarla Fazla Vakit Geçirdiği için Tartışıyor
Günümüzün dijital dünyasında, çiftlerin iletişim kurmak ve birbirleriyle bağlı kalmak için cihazlara bağımlı olması artık normal hale geldi. Ancak, Kaspersky Lab’in en son araştırmasına göre “bağlantılı aşk”, avantajlarının yanı sıra dikkate alınması gereken dezavantajlara da sahip. Örneğin, Türkiye’de çiftlerin %66’sı cihazlarla fazla vakit geçirdiği için tartışıyor.
Eğitim Sektöründe Dijital Dönüşüm Veri Merkezlerinden Geçiyor
İstanbul’un merkezindeki veri merkezi Radore, eğitim kurumlarının dijital dönüşümünde veri merkezlerinin rolünü açıklıyor.
FusionCube ile hızlı kurtarma ve iş sürekliliği sağlıyor
Huawei, verilerin korunması ve hızla kurtarılması için Veeam Availability Suite’den yararlanan Huawei FusionCube, hiper bütünleşik platform ile oluşturulmuş onaylı bir çözüm kümesini kullanıma sundu.
Facebook insanların bilgilerini daha iyi korumak için yaptığı değişikliklerle ilgili güncellemeler paylaştı
Facebook’un yaptığı en önemli dokuz değişikliğin detayları şu şekilde.
Yeni dijital dönüşüm modeli: “Robot alma, ihtiyacın kadar kirala”
Türkiye’nin önde gelen bilişim şirketlerinden BimSA, “Yeni İşgücü Çözümleri” ile şirketlerin operasyonel süreçlerini hızlı, güvenilir ve minimum hata ile dijitalleştirmelerini sağlıyor.
Açık kaynak tutkunları Microsoft Open Source Summit’te buluştu
Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren Microsoft, açık kaynak geliştiricileri Open Source Summit 2018’de etkinliğinde bir araya getirdi.
Suçlular madencileri yasal uygulamaların içine gizliyor
Kaspersky Lab araştırmacıları her geçen gün daha fazla siber suçlunun kripto para madenciliği yapan zararlı yazılımlara odaklandığını ortaya çıkardı. Bu yazılımlar kullanıcıların mobil cihazlarından faydalanıyor. Daha da açgözlü hale gelen suçlular artık yalnızca zararlı yazılımlar değil, popüler futbol ve VPN uygulamalarına gizlenmiş madencilik araçları da kullanıyor. Böylece gizlice yüz binlerce kullanıcı üzerinden gelir elde ediyorlar.
Veri Bilimi Alanında Başarılı Bir Kariyer için 8 Altın Tavsiye
Çok yüksek miktardaki verinin hızlı ve etkili bir şekilde incelenmesi ve anlamlandırılması için yapılan çalışmaları içeren bir alan olan Veri Bilimi, özellikle büyük miktarda veri üreten veya bu oranda verilere erişebilen büyük firmalar için önemini her geçen gün artırıyor. Öyle ki, veri biliminin 5 yıl içerisinde önemli bir kariyer seçimi olacağı tahmin ediliyor.
Zamanı geçmiş BT sistemleri Büyük Veri Ekonomisi’nde geri kalınmasına sebep oluyor
Büyük Veri, şirketlerin işleyişini ve rekabet etme şeklini dönüştürüyor. Şirket yöneticilerinin %55’i, çalışma şekillerinin verilerden etkilendiğini belirtiyor. Çok uluslu yazılım geliştiricisi TmaxSoft, verileri yönetmeyi ve işlenebilir hale getirmeyi zorlaştıran eski BT sistemlerinin, birçok şirketin Büyük Veri’den faydalanmasına engel olduğunu dile getiriyor.
Commvault çözümleriyle gelecek şekilleniyor
Kurumsal yedekleme, veri kurtarma, arşivleme ve bulut alanında küresel bir lider olan Commvault, bankacılık sektöründe veri depolama ve yönetim süreçlerini tek bir arayüzde topluyor.
YAPAY ZEKA OLMADAN BIG DATA ANLAMSIZ
Defne Telekomünikasyon Genel Müdürü Oğuz Haliloğlu, Convergence India 2018’de büyük veride analiz ve yapay zekanın önemine dikkat çekti.
EN İYİ PERFORMANS ÖDÜLÜ DÖRDÜNCÜ KEZ BITDEFENDER’İN
Almanya merkezli bağımsız güvenlik değerlendirme kuruluşu AV-TEST’in yıl boyunca gerçekleştirdiği testler sonucunda, Bitdefender Antivirüs çözümleri 6 farklı kategoride ödüllendirildi.
KRİPTO PARALAR BLOCKCHAIN TEKNOLOJİSİNİ GÖLGELİYOR
Aksa Enerji Elektrik Ticareti Yönetmeni Can Arslan, enerji ticaretinde kullanımı sık sık gündeme gelen Blockchain teknolojisinin kripto paralar nedeniyle gölgelendiğini vurguladı.
KoçSistem’in Yeni Nesil Girişimcilik Platformu TechSquare Teknoloji Girişimlerinin Yanında!
KoçSistem, Türkiye’de açık inovasyon kültürünü yaygınlaştırmak ve güçlü bir ekosistem oluşturarak girişimciliği desteklemek amacıyla yeni nesil girişimcilik platformu TechSquare’i hayata geçirdi.
CyberMag Dergisi Nisan Sayısı Çıktı !
Yayın hayatına başladığı ilk günden bu yana ''Bilgi Teknolojileri & Siber Güvenlik'' konularının nabzını tutan CyberMag dergisi Nisan Sayısında T.C Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan yer aldı.
ŞİRKETLERİN SİBER GÜVENLİĞİNİ RİSKE ATAN 5 ÇALIŞAN HATASI
Çalışanlarınız tarafından şirketiniz için kritik önemdeki bilgilerin bilinçsizce riske atılabileceğini biliyor musunuz? Şirketler için asıl siber tehdidin dışarıdan değil içeriden geldiğine dikkat çeken Komtera Teknoloji uzmanları, şirketleri uyararak iç tehditlerin ortaya çıkmasına neden olan 5 hatayı sıralıyor.
İŞ YERİNE GETİRİLEN AKILLI TELEFONLAR SİBER SALDIRILARA DAVETİYE ÇIKARIYOR
Kötü niyetli uygulamalar, fidye yazılımlar ve mobil botnetler gibi güvenlik tehditleri, masaüstü bilgisayarlarımızın veya laptoplarımızın çok ötesine ulaşarak mobil cihazlarımızı da riske atmaya başlıyor.
Telefonlara indirilen “Pingu Cleans Up” oyunu, abonelik dolandırıcılığı yapıyor.
Global antivirüs yazılım kuruluşu ESET, Google Play'de bulunan ve Android telefon veya tablet kullanıcılarını hedef alan ilginç bir dolandırıcılık tekniğine karşı uyarıyor.
e-Fatura’ya geçiş SGK’ya gelen faturalarda yaklaşık 1,4 milyar TL tasarruf sağlayabilir
Eczane, medikal, optik ve hastane gibi işletmelerden yaklaşık 70 bin küsur firma, her ay SGK’ya çok yüksek oranda kâğıt fatura kesiyor.
Türkiye kodlama becerisine sahip gençlerle büyüyecek
Kodlama becerilerine sahip olmanın öneminin giderek arttığını söyleyen Medianova CEO’su Serkan Sevim, farklı sektörlere birçok avantaj sağlayan yazılımları geliştirebilmeleri için gençlerin bu alana yönelmeleri gerektiğini belirtti.
ADA, yılda 2 milyon işlem yapacak
Süreçlerini dijitale taşıyarak müşterilerine geleceğin sigortacılık deneyimini sunmayı amaçlayan Aksigorta’da yılda 2 milyon işlem yapay zeka tarafından yönetilecek, çalışanlar katma değerli işlere odaklanacak.
Gelişmiş Tespit Teknolojilerine Olan İhtiyaç Hiç Olmadığı Kadar Arttı
2017’de yasal yazılımlardaki açıklardan faydalanılarak gerçekleştirilen büyük veri hırsızlıkları, gelişmiş tespit teknolojilerine olan ihtiyacı daha önce hiç olmadığı kadar yüksek bir düzeye çıkardı. Şirketlerin gelişmiş tehditleri inceleme ve bu tehditlere karşı koyma becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmak için Kaspersky Lab, Kaspersky Cloud Sandbox adlı yeni bir hizmeti kullanıma sundu.
Intertraffic Amsterdam Fuarı’nda Türk mühendislerin çözümleri büyük ilgi gördü
Dünya akıllı şehirler pazarının en önemli aktörlerinden Ekin Teknoloji, dünyanın dört bir yanında düzenlenen fuarlara katılmaya, tamamı Türk mühendisleri tarafından geliştirilen güvenli şehir teknolojilerini sergilemeye devam ediyor.
Mobil iletişimde çığır açan RAN Slicing’in canlı saha denemesi Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Evrensel Sahasında gerçekleştirildi
Türk Telekom iştiraki Argela’nın geliştirdiği baz istasyonu kaynaklarının kullanıcılar arasında ihtiyaca göre dinamik olarak dilimlenip maksimum verim ile kullanılmasını sağlayan RAN Slicing’in (Baz İstasyon Dilimleme) teknolojisinin canlı saha denemesi Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkililerinin de katılımıyla Konya Habiller Köyü’ndeki Evrensel Hizmet Projesi kapsamında kurulan sahada gerçekleştirildi.
Mobil Uygulama Çılgınlığı ile Gelen Siber Tehlike!
Sosyal mecraların yaygınlaşıp benimsenmesi, beraberinde yeni hizmet ve servislerin yolunu açtı. Kaynağı belli olmayan “Kime Benzediğini Gör” ya da “Seni Kim Aramış” gibi kullanıcıların da büyük ilgi gösterdiği uygulamalar, her ne kadar zararsız gibi dursalar da kişisel verilerin farklı amaçlarla kullanılması hatta siber dolandırıcılığa kadar uzanan riskleri de beraberinde getiriyor.
OFİSİNİZDEKİ VERİ GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMAYA ÖNCE YAZICILARINIZDAN BAŞLAYIN
Zararsız gibi görünen yazıcılar aslında ofisteki en önemli ağlardan bir tanesini oluşturuyor. Yoğun ofislerde oldukça fazla bağlantı kuruluyor ve bu durum siber saldırılar için yüksek risk oluşturuyor. Bu sebeple verimli belge işleme ve üstün güvenlik konusu önem kazanıyor.
HEDEF ULUSAL BİLGİ GÜVENLİĞİ AMA NASIL?
30 yıldır bilişim teknolojilerinin ve uygulamalarının geliştirilmesi konusunda dersler veriyorum, çalışmaları yakinen takip ediyorum, Ar-Ge çalışmaları yapıyorum, seminerler ve konferanslar veriyorum, ulusal ve uluslararası etkinlikler düzenliyorum. Her hükümetin, az veya çok bilgi ve iletişim teknolojilerinin (BİT) geliştirilmesine destek verdiğini gördüm.
Siber Saldırılar 1 Numaralı İş Riski Haline Geliyor
SonicWall, 2017 yılında 9.32 milyar kötü amaçlı yazılım saldırısı kaydetti ve yıl boyunca 12.500'den fazla yeni Ortak Güvenlik Açıkları ve Etkilenme Riskleri(CVE) rapor etti.
2018 için küresel güvenlik eğilimleri: GSYİH, kimlik ve erişim güvenliği
Üçüncü yıllık küresel IT güvenlik anketinde, Versasec, Avrupa'nın Genel Veri Koruma Yönetmeliği'nin (GDPR) dünya çapında güvenlik planlamasını etkilediğini, akıllı kart dağıtımının artmakta olduğunu ve birçok şirketin kullanıcı isimleri ve şifreleri tarafından sunulan yetersiz korumaya güvenmeye devam ettiğini belirtti.
Arama
Ara
Son Yazılar
Sağlık Kurumlarını Siber Saldırılara Karşı Koruyacak 9 Tavsiye
Steelfox, Bankacılık Verilerini Çalmak Ve Gizli Kripto Madencilik Yapmak İçin Foxit PDF Editor Ve Autocad'den Yararlanıyor
İstanbul’un Trafik Sorununu Yapay Zekâ Çözer!
İşletmelerin Siber Güvenlik Tehditlerine Karşı Her Zamankinden Daha Dayanıklı Olması Gerekiyor
Yerli Girişim, Yeni Nesil Envanter Yönetimi Yazılımıyla Restoranların Maliyetlerini Düşürüyor
Kaspersky, Kimlik Avı Saldırılarında Yapay Zeka Kullanımının Temel İşaretlerini Belirledi
Sahte Kimlikle Isminize Açılabilecek Şirketlere Dikkat
Kurbanlar Fidye Yazılımı Ve Şantajla Kıskaca Alınıyor
Dark Web Kâbusunuz Olmadan Verilerinizi Koruyun
2024 Fortinet Güvenlik Zirvesi İnsanları, Cihazları Ve Verileri Her Yerde Güvence Altına Almayı Odağına Aldı
E-Bülten'e Kayıt Olun
Kaydol
Arşivler
Ağustos 2015
Eylül 2015
Ekim 2015
Kasım 2015
Aralık 2015
Ocak 2016
Şubat 2016
Mart 2016
Nisan 2016
Mayıs 2016
Haziran 2016
Temmuz 2016
Ağustos 2016
Eylül 2016
Ekim 2016
Kasım 2016
Aralık 2016
Ocak 2017
Şubat 2017
Mart 2017
Nisan 2017
Mayıs 2017
Haziran 2017
Temmuz 2017
Ağustos 2017
Eylül 2017
Ekim 2017
Kasım 2017
Aralık 2017
Ocak 2018
Şubat 2018
Mart 2018
Nisan 2018
Mayıs 2018
Haziran 2018
Temmuz 2018
Ağustos 2018
Eylül 2018
Ekim 2018
Kasım 2018
Aralık 2018
Ocak 2019
Şubat 2019
Mart 2019
Nisan 2019
Mayıs 2019
Haziran 2019
Temmuz 2019
Ağustos 2019
Eylül 2019
Ekim 2019
Kasım 2019
Aralık 2019
Ocak 2020
Şubat 2020
Mart 2020
Nisan 2020
Mayıs 2020
Haziran 2020
Temmuz 2020
Ağustos 2020
Eylül 2020
Ekim 2020
Kasım 2020
Aralık 2020
Ocak 2021
Şubat 2021
Mart 2021
Nisan 2021
Mayıs 2021
Haziran 2021
Temmuz 2021
Ağustos 2021
Eylül 2021
Ekim 2021
Kasım 2021
Aralık 2021
Ocak 2022
Şubat 2022
Mart 2022
Nisan 2022
Mayıs 2022
Haziran 2022
Temmuz 2022
Ağustos 2022
Eylül 2022
Ekim 2022
Kasım 2022
Aralık 2022
Ocak 2023
Şubat 2023
Mart 2023
Nisan 2023
Mayıs 2023
Haziran 2023
Temmuz 2023
Ağustos 2023
Eylül 2023
Ekim 2023
Kasım 2023
Aralık 2023
Ocak 2024
Şubat 2024
Mart 2024
Nisan 2024
Mayıs 2024
Haziran 2024
Temmuz 2024
Ağustos 2024
Eylül 2024
Ekim 2024
Kasım 2024
İletişim
|
Gizlilik
|
Kullanım Koşulları