Ana Sayfa
Hakkımızda
Abone Ol
E-Dergi
Reklam Verin
Önceki Sayılar
Gelecek Sayılar
Dergi
Editörden
Yazarlar
Danışmanlık
ISC Turkey 2018 Sonuç Bildirgesi
ISC Turkey 2017 Sonuç Bildirgesi
ISC TURKEY 2016 Sonuç Bildirgesi
ISCTURKEY 2015 Konferansı Sonuç Bildirgesi
ISC Turkey
Sizden Gelenler
İletişim
Medya Planı
CyberMag Logo
Kategoriler
Ana Sayfa
Hakkımızda
Dergi
Abone Ol
E-Dergi
Reklam Verin
Önceki Sayılar
Gelecek Sayılar
Editörden
Yazarlar
Danışmanlık
ISC Turkey
ISC Turkey 2018 Sonuç Bildirgesi
ISC Turkey 2017 Sonuç Bildirgesi
ISC TURKEY 2016 Sonuç Bildirgesi
ISCTURKEY 2015 Konferansı Sonuç Bildirgesi
Sizden Gelenler
İletişim
CyberMag Logo
Medya Planı
Makaleler
Haberler
Etkinlikler
Röportajlar
Editörden
Makaleler
Haberler
Etkinlikler
Röportajlar
Editörden
Mart 2020
Türkiye’de Hafta İçi Zararlı Yazılım İndirme Riski %68 Daha Yüksek
Türkiye’de kullanıcıları hedef alan siber saldırılar üzerinde yapılan son değerlendirmede kötü niyetli faaliyetlerin hafta sonu azaldığı tespit edildi. Pazar günleri Kaspersky güvenlik çözümleri ortalama yaklaşık 83 bin kullanıcıya yönelik saldırıları engellerken bu sayı hafta içi 122 bine çıkıyor. Kaspersky araştırmacılarına göre bir bir tesadüf değil.
Evinde Kargo Bekleyenler Siber Dolandırıcıların Hedefinde
Koronavirüs önlemleri kapsamında günlerdir evinizden dışarı adım atmasak da, zorunlu veya aniden beliren ihtiyaçlar peşimizi bırakmıyor. Böyle durumlarda ilk akla gelen şey çevrimiçi alışveriş sitelerinden adrese teslim sipariş vermek. Sophos Kıdemli Güvenlik Araştırmacısı Paul Ducklin, bu durumun önemli suistimallere yol açabileceğine dikkat çekiyor.
Schneider Electric Dijital Servisler Müdürü Güney Erkolukısa İle Söyleşi
Schneider Electric, 180 yılı aşkın tecrübesiyle enerjinin güvenli, güvenilir, verimli, üretken ve çevreci bir şekilde yönetilmesini sağlamak amacıyla faaliyet gösteriyor. Bu doğrultuda çözüm ve yazılım hizmetleri sunuyor ve müşterileri için enerjiyi daha verimli kullanma yöntemleri geliştiriyor. Aynı zamanda yarattığı teknolojilerle endüstrilere yön veriyor, şehirleri akıllı hale dönüştürerek bireylerin ve kurumların hayatlarına değer katıyor. 40 yılı aşkın süredir ülkemizde faaliyette bulunan şirket, 1.200 çalışanı, Manisa ve Gebze’de bulunan 2 üretim tesisi, 14 satış ofisi ve 200 iş ortağı ile endüstride gelişimin öncüleri arasında. Yeni nesil çözüm ve hizmetleri ile Türkiye’de dijital dönüşümün yaygınlaşmasına liderlik ediyor.
Bu Katman, Siber Suçluların Gizleme Hilelerini Ortaya Çıkarıyor
Siber güvenlik kuruluşu ESET, bilgisayar korsanlarının zararlı kodlarını gizleme hilelerini algılamaya yönelik ESET Derin Davranışsal İnceleme modülünü (ESET DBI) geliştirdi. ESET DBI, antivirüs ve internet güvenliği dünyasında yeni ve önemli bir koruyucu katmanı temsil ediyor
SİBER DOLANDICIRILARIN YENİ YÖNTEMİ: ÜCRETSİZ NETFLIX ÜYELİĞİ
Birçok hizmetin Koronavirüs pandemisi nedeniyle ücretsiz olmasını fırsat bilen siber dolandırıcılar, bu hizmetleri ücretsiz kullanmak isteyen kullanıcıları oltalama sitelerine yönlendirerek kandırmaya çalışıyor. Son günlerde WhatsApp ve sosyal medya mecralarından yayılan “Ücretsiz Netflix üyeliği kazanmak için tıklayın!” mesajlarına karşı kullanıcıları uyaran Bitdefender Türkiye Operasyon Direktörü Alev Akkoyunlu, “Bağlantıyı açmayarak size bu bağlantıyı gönderen kişiye kandırıldığını ve bunun bir dolandırıcılık olduğunu söyleyin.” diyor.
Sağlık Sektöründen Blockchain Adımı
Dünya koronavirüs salgınına karşı mücadeleyi sürdürürken sağlık alanında yüksek teknolojinin önemi bir kez daha ortaya çıktı. Özellikle ekipman tedariği konusunda büyük kolaylık sağlayacağı öngörülen blockchain teknolojisinin Türkiye’de sağlık sektöründe kullanımına dair ilk adım atılıyor.
Koronavirüs, Bankacılık İşlemlerini Dijitale Kaydırdı
Bankaların yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle müşterilerini dijital kanallara yönlendirmesi sonucu şubelerden yapılan işlemlerin toplam bankacılık işlemlerindeki payı tek hanelere düştü.
HAVELSAN, Ulak Haberleşme AŞ'ye Ortak Oldu
Savunma ve bilişim sektörünün yazılım tabanlı ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla faaliyet gösteren HAVELSAN, SSTEK Savunma Sanayii Teknolojileri AŞ'den aldığı yüzde 25 hisse ile yeni nesil haberleşme teknolojilerine ilişkin çalışmalar yapan Ulak Haberleşme AŞ'ye (ULAK AŞ) ortak oldu.
Açıklama: Koronavirüs Kullanılarak Dünya Sağlık Örgütü'nün Maruz Kaldığı Siber Tehditler
Siber suçluların artan tehdidi altındaki hastaneler ve DSÖ gibi sağlık kurumlarının yardımına siber güvenlik sektörü yetişiyor.
Siber COVID-19’a Dikkat!
Küresel COVID-19 salgınına paralel olarak siber saldırılar arttı. Siber suçluların insanları en savunmasız oldukları anda hedef aldığını belirten KPMG Türkiye Bilgi Teknolojileri Danışmanlığı Direktörü ve Siber Güvenlik Hizmetleri Lideri Servet Gözel, “Son haftalarda COVID-19’ ve ‘Coronavirus’ alan adı alımlarındaki artış dikkat çekiyor. Phishing saldırılarıyla, e-maillerle suiistimal sayısı yükseliyor. Salgının siber güvenlik etkisine dikkat edilmeli” dedi
E-GÜVEN Dijital İmza Platformu Lestsign’ı Ücretsiz Kullanıma Açtı
E-GÜVEN, evden çalışmayı desteklemek için ıslak imzaları elektronik ortama taşıdığı çözümü ücretsiz kullanıma sundu. Tüm imzalama ihtiyaçlarının uzaktan gerçekleştirilebildiği platform, karşılıklı imza veya onay gerektiren dokümanların e-imza veya mobil imza ile imzalanmasını sağlıyor.
ASELSAN Güvenlik Seviyesini Yukarı Çekecek
Güvenlik ve kaçakçılık riski bulunan yerlerde kullanılan milli güvenlik çözümlerine bir yenisi ekleniyor. ASELSAN ve TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) arasında Terahertz (THz) Gerçek Zamanlı Yolcu Görüntüleme Sistemi Projesi'ne ait sözleşme imzalandı.
Psiko-Teknik Raporlarında E-İmza Kullanılacak
“Karayolları Trafik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” Resmi Gazete'de yayımlandı. Sürücü adaylarının psiko-teknik değerlendirme raporu, e-imza ile düzenlenecek.Karayolları Trafik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, psiko-teknik değerlendirme raporu, elektronik sistem üzerinden e-imza ile düzenlenecek. Bireyler, düzenlenen psiko-teknik değerlendirme raporuyla 45 gün içinde kamu veya özel sağlık kuruluşlarında görev yapan psikiyatri uzmanına başvuracak.
KOBİ’LERİN UYGULAMASI GEREKEN 8 SİBER GÜVENLİK ADIMI
IT güvenliğine yıllık 1000 dolardan daha az harcama yapıldığı düşünülen KOBİ’lerin karşılaştığı saldırılar, büyük şirketlerden farklı olmuyor. KOBİ’lerde siber güvenlik önlemlerinin artırılması gerektiğine dikkat çeken Komtera Teknoloji Kanal Satış Direktörü Gürsel Tursun, siber güvenlik alanında KOBİ’lerin uygulaması gereken 8 önemli adımı sıralıyor.
Koronavirüs Tehdidine Karşı Telefon ve Tabletlerinizi Nasıl Temizlemelisiniz?
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı en önemli tedbirlerin başında hijyen kurallarına uymak geliyor. Peki, en çok kullandığımız cihazlardan olan akıllı telefonlarımızı ve tabletlerimizi nasıl temizleyebiliriz? Samsung’dan akıllardaki soru işaretlerini giderecek temizleme önerileri geldi.
Wildpressure: Kaspersky, Orta Doğu’ya Yönelik Yeni Bir Hedefli Saldırıyı Ortaya Çıkardı
Kaspersky Global Araştırma ve Analiz Ekibi (GReAT) uzmanları, Milum adlı Truva atını yaymayı amaçlayan yeni bir hedefli saldırıyı ortaya çıkardı. Milum, endüstri sektöründen olanlar da dahil olmak üzere çeşitli kurumlarda cihazların uzaktan kontrol edilmesini sağlıyor. Halen devam eden saldırıya WildPressure adı verildi.
Koronavirüs Önlemleri Şirketlerin Dijital İletişim Faaliyetlerini En Üst Seviyeye Çıkaracak
Fortune 1000 şirketlerinin yüzde 94’ü koronavirüs salgını nedeniyle tedarik zincirlerinde bozulma yaşandığını belirtirken, dijital araçlar hem kurum içinde hem de kurum dışında üretkenliğin ve büyümenin formülü olarak öne çıkmaya başlıyor. Pazarlama teknolojileri şirketi SmartMessage’a göre, dijital kanallar üzerinden kurumsal mesaj gönderimleri yüzdesel olarak üç haneli oranlarda artış gösterebilir.
Gelecek Yapay Zeka’da
LG, sadece beyaz eşya, televizyon ve cep telefonunda değil, seyahatten alışverişe hayatın her alanına yapay zeka konforunu taşıyor. Tüketicilerin talep ettiği konforlu ve esnek yaşam trendini yapay zeka destekli, geleceğin ürünleriyle sunuyor. Konuya ilgili bilgi veren LG Türkiye Tüketici Elektroniği Satış ve Pazarlama Müdürü Ergün Altay konuyla ilgili “Yapay zeka, günümüzde, teknoloji başta olmak üzere tüm sektörlerin özellikle üzerinde durduğu ve geleceklerini şekillenmede kılavuz olarak aldıkları bir alan. LG’nin de yapay zeka ile ilgili son derece gelişmiş ve yakın gelecekten başlayan, uzun vadeli bir yol haritası bulunuyor. Biz de, LG Türkiye olarak, şirketimizin bakış açısını ve bazı pazarlarda bugünden sunduğu geleceğin teknolojisi ürünlerini Türk tüketicisiyle buluşturmak için çalışıyoruz” dedi.
Corona Virüsünden Kaçarken Siber Virüslere Yakalanmayın!
Corona virüs salgınıyla birlikte pek çok şirket evden çalışma yoluna gidiyor. Tü-rkiye’de evden çalışanların 2 milyon kişiye ulaşabileceği belirtilirken, şirket ağlarına uzaktan erişim sağlayan çalışanlar siber korsanların hedefinde yer alıyor.
Dijital Pazarlama Hacmi 2,5 Milyar TL
KOBİ’ler satışlarını veya marka bilinirliğini artırmak için dijital pazarlamaya yöneliyor. AdExBenchmark’ın yayımladığı rapora göre, Avrupa’da dijital reklam hacmi 55 milyar Euro. Türkiye’de bu hacim 2,5 milyar TL.
Evden Çalışırken Şirket Verileriniz Çalınmasın
Aksigorta, tüm dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan COVID-19 pandemisi ile artış gösteren mobil çalışmalarda siber risklerin oluşabileceğinin altını çizerek, kurumlar ve şirket çalışanlarının dikkatli olması konusunda uyarılarda bulundu.
Sadece Koronavirüsü Değil, Bilgisayar Virüslerini de Dışarıda Bırakın!
Siber güvenlik markası ESET, koronavirüs nedeniyle eve kapanan Türkiye’nin, dijital olarak da güvende kalması için internet güvenliği yazılımını 3 ay boyunca ücretsiz kullanıma açtı.
Çevrede COVID-19 Teşhisi Konmuş Kişileri Göstermek İçin Para İsteyen Ginp Android Bankacılık Truva Atına Kanmayın
Mart ayında standart SMS uygulamalarının içine sahte mesajlar yerleştirme becerisi edinen ünlü Ginp bankacılık Truva atı, mevcut salgından yararlanmak için yeni bir yöntem kullanmaya başladı.
EVDEN ÇALIŞANLARA VE UZAKTAN EĞİTİM ALAN ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ ANTİVİRÜS
Dünya’da 500 milyondan fazla kullanıcıyı koruyan Bitdefender Antivirüs, Koronavirüs tedbirleri nedeniyle zamanlarının büyük bir çoğunluğunu evde geçirmek durumunda kalan kullanıcıların internette daha güvenli olmalarını sağlayacak yeni bir kampanya başlattı. Kampanya kapsamında kullanıcılar 3 ay boyunca Bitdefender Total Security 2020 ürününü ücretsiz kullanabilecek.
Koronavirüs Sahtekarlıklarına Dikkat!
Endişeli halklar, risk altında savunmasız insanlar, çeşitli ürünlere yönelik yüksek talep ve sosyal medyada dolaşan bolca yanlış bilgi. Koronavirüs, tüm dünyada siber suçlulara tam da aradıkları iklimi sağlamış oldu. Siber güvenlik kuruluşu ESET’ten Kıdemli Güvenlik Uzmanı Tony Anscombe, bu iklimden yararlanmaya çalışan siber sahtekarların bazı taktiklerini sıraladı ve tüm bilgisayar kullanıcılarına yönelik uyarılarda bulundu.
Koronavirüsten Korunmak İçin Ofiste Kâğıttan Uzak Durun!
Uzmanlar koronavirüsün kağıt ortamında 4-5 gün arasında aktif kaldığını konusunda uyarılarda bulunarak herkesin kağıtla temas konusunda dikkatli olmasını önerirken, yazılımcılar da elektronik belge ve süreç yönetim sistemlerinin bu konuda en etkin ve güvenli çözüm olduğunu belirtiyor.
Türkiye’nin Girişimci Beyinleri Koronavirüs’le Mücadele İçin Birleşti
Türkiye’nin önde gelen girişimcileri 48 saat gibi kısa bir sürede organize olarak Koronavirüs’e karşı farklı alanlarda fikir geliştirip, virüs ile mücadeleye destek olacak. 21-22 Mart 2020 tarihlerinde fikirlerin yarışacağı Coronathon online kanallar Slack ve Youtube üzerinden ücretsiz olarak düzenlenecek. İki gün gibi kısa sürede 1.000’in üzerinde başvuru alan Coronathon etkinliğine Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı başta olmak üzere, Boğaziçi, ODTÜ, İÜ, İTÜ gibi üniversiteler, sivil toplum örgütleri ve şirketler destek veriyor.
Koronavirüs Sebebiyle Uzaktan Çalışma Modeline Geçecek Kurumlar İçin Siber Güvenlik İpuçları
Sağlık Bakanlığı’nın Türkiye’de görüldüğünü açıkladığı koronavirüs endişesiyle uzaktan çalışma modeline geçmek istiyorsanız, siber tehditlerden korunmanız gerekiyor. Innovera, güvenli bir uzak çalışma modeli için kurumların alması gereken önlemleri paylaştı.
Koronavirüs Odaklı Yeni Siber Saldırı Tekniklerine Dair Sophos Uzman Görüşü
“COVID-19 salgını karşısında insanların artan bilgi edinme ihtiyacı ve bir şeyler yapma çabası, siber saldırganların dikkatini bu yöne çevirmesine neden oldu. Sophos olarak daha önce Dünya Sağlık Örgütü (World Health Organization - WHO) web sitesinin bire bir kopyasının oltalama saldırıları için kullanıldığını keşfetmiş, ardından COVID-19 ile ilgili bilgi paylaşımı vaat eden dokümanların zararlı yazılımları yaymak için kullanıldığını ortaya çıkarmıştık.
KORONAVİRÜS SALGININA YAKALANANLARLA İLGİLİ KİŞİSEL VERİ PAYLAŞIMLARINA DİKKAT EDİLMESİ GEREKİYOR
Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını, kişisel verilerin ihlalini de artırıyor. Salgınla birlikte başta Whatsapp ve Twitter olmak üzere birçok sosyal medya platformunda salgına dair yanlış bilgiler virüsten daha hızlı yayılıyor. Koronavirüs salgınına yakalanıldığına dair kişilere ait verilerin paylaşımına dikkat çeken Siberasist Genel Müdürü Serap Günal, sosyal medya platformlarında kişisel verilere ilişkin paylaşımların yaptırımlara tabi olabileceğini belirtiyor.
Koronavirüs Günlerinde Online Eğitimi Güvenle Yürütmenin Yolları
Koronavirüs hepimizi evlerde kalmaya itti. 23 Mart tarihi itibarıyla ise Türkiye’de milyonlarca öğrenci oyun değil, online eğitim için evinde ekran önüne geçecek. ESET Türkiye Ürün ve Pazarlama Müdürü Can Erginkurban, bu süreçte ‘zorunlu dijitallik’ yaşayan ebeveynlere ve çocuklara, hem cihazların korunması hem de siber güvenlikle ilgili önerilerde bulundu.
Bilgi Güvenliği Derneği Tarafından Hazırlanan Sosyal Ağlar Güvenliği Eğitimi Satışa Sunuldu!
Bu eğitim, çalışanların, Facebook, Twitter, Instagram ve LinkedIn gibi sosyal ağların doğurduğu riskler konusunda dikkat etmesi gereken önemli noktaları içermektedir. Çalışanların, sosyal ağ ortamındaki tehditler, çok paylaşım yapmanın riskleri ve güvenli sosyal ağ kullanımı için en iyi uygulamalar konuları hakkında bilgilendirilmeleri sağlanır.
Dikkat, Alışverişinize Corona Virüsü Bulaşmasın!
Dünyayı etkisi altına alan coronavirüsün Türkiye’de ortaya çıkması; yaşamın her anını yeniden tanımladı. İşlerini evlerine taşıyan çalışanlar ve vakitlerini evde geçirenler, en temel alışveriş ihtiyaçlarını bile internet aracılığıyla karşılıyor. Bu durum, sıkı güvenlik duvarına rağmen “Alışverişime corona virüsü bulaşır mı?” sorusunu akıllara getiriyor. Alışveriş ihtiyaçlarının internetten giderilmesinin siber saldırılar için ciddi bir potansiyel barındırdığını vurgulayan Bilgi Güvenliği Uzmanı ve Tetra Bilişim Yönetim Kurulu Başkanı Geylani Gani, tüketicileri siber saldırı ihtimaline karşı farkındalığa davet etti. Gani, internetten, saldırıya uğramadan güvenle alışveriş yapmanın ipuçlarını verdi.
İş Dünyasına Evden İmzalama Kolaylığı
FlexJobs tarafından gerçekleştirilen ve 3 bin çalışanın temsil edildiği araştırmaya göre, esnek çalışma olanağı elde etmeleri durumunda çalışanların yüzde 76’sının işverenlerine bağlılıklarının artacağını ifade ediyor.
Uzaktan Çalışma Ortamı Nasıl Güvenli Hale Getirilir
Dünyanın pek çok yerinde olduğu gibi Türkiye’deki devlet kurumları, şirketler ve diğer kuruluşlar da COVID-19/koronavirüs yayılımını yavaşlatmak için evden çalışmayı teşvik ediyor. Koronavirüs vakalarındaki artışı yavaşlatmada etkili olan bu yöntemin beraberinde getirdiği siber riskleri de dikkate almak gerekli. Kaspersky uzmanları, şirketlerin uzaktan çalışmaya geçmesiyle ilgili tavsiyelerini paylaştı.
Türk Mühendislerden Korona’yla Mücadeleye Yerli Ve Milli Katkı
Türkiye sınırlarını aşıp global arenada pek çok çalışmaya imza atan ve özellikle Amazon UK için hayata geçirdiği alışveriş botuyla diyalog bazlı yapay zeka teknolojisindeki liderliğini gözler önüne seren CBOT, Türkiye’nin Korona Virüsü ile mücadelesine yerli ve milli yapay zeka teknolojisiyle destek olacak. CBOT’un kendi altyapısını kullanarak kısa sürede geliştirdiği Korona Virüsü Bilgi Asistanı ile vatandaşlar doğru bilgiye en hızlı şekilde ulaşacak. Şimdilik en kritik 20 ana başlıkta gelebilecek yüzlerce farklı soruya cevap verebilen bu dijital asistan öncelikli olarak Sağlık Bakanlığı ile diğer bakanlıkların resmi sitelerindeki ve Twitter hesaplarındaki açıklamaları baz alıyor ve oradaki güncellemeleri takip ediyor. T.C. Sağlık Bakanlığı algoritmalarına göre hastalık riskini hesaplayabilen asistan Türkiye’nin Korona Virüsü ile mücadelesini güçlendirecek.
KORONAVİRÜS FIRSATÇILARI SMS, WHATSAPP MESAJLARI VE E-POSTALAR İLE OLTAYA DÜŞÜRÜYOR
Koronavirüs salgını dünyada hızla yayılırken ve ülkemizde de vaka sayıları artarken, siber dolandırıcılar ise oluşan korku ve kaygıyı fırsat bilerek kimlik avı saldırılarını artırdı. Dünyada 500 milyondan fazla kullanıcıyı koruyan Bitdefender Antivirüs’ün Türkiye Operasyon Direktörü Alev Akkoyunlu, Koronavirüs araştırması için sahte bağış toplanmasının ve ücretsiz Koronavirüs testi SMS’lerinin bu süreçteki en dikkat çekici dolandırıcılık yöntemleri olduğunu belirterek en sık karşılaşılan oltalama yöntemlerini sıralıyor.
VERİ SORUMLULARI BU 7 MADDEYE DİKKAT ETMELİ!
Veri sorumlusu, kişisel verilerin işleme amaçlarını ve vasıtalarını belirleyen, veri kayıt sisteminin kurulmasından ve yönetilmesinden sorumlu olan gerçek veya tüzel kişiyi ifade etmektedir. Veri sorumlusunun, KVKK süreciyle ilgili gerçekleştireceği her bir adıma dikkat etmesi gerektiğini aktaran Siberasist Genel Müdürü Serap Günal’a göre, kişisel verileri işlerken veri sorumlusunun dikkat etmesi gereken 7 temel madde bulunuyor.
Evde Çocukların Zamanı Verimli Geçirmelerini Sağlayacak 8 Çocuk Programı
17 Mart 2020, İstanbul - Son günlerde dünya gündeminde olan Korona virüs sebebiyle ailece evde geçirdiğimiz saatler arttı. Aileler, çocuklarının zamanını öğrenimlerinden geri kalmadan en verimli şekilde nasıl geçirebileceklerini düşünüyorlar. Ailelerin, tüm tv platformları üzerinden ulaşılabildiği çocuk ve eğlenceli öğrenme kanalı Da Vinci TV, evde çocukların zamanlarını daha verimli geçirebilmeleri için izleyebilecekleri 8 çocuk programını paylaştı.
KORONAVİRÜS NEDENİYLE EVDEN ÇALIŞANLAR İÇİN 5 GÜVENLİK İPUCU
Koronavirüs salgını nedeniyle birçok şirket, sosyal teması azaltmak adına çalışanlarını evden çalışmaya yönlendirdi. Uzaktan şirket ağına bağlanmanın birçok siber güvenlik problemini de beraberinde getirdiğini belirten Bitdefender Türkiye Genel Müdürü Barbaros Akkoyunlu, bu süreçte evden çalışacak olan çalışanlara 5 önemli güvenlik uyarısında bulunuyor.
PRIVIA SECURITY’NİN CDO’SU BELLİ OLDU
“Privacy For You” sloganı ile hareket ederek güvenlik ve gizlilik kavramlarına farklı bir bakış açısı getiren Privia Security, siber güvenlik sektöründe tecrübeli ve uzman kadrosuna yepyeni bir isim kattı.
Evden Çalışırken Siber Güvenliğe Dikkat
Koronavirüs’ün tüm dünyaya yayılması ve Türkiye’de de görülmesinin ardından birçok şirket evden çalışma formülünü uygulamaya başladı. Önlem amaçlı evden çalışma sağlık açısından daha güvenli olurken, işverenler için siber güvenlik tehdidi önemli bir gündem maddesi oldu.
Uzaktan Güvenli Çalışmanın 5 Altın Kuralını Keşfedin!
İçinde bulunduğumuz sağlık koşulları, daha önce uzaktan çalışma deneyimine sahip olmayan pek çok kullanıcıyı bir anda ofisten uzak kalmaya zorladı. Bu durumun bir siber güvenlik krizine dönüşmemesi için bilgi teknolojileri çalışanlarına büyük sorumluluklar düşüyor. Sophos, uzaktan çalışma deneyiminin neden olabileceği güvenlik risklerini engellemeye yardımcı olacak ve bilgi teknolojileri profesyonellerinin hayatını kolaylaştıracak tavsiyelerini beş madde halinde paylaştı.
Dünyaya Türkçeyi Yapay Zekâ Öğretecek
Son dönemde öğrenciler başta olmak üzere Türkiye’ye gelen yabancıların sayısındaki artış, Türk-çe öğrenmek isteyenlerin sayısını da artırıyor. TÜBİTAK’ın finansal desteğiyle Türkçenin yabancı dil olarak öğretimi için yapay zekâ ve ses teknolojileri destekli bir eğitim platformu geliştiriliyor.
Müşteri Tanımak 100 Milyon Dolar
Danışmanlık şirketi Synechron’a göre, 100 binden fazla müşterisi olan bir banka, müşterilerini tanıma ve süreçlerine dahil etmek için senede 100 milyon dolar harcıyor. Müşterisini tanımak için yatırım yapan şirketler, iş gücünde yüzde 55, maliyetlerde ise yüzde 30 tasarruf sağlıyor.
Mesajlaşma Uygulamaları Dahil Cihazlardaki Tüm Verilere Erişebilen Taciz Yazılımı, Türkiye’de de Aktif!
Kullanıcıların eşlerini veya iş arkadaşlarını gizlice takip etmesini sağlayan ticari yazılımlara taciz yazılımı adı veriliyor. Kaspersky araştırmacıları, daha önceki örneklerden çok daha fazla yeteneğe sahip yeni bir tür taciz yazılımı tespit etti. MonitorMinor adlı bu yazılım, kurulduğu cihazdaki tüm verilere erişebiliyor ve bütün aktiviteleri takip edebiliyor. Popüler birçok mesajlaşma servisini izleyebilen yazılım aynı zamanda sosyal ağlara da ulaşıyor. Kaspersky ölçümlerine göre bu yazılımla Türkiye’de 376 saldırı gerçekleşti.
Aşı Geliştirmek İçin Bakan Varank Başkanlığında Ar-Ge Toplantısı Yapıldı
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında aşı ve tanı kiti geliştirme konusundaki ilk toplantının yapıldığı 31 Ocak'tan bugüne üniversiteler ve araştırma altyapısını oluşturan kuruluşların yoğun bir mesai içinde olduklarını belirterek, "Enstitülerimiz ve araştırma altyapılarımız gece gündüz demeksizin çalışıyorlar. Türkiye'de çok yetkin bilim insanlarımız var. Biz de Bakanlık olarak araştırmacılarımızın yanındayız." dedi.
Koronavirüs Tanısını 90 Dakikada Koyabilen Cihaz Geliştirildi
İTÜ ARI Teknokent'in biyoteknoloji firmalarından Bioeksen, koronavirüs tanısını 90 dakika gibi kısa bir sürede koyabilen patojen kiti geliştirdi.
Geri Dönmeyi Düşünmediler..
Dünya döndükçe Çanakkale yine geçilmez.Kanınla suladın toprağı hangi canlı seni bilmez.Sen yazdın cihana şanlı tarihi artık kim bozar.Türk milleti aynı destanı yine yazar.
FİDYE YAZILIMI SALDIRILARININ GEÇEN YIL YARATTIĞI HASAR 11,5 MİLYAR DOLAR
Siber saldırganlar, daha karmaşık ve daha agresif saldırılar ile şirketleri köşeye sıkıştırıyor. Yayınlanan son rapora göre, fidye yazılımlarının yaşanan saldırı olayı başına şirketlere uğrattığı zarar ortalama 141 bin dolar. Geçen yıl fidye yazılımı saldırılarının yarattığı hasarın yaklaşık 11,5 milyar dolara ulaştığını belirten Komtera Teknoloji Kanal Satış Direktörü Gürsel Tursun, şirketlerin fidye yazılımı saldırılarına karşı gerekli 5 önemli savunma çözümünü paylaşıyor.
Siber Saldırı Kayıplarının Toplam Maliyeti Yıllık 6 Trilyon Dolara Ulaşacak
Aon ile Financial Times’ın birlikte hazırladığı C-Suite Siber Risk Raporuna göre siber saldırı kaynaklı kayıpların toplam maliyeti 2021 itibarıyla yıllık 6 trilyon dolara ulaşabilir. Siber güvenlik harcamalarıysa 2017 ile 2021 yılları arasında 1 trilyon doları geride bırakmış olacak.
CORONA E-TİCARETİ SALLADI
Dünya genelinde Covid-19 taşıdığı belirlenen kişi sayısı 126 bin 258'e çıktı. Bunların 80 bin 932'si Çin'de bulunurken 12 bin 462’si İtalya'da, 9 bini İran'da, 7 bin 869’u Güney Kore’de, 2 bin 284’ü Fransa'da, 2 bin 277’si ise İspanya'da bulunuyor. Virüsün Türkiye’de de bir hastada görülmesi ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi ilan edilmesinin ardından vatandaş e-ticaret sitelerine akın etti.
Bir Virüsten Kaçarken Başka Virüslere Yakalanmayın!
Okulların tatil olduğu Türkiye’de pek çok şirket de personelini evden çalıştırma eğiliminde. Bu, kurum verilerine bilgisayar ve telefonlarla uzaktan erişim yapılması anlamına geliyor. Ancak uzaktan erişim, çeşitli siber güvenlik riskleri de beraberinde getiriyor. ESET Türkiye Ürün ve Pazarlama Müdürü Can Erginkurban, kurum dışında çalışılması durumunda cihazlara dijital virüslerin bulaşmaması için şirketlerin ve personelin dikkat etmesi gerektiği konulara dikkat çekti.
Hibrit Bulut Kullanımının Lideri Finans Sektörü Oldu
Nutanix’in ikinci yıllık raporu, finansal hizmetler sunan firmaların %71’inin iş yüklerini yeniden şirket içine taşıdığını gösterdi
Dijitalleşme Yolculuklarında KOBİ’lere Tavsiyeler
Dünya dijital uygulamalara ve platformlara doğru inanılmaz bir hızla evriliyor. Yaşanan tüm gelişmeler ve değişen rekabet koşulları, yenilenmeyi ve dönüşümü mecbur kılarken, günümüzde KOBİ’ler için en önemli önceliklerinin başında dijitalleşen gelecekte "var olmak" ya da "olmamak" yer alıyor. 150 yılı aşkın köklü geçmişiyle Türkiye’nin ilk sigorta şirketi olma unvanına sahip Generali Sigorta, Türkiye ekonomisinin yüzde 98’ini oluşturan KOBİ’lere dijitalleşme yolculuklarında önemli tavsiyeler sundu.
Ameliyatlarda Başarı Yerli "Sanal Ameliyathane" ile Artacak
Sanal gerçeklik ve diğer yeni nesil teknolojiler, sağlık alanındaki eğitimlerin dijitalleşmesini sağlayarak ameliyatların başarısına olumlu katkı sağlıyor.
Türk Telekom'dan Uzaktan Eğitime Destek
Türk Telekom Üst Yöneticisi (CEO) Ümit Önal, fiber altyapıları ve teknolojileriyle Bakanlar Kurulu'nun online eğitim kararına her türlü desteği vermek için hazır olduklarını belirterek, "Türk Telekom mobil abonelerine; Milli Eğitim Bakanlığı tarafından oluşturulan EBA çevrimiçi sosyal eğitim platformu kullanımlarında 3GB internet hediye edilecek." ifadelerini kullandı.
İnternet Çerezleriniz Birilerinin İştahını Kabartıyor
Kaspersky uzmanları, birlikte hareket ederek tarayıcıdaki ve popüler sosyal ağ sitelerinin uygulamalarındaki çerezleri çalabilen iki yeni Android zararlı yazılımı keşfetti. Saldırganlar bu sayede kurbanların hesaplarını ele geçirip kötü niyetli içerikler yayabiliyor.
Chatbot Teknolojisi Yeni Bir Boyut Kazanıyor
Günümüzde kullanıcı ihtiyaçları çok hızlı değişiyor. Yapay zeka tabanlı chatbotları müşteri yönetimi süreçlerinde konumlandıran şirketler ise bu değişimlerden hızla haberdar olabiliyor ve değişen taleplere ilişkin yeni süreçleri chatbotlara entegre edebiliyor. Chatbot içindeki diyalog akışları karmaşık hale geldikçe, iç ve dış sistem entegrasyonları için Bilgi Teknolojileri (BT) departmanlarının kodlama için harcadıkları zaman haftalarca sürebiliyor.
Kayseri’de Vatandaşlar Sanal Gerçeklikle Güvensiz Asansörleri Deneyimleyecek
Türkiye’nin lider A tipi muayene kuruluşu RoyalCert’in “Güvensiz Asansör Gerçekleri” projesi Kayseri Kocasinan Belediyesi iş birliğiyle Kayserili vatandaşlarla buluşuyor. Daha önce çeşitli illerde vatandaşlara sanal gerçeklik gözlükleriyle kırmızı etiketli asansörlerde meydana gelebilecek asansör kazalarını deneyimleten RoyalCert’in amacı; asansör denetimlerine dikkat çekmek. RoyalCert ekipleri 12 Mart Perşembe günü Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda, 13 Mart Cuma günü Meysu Outlet Center’da, 14 Mart Cumartesi günü ise Kayseri Park AVM’de ziyaretçilerini ağırlayacak. Perşembe ve Cumartesi günleri düzenlenecek etkinliklere Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’ın da katılması bekleniyor.
Schneider Electric’ten Akıllı Binalarda Siber Riskleri Önleyecek 4 Temel Adım
Enerji yönetimi ve otomasyonun dijital dönüşümünde dünya çapında uzman olan Schneider Electric, akıllı binalara yönelik artan siber saldırı tehdidine karşı dört temel adımı içeren bir çözüm önerisi paylaştı.
TÜBİTAK'ın Bilim ve Teknoloji Haftası Kapsamındaki Etkinlikleri Ertelendi
TÜBİTAK, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında Ankara, Gebze ve Antalya yerleşkelerinde 15 Mart'a kadar sürmesi planlanan Bilim ve Teknoloji Haftası etkinliklerini erteledi.
Koronavirüs Sosyal Medyaya Nasıl Yansıdı?
Adba Analytics, The Brand Age Dergisi ile birlikte hazırladığı raporda, koronavirüs hakkındaki konuşmaları analiz etti. Sosyal CRM ve sosyal veri analizi şirketi Adba Analytics, The Brand Age Dergisi ile birlikte 21 Ocak – 11 Mart 2020 aralığını baz alarak hazırladığı raporda, sosyal medya kullanıcılarının koronavirüs ile ilgili paylaşımlarını ve konuşmalarını analiz etti.
2020'deki En Önemli 10 Stratejik Teknoloji Trendi
Yirmi yıl önce yani milenyumun başlangıcında, henüz daha iPhone, Twitter ve Facebook yoktu. Teknoloji, günümüzdeki seviyesine erişememişti. Günümüzden geçmişe baktığımızda, teknolojik ilerleme olarak ne kadar fazla yol kat edildiğini rahatlıkla görebiliriz.
Kod Yazmayı Bilmeden Programlama Yapılabilir mi?
Bilgisayar sistemleri, son yıllarda toplumu değiştirdi ve birçok görevde insanların çabasını azalttı. Fakat günümüzde bile, bilgisayarlara bu işleri yaptırabilmek için gerekli programlama görevini bir insana vermek gerekiyor. Bu görevi üstlenen kişiler yazılımcılar oluyor.
RAM ve Önbellek Arasındaki Fark Nedir?
Hem önbellek hem de RAM, yanıt sürelerinde gecikmeyi azaltmak için verileri işlemciye yaklaştırır. Fakat önbellek daha hızlı bir seçenek olabilir. Bunun nedenini yazımızda sizlere sunuyoruz.
ESET, 1 Milyarı Aşkın Cihazı İlgilendiren Wi-Fi Açığı Tespit Etti
Siber güvenlik kuruluşu ESET, dünya çapında en az 1 milyar cihazda kullanıldığı tahmin edilen Wi-Fi çiplerindeki önemli bir güvenlik açığını tespit etti. Söz konusu açık, bilgisayar korsanlarının Wi-Fi üzerinden akan bilgi trafiğini gözetlemelerine imkan tanıyor.
Corona Virüsü ile Mücadelede Bilgisayar Temizliği Çok Önemli!
Yüksek performanslı dizüstü bilgisayarlar ve oyuncu ekipmanları alanında faaliyet gösteren teknoloji markası Monster Notebook, Corona (Covid-19) virüse karşı alınması gereken önlemler arasında cep telefonu, bilgisayar, klavye ve mouse gibi çok fazla temasta bulunulan cihazların sık sık dezenfekte edilmesinin önemine dikkat çekti ve açıklamalarda bulundu.
Ücretsiz Wi-Fi Bağlantısının Gerçek Bedelinin Farkında mısınız?
Çoğumuz ücretsiz Wi-Fi servislerine bağlanmanın bir bedeli olmadığını düşünürüz. Oysa dolaylı da olsa bu servislere bir bedel ödersiniz. Bu yeri gelir doğum gününüz olur, yeri gelir seyahat bilgileriniz olur, hatta ev adresiniz veya telefon numaranız olur. Sonra bir bakarsınız ki milyonlarca kullanıcının bilgilerinin pazarlandığı webin karanlık köşelerine birileri sizin bilgilerinizi de ekleyivermiş.
Google, 20 Bin Afrikalı Kadına Dijital Eğitim Verecek
Google, Afrika'da başlattığı "Afrika İçin Dijital Beceriler" kapsamında kıtada 20 bin Afrikalı kadına eğitim verecek.
PETROL VE GAZ ŞİRKETLERİNE SALDIRARAK ULUSAL GÜVENLİĞİ HEDEF ALIYORLAR
Petrol ve gaz sektöründeki 255 uzmanla gerçekleştirilen küresel bir ankete göre siber güvenlik harcamaları 5 kat arttı. Dünyada 500 milyondan fazla kullanıcıyı koruyan Bitdefender Antivirüs’ün Türkiye Genel Müdürü Barbaros Akkoyunlu, enerji sektöründeki şirketlere yönelik siber saldırıların ulusal güvenliği de ilgilendirdiğinin altını çiziyor.
Teknopark İstanbul Türkiye’nin İlk Siber Güvenlik Kuluçka Merkezi’ni Kurmaya Hazırlanıyor
Türk savunma sanayisinin inovasyon merkezi Teknopark İstanbul, Türkiye’nin ilk Siber Güvenlik Kuluçka Merkezi’ne ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Siber güvenlik alanında faaliyet gösteren ve derin teknoloji tabanlı siber güvenlik fikirleri üzerinde çalışmalar yürüten girişimlere ev sahipliği yapacak merkezin 2021 yılında faaliyete geçmesi planlanıyor.
Mckinsey, İş Dünyası İçin Corona Virüsüne Karşı 7 Temel Eylem Önerisinde Bulundu
McKinsey & Company, küresel çapta trajik sonuçlar doğuran Corona virüsü (COVID-19) kapsamında şirketlere yol gösterecek aksiyon önerilerini paylaştı. Şirketin uluslararası çapta uzmanlığı ile hazırlanan öneriler, çalışanların desteklenmesinden risk yönetimine ve toplumsal çözümler üretilmesine dek 7 temel adımı kapsıyor.
2020’DE OTONOM TEKNOLOJİLERE YATIRIM ARTACAK
Türkiye’de otonom ve hibrit teknolojiler başta olmak üzere otomotiv mühendisliği alanında önemli projelere imza atan AVL Araştırma ve Mühendislik Türkiye, 2019 yılında mühendislik ihracatında %26 artış sağladı. Şirketin son 11 yılda Türkiye’den yurt dışına yaptığı toplam mühendislik ihracatı ise 35 milyon Euro’yu geçti.
Güvenlik Sertifikası Görünümlü Zararlı Yazılımlara Dikkat
Kaspersky araştırmacıları zararlı yazılımları yaymak için yeni bir yöntem kullanıldığını keşfetti. Siber suçlular kötü niyetli yazılımları sahte güvenlik sertifikası şeklinde yayıyor. Kullanıcılar zararlı yazılımın bulunduğu siteye girdiğinde, güvenlik sertifikasının süresinin geçtiğini ve bağlantının tamamlanamayacağını gösteren bir iletiyle karşılaşıyor. Devam etmek için yeni sertifikanın yüklenmesi gerektiği belirtiliyor. Ancak kurbanın bilgisayarına asıl yüklenen şey yeni sertifika değil zararlı yazılım oluyor.
Türkiye'nin Milyon Dolarlık Kritik Teknolojilerine Türk Bilim Kadınları İmza Atacak
TÜBİTAK'ın lider araştırmacılar burs programı kapsamında yurt dışından Türkiye'ye dönen 4 kadın akademisyen, ülke için stratejik öneme sahip teknolojilerin geliştirilmesi için ODTÜ'de bilimsel çalışmalar yürütecek.
SIVI TEMAS EDEN TELEFONUNUZU KURTARMAK İÇİN UYGULAMANIZ GEREKEN 4 ADIM
Telefonların sıvıyla teması olduğunda yapılan ilk işlemlerin telefonunuza ciddi etkileri oluyor. Kullanıcıların içgüdüsel olarak paniğe kapılıp birçok hata yaptığını aktaran Veri Kurtarma Hizmetleri Genel Müdürü Serap Günal, sıvıyla temas eden telefonları hayata döndürmek için kullanıcıların yapması ve yapmaması gerekenleri 4 adımda aktarıyor.
“Tablet ve Telefonlar Çocukların Algılarını Sınırlıyor”
“Tablet, bilgisayar, telefon gibi ‘ekran’ özelliği gösteren teknolojik ürünler, sınırlı sayıda duyuya hitap ederler” diyen İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Çocuk ve Ergen Psikolojisi Uzmanı Kln. Psk. Emel Güler, bu durumun çocukların algı kabiliyetlerini sınırladığını söyledi.
Arkadaşlık Uygulamaları Kişisel Verilerinizi Reklamcılarla Paylaşıyor
Siber güvenlik kuruluşu ESET, arkadaşlık sitelerinin gizlilik konusunda ne kadar duyarlı olduğunu inceleyen bir araştırmayı mercek altına aldı. Norveç’te Tüketici Derneği’nin araştırması; Tinder, OkCupid ve Grindr’ın da aralarında bulunduğu çeşitli arkadaşlık uygulamalarının, kullanıcılarının kişisel bilgilerini reklam amacıyla haberleri olmadan üçüncü taraflarla paylaştığını ortaya çıkardı.
Sosyal Ticaret Yapanların %51,2’si Kadın!
Türkiye’de sosyal medya kullanıcısı 52 milyona yaklaştı ve dünya genelinde mobil cihazlarda Instagram ve Twitter kullanımında ilk sırada yer alıyoruz. Üstelik bu mecraları sadece haberleşmek ve eğlenceli içerik üretmek için kullanmayıp yeni bir gelir kapısı olarak değerlendiriyoruz ve ülkemizde 1 milyon kullanıcı bu mecralar üzerinden sosyal ticaret yapıyor.
Koronavirüsünü Bir Tek Siber Suçlular Sevdi
Kaspersky araştırmacıları, kullanıcıların cihazlarını ele geçirmek için kullanılan COVID-19 ile alakalı çok sayıda zararlı e-posta ve yüzlerce indirilebilir dosya keşfetti. Coronavirus ile ilgili haberler gündemde kalmaya devam ettikçe saldırganlar da bunu kendi kötü amaçları için kullanmaya devam ediyor. İnsanların sağlıkları ve sevdiklerinin güvenliği ile ilgili endişelerinden yararlanan bu tehlikeli saldırı şekli kullanıcıları tuzağa düşmeye zorluyor.
Robot Basketbolcu Yapay Zekayla Performansını Artırdı
Toyota çalışanları tarafından geliştirilen yapay zekaya sahip robot basketbolcu CUE, yüzde 100 sayı isabetiyle öne çıkıyor.
Schneider Electric, Siber Güvenlik Teknoloji Anlaşması’nı İmzaladı
Enerji yönetimi ve otomasyonun dijital dönüşümünde dünya çapında uzman olan Schneider Electric, siber güvenlik ekosistemini geliştirmek ve dijital ekonomiyi siber saldırılara karşı savunmak için geliştirilen Siber Güvenlik Teknoloji Anlaşması’nın (Cybersecurity Tech Accord) imzacıları arasında yerini aldı.
Ünlü Güvenlik Çözüm Şirketi Teknoloji Startup’larını Rekabete Davet Ediyor
Kaspersky Innovation Hub (IHub), yenilikçi teknoloji girişimleriyle iş birliği kurmak için tasarlanan Açık İnovasyon Programı çerçevesinde yürüttüğü çalışmalar için yeni başvuruları beklemeye başladı. Siber güvenlikle ilişkili çözümler geliştiren tüm girişim ekipleri ve bireysel projeler bu programa başvurabiliyor.
Siber Fidye Saldırılarında Türkiye Birinci Sırada
Siber saldırılar şirketlerin gördüğü riskler arasında ilk sırada yer alıyor. İş insanlarının yarısından fazlası da bu saldırıların artacağını düşünüyor. Siber fidye saldırılarında dünyada altıncı sırada olan Türkiye’de de KOBİ’lerin en sık karşılaştığı hasar ise siber fidye olarak öne çıkıyor. Siber risk sigortası ile şirketlerin kendini güvenceye alabileceğini belirten MonoPoli Sigorta CEO’su Erol Esentürk, hangi durumlarda zararların tanzim edildiğini anlatıyor.
Veriler İle İlgili Olumlu Düzenlemeler Potansiyel Yatırımcılara Teşvik Oluyor
Uluslararası Yatırımcılar Derneği’nin (YASED) bu yıl ikincisini gerçekleştirdiği ‘Kişisel Verilerin Korunması ve Avrupa Birliği Genel Veri Koruma Tüzüğü Konferansı’ gerçekleştirildi.Konferansta konuşan YASED Başkanı Ayşem Sargın, veriler konusunda yapılacak olumlu düzenlemelerin, Türkiye’ye gelebilecek potansiyel yatırımcılar için başlı başına bir teşvik olacağını söyledi.
Türkiye Bilişim Derneği Onursal Başkanı ve Bilişim A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Aydın Köksal İle Söyleşi
Bilişim A.Ş., 1985’ten beri kamusal ve özel kuruluşlarımızın yönetim bilişim sistemleri (MIS) ve kurumsal kaynak planlama (ERP) projelerinde sistem çözümleme / tasarım ve uygulama yazılımı geliştirme uzmanlığını, proje yönetiminde mühendislik ustalığını yazılım ürünleriyle kanıtlamış, çağdaş teknolojinin bütün olanaklarına sahip, yenilikçi ve dinamik bir endüstri kuruluşudur.
DOĞAL AFETLER VE TERÖR SALDIRILARINDAN DAHA ÇOK SİBER SALDIRILARDAN KORKULUYOR
Kamu kurumlarında ve yerel yönetimlerde çalışan IT uzmanlarıyla yapılan yeni bir araştırmaya göre çalışanların %73’ü, siber saldırılardan endişe duyuyorken bu oranın doğal afetlerde %55, terör saldırılarında ise %46 olması dikkat çekiyor. Kamu kurumlarında ve yerel yönetimlerde çalışanların siber saldırılarından, doğal afetler ve terör saldırılarına göre daha çok korktuğunu belirten Bitdefender Türkiye Genel Müdürü Barbaros Akkoyunlu, çalışanlara siber güvenlik eğitimlerinin verilmesinin hayati önem taşıdığının altını çiziyor.
Eski Cihazlarınıza İyi Bakın, Bir Süre Yenisini Alamayabilirsiniz!
Dünyayı etkisi altına alan Korona virüsü, çoğu Çin’de üretilen bilgisayar, tablet ve telefonların Türkiye’ye sevkiyatını sıkıntıya soktu. Stoklar eridikten sonra yeni cihazlara nasıl ulaşılacağı belirsizliğini korurken, siber güvenlik kuruluşu ESET, hali hazırda kullanılan cihazlara daha özenli bakılmasını tavsiye etti. ESET Türkiye Dağıtıcı Kanal Müdürü Hakan Ünlü, cihaz ve verilerin sağlığı için önerilerde bulundu.
Kurumsal Dijital Dönüşüm Süreçleri, Siber Güvenlik Riskleriyle Entegre Olmalı
EY’ın (Ernst & Young) bu yıl 22’ncisi yayınlanan Küresel Bilgi Güvenliği Araştırması’na göre, dünya genelinde siber güvenlik saldırılarındaki artışa rağmen, kurumsal dijital dönüşüm süreçleri siber güvenlik riskleriyle birlikte ele alınarak yürütülmüyor. Araştırmada; siber güvenlik risk yönetimi ile dijital dönüşüm süreçlerinin erken aşamalardan itibaren entegre şekilde yürütülmesinin sürdürülebilir büyümedeki artan payına dikkate çekiliyor
Kaspersky, Beykent Üniversitesi’nde Öğrencilere Mobil Güvenlik Trendlerini Anlattı
Beykent Üniversitesi, eğitici dersler, etkileşimli oturumlar, tartışmalar ve networking fırsatlarının bir arada sunulduğu Kaspersky’nin Cyber Day etkinliğine ev sahipliği yaptı. Beykent Üniversitesi ve diğer üniversitelerden etkinliğe katılan öğrenciler, siber güvenlik alanında dünya çapındaki son gelişmeleri öğrenme şansına sahip oldular. Katılımcılar, önde gelen endüstri uzmanlarından mobil ve IoT güvenliği trendleriyle ilgili konularda bilgi edindi. Kaspersky Güvenlik Araştırmacısı Dmitry Galov siber güvenlik alanında çeşitli bilgiler sunarken öğrenciler aynı zamanda Kaspersky Eğitim Programları Uzmanı Alina Kenzhaeva liderliğinde İnteraktif Koruma Simülasyonu eğitimi (KIPS) oturumuna katıldı.
Mckinsey: Dijitalleşme, Kadınlar İçin Eşitlik Fırsatlarını Beraberinde Getiriyor
McKinsey & Company, ‘İşyerinde Kadınlar’ adlı çalışması ile cinsiyet eşitliğine dair iş dünyasının nabzını tutuyor. Yapılan araştırmalara göre; uluslararası çapta kadınlar her geçen yıl daha güçlü bir şekilde iş yerlerinde varlık gösteriyor. İşyerlerinde cinsiyet eşitliğine gösterilen bağlılık, kadın-erkek tüm çalışanların sadakatini ve memnuniyetini artırıyor.
Risklere Rağmen Türkiye’deki Şirketlerin %81’i Iot Platformlarını Kullanıyor
Kaspersky’nin “Süper güç süper sorumluluk gerektirir: IoT’nin şirketlere faydaları ve zorlukları” adlı yeni raporu, neredeyse tüm sektörlerde Nesnelerin İnterneti (IoT) platformlarının kullanımının bir yıl içinde önemli ölçüde arttığını ortaya koydu. 2019’da Türkiye’de şirketlerin %81’i IoT uygulamalarını kullanmaya başladı. Bu teknoloji şirketlere yeni tasarruf olanakları, yeni gelir kaynakları ve üretim verimi artışı sağlıyor. Öte yandan Türkiye’de kurumların %47’sinin bağlantılı cihazlara yönelik siber güvenlik saldırılarına uğradığı göz önünde bulundurulduğunda IoT sistemlerinin çok dikkatli bir şekilde korunması gerektiği ortaya çıkıyor.
VR’ın Yakaladığı İvme Eğitimi Yeniden Şekillendiriyor
2019’da dünya genelinde 171 milyon kullanıcıya ulaşan ve 2023’e kadar 5,5 milyar dolar gelire ulaşılması beklenen sanal gerçeklik teknolojilerinin lider üreticilerinden HTC’nin Vive markası, üst seviye sanal geçeklik ekipmanlarını farklı sektörlere entegre ederek VR’ın yaygınlaşmasına öncülük ediyor. Sanal gerçekliğin sadece eğlence sektörünü değil farklı sektörleri de değiştirerek geliştiğini belirten HTC Türkiye Ülke Müdürü Batuhan Başal, sanal gerçeklikte yaşanan gelişmeler ile özellikle eğitimde yeni bir döneme adım adım ilerlendiğini ifade etti.
Teknoloji Üretimine Kovid-19 Engeli
Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını, küresel çapta faaliyet gösteren teknoloji firmalarının bazı fabrikalarında üretimi durdurmalarına neden oldu.
WEB SİTENİZİ KORUMAK İÇİN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
Tüm sektörlerde gerçekleşen dijitalleşme, en çok KOBİ’lerin değişime uğramasına neden oluyor. Birçok KOBİ’nin web sitesi, hatta mobil uygulamaları bile bulunuyor. Ancak, KOBİ’lerin dijital dönüşüme ayak uydururken siber güvenliklerini güçlendiremediklerine dikkat çeken Komtera Teknoloji Kanal Satış Direktörü Gürsel Tursun, web sitelerini güvence altına almak isteyen KOBİ’lere 7 öneride bulunuyor.
LG 2020’de Öne Çıkacak Teknoloji Trendlerini Açıkladı
Son on yılda yaşanan hızlı yenilikler, yeni yılın başlamasıyla birlikte, 2020 ve sonrası için önemli bir etki yaratmaya başladı. Gelecek, Yapay Zeka (AI) ile entegre akıllı ürünlerden daha hızlı ağlara kadar bir çok farklı alanda tüketicilere daha fazla kolaylık ve daha sürükleyici deneyimler getirecek. Yapay zeka uzun zamandır teknolojinin 'geleceği' olmuş durumda, ancak 2020, LG'nin yapay zekayı ilerletmek için sadece kendi çerçevesiyle değil, farklı alanlarda da adımını attığı yıl olacak.
TÜRMOB’dan E-imza Yeniliği
TÜRMOB, e-imza projesi kapsamında E-GÜVEN ile iş birliği yaptı. Yapılan işbirliğiyle serbest muhasebeciler, serbest muhasebeci mali müşavirler, yeminli mali müşavirler ve imza sahibi olmak isteyen herkes TÜRMOB e-imza sahibi olabilecek.
Fidye Yazılımlar, 2019’un En Önemli Siber Tehditleri Arasındaydı
Trend Micro, yayınladığı güvenlik raporuna göre 2019 yılında 61 milyondan fazla fidye yazılımı saldırısını engelledi. Bir önceki yıla göre fidye yazılımı saldırılarında yüzde 10’luk bir artış tespit edildi.
Türkiye Yapay Zeka Zirvesi’ne Geri Sayım
Türkiye Yapay Zeka İnisiyatifi’nin (TRAI) düzenlediği üçüncü Türkiye Yapay Zeka Zirvesi’ne sayılı günler kaldı. “Yapay Zeka İşinize Değer Katar” ana temasıyla 12 Mart’ta UNIQ İstanbul’da gerçekleştirilecek zirvede, Türkiye’nin lider şirketleri, teknoloji devleri, yerli ve yabancı uzmanlar, akademisyenler ve girişimciler yerini alacak. Biletlerin tükenmek üzere olduğunu belirten Türkiye Yapay Zeka İnisiyatifi yetkilileri, konuyu yakından takip eden 1500’ün üzerinde katılımcıyı zirvede ağırlayacaklarının altını çiziyor.
Türkiye'de Sosyal Medya Kullanım Süresi, TV İzleme Süresini Geçti
Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş Adamları Derneği (MOBİSAD) Başkanı Mustafa Kemal Turnacı, nüfusun yüzde 98'inin cep telefonu sahibi olduğunu belirterek, "Bunların yüzde 77'si akıllı telefon sahibi. İnternete bağlantı süremiz 7 saat 9 dakika, sosyal medya kullanım süresi 2 saat 48 dakika, TV izleme süremiz 2 saat 44 dakika. Sosyal medya kullanımı, TV izleme süresini geçti." dedi.
Dijital Dünyada Kadınlara Kariyer Fırsatları İçin Beyin Fırtınası
Teknolojinin gelişmesine paralel olarak dijital dünyada kadınların becerilerini daha fazla yansıtmasını ve kariyer edinmelerini sağlayacak imkanlar için bu kez Türkiye Bilişim Derneğinin (TBD) öncülüğünde Globalnet tarafından "Dijital Dünya Kadınları Semineri" gerçekleştirilecek.
Google'dan Türk Akademisyenin Yapay Zeka Konulu Projesine Destek
Google Öğretim Üyesi Araştırma Ödülü kapsamında desteklenecek 150 proje arasında, Türkiye'den, çalışmalarını ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nde sürdüren Dr. Öğretim Üyesi Gökberk Cinbiş'in "makine algısı" kategorisindeki proje teklifi de yer aldı.
KVKK İLE İLGİLİ DOĞRU BİLİNEN 5 YANLIŞ!
Siber saldırılar, alınmayan önlemler, yerine getirilmeyen sorumluluklar ve doğru güvenlik altyapılarının oluşturulmaması, şirketlerde veri ihlallerine neden oluyor. Şirketlerin kişisel verileri koruma konusunda doğru bilinen yanlışlara sahip olduklarını aktaran Siberasist Genel Müdürü Serap Günal, KVKK konusunda şirketleri hataya düştükleri 5 yanlış konusunda uyarıyor.
Telefonunuz Sizi Dinliyor mu?
Sosyal medya, bize uygun reklamları gösterebilmek için konuşmalarımızı dinliyor mu? Yoksa biz mi biraz paranoyaklaştık? ESET Güvenlik Uzmanı Jake Moore’in yaptığı bir Twitter anketine göre, katılanların yüzde 80’i telefonların kullanıcılarını dinlediğini düşünüyor. Jake Moore, durumu test etmeye karar verdi.
Blok Zinciri Tabanlı Oylama Makinesi Duyuruldu!
Bir Kaspersky Innovation Hub projesi olan ve şirketler, üniversiteler ve siyasi partiler için bir güvenli çevrim içi oylama platformu geliştiren Polys, yeni oylama makinesinin prototipini tanıttı. Bu cihaz blok zinciri teknolojilerini Polys çevrim içi seçim sistemiyle birlikte kullanıyor. Oy verme merkezlerinden veya kişisel cihazlardan gönderilen oylar güvenli bir şekilde aktarılıp işleniyor. Bu şekilde seçmenler nasıl oy vereceklerini tercih edebiliyor, organizatörler de gizliliği garanti altına alınmış güvenli bir çevrim içi oylama sistemine kavuşuyor.
Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi Açıldı!
Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi ve 2013-2014 Eylem Planı kapsamında kurulan "Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM)” ile birlikte BTK veri merkezi, milli monitör merkezi ve BTK akademisi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından 10 Şubat pazartesi günü resmi olarak açıldı. USOM ile ilgili olarak detaylar ise ilk kez kamuoyu ile paylaşıldı. Ülkemize yönelik yapılan siber saldırıların anlık olarak tespit edildiği ve saldırıların engellendiği veya durdurulduğu bu önemli merkezin yaptıklarını, sahip olduğu milli araçları ve yapılan çalışmaları birinci ağızlardan daha detaylı olarak öğrendik. Ben de davetli olarak katıldığım açılış töreninden bazı hususları sizlerle burada paylaşmak istiyorum. Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere yapılan açılış konuşmalarından hatırladığım önemli başlıklar:
Gais Security Genel Müdürü Osman Doğan ile Söyleşi
SAP Genç Profesyoneller Programı Gaziantep’te başladı
Mini Zeplin Sınır Nöbetine Başlıyor
Arama
Ara
Son Yazılar
Sağlık Kurumlarını Siber Saldırılara Karşı Koruyacak 9 Tavsiye
Steelfox, Bankacılık Verilerini Çalmak Ve Gizli Kripto Madencilik Yapmak İçin Foxit PDF Editor Ve Autocad'den Yararlanıyor
İstanbul’un Trafik Sorununu Yapay Zekâ Çözer!
İşletmelerin Siber Güvenlik Tehditlerine Karşı Her Zamankinden Daha Dayanıklı Olması Gerekiyor
Yerli Girişim, Yeni Nesil Envanter Yönetimi Yazılımıyla Restoranların Maliyetlerini Düşürüyor
Kaspersky, Kimlik Avı Saldırılarında Yapay Zeka Kullanımının Temel İşaretlerini Belirledi
Sahte Kimlikle Isminize Açılabilecek Şirketlere Dikkat
Kurbanlar Fidye Yazılımı Ve Şantajla Kıskaca Alınıyor
Dark Web Kâbusunuz Olmadan Verilerinizi Koruyun
2024 Fortinet Güvenlik Zirvesi İnsanları, Cihazları Ve Verileri Her Yerde Güvence Altına Almayı Odağına Aldı
E-Bülten'e Kayıt Olun
Kaydol
Arşivler
Ağustos 2015
Eylül 2015
Ekim 2015
Kasım 2015
Aralık 2015
Ocak 2016
Şubat 2016
Mart 2016
Nisan 2016
Mayıs 2016
Haziran 2016
Temmuz 2016
Ağustos 2016
Eylül 2016
Ekim 2016
Kasım 2016
Aralık 2016
Ocak 2017
Şubat 2017
Mart 2017
Nisan 2017
Mayıs 2017
Haziran 2017
Temmuz 2017
Ağustos 2017
Eylül 2017
Ekim 2017
Kasım 2017
Aralık 2017
Ocak 2018
Şubat 2018
Mart 2018
Nisan 2018
Mayıs 2018
Haziran 2018
Temmuz 2018
Ağustos 2018
Eylül 2018
Ekim 2018
Kasım 2018
Aralık 2018
Ocak 2019
Şubat 2019
Mart 2019
Nisan 2019
Mayıs 2019
Haziran 2019
Temmuz 2019
Ağustos 2019
Eylül 2019
Ekim 2019
Kasım 2019
Aralık 2019
Ocak 2020
Şubat 2020
Mart 2020
Nisan 2020
Mayıs 2020
Haziran 2020
Temmuz 2020
Ağustos 2020
Eylül 2020
Ekim 2020
Kasım 2020
Aralık 2020
Ocak 2021
Şubat 2021
Mart 2021
Nisan 2021
Mayıs 2021
Haziran 2021
Temmuz 2021
Ağustos 2021
Eylül 2021
Ekim 2021
Kasım 2021
Aralık 2021
Ocak 2022
Şubat 2022
Mart 2022
Nisan 2022
Mayıs 2022
Haziran 2022
Temmuz 2022
Ağustos 2022
Eylül 2022
Ekim 2022
Kasım 2022
Aralık 2022
Ocak 2023
Şubat 2023
Mart 2023
Nisan 2023
Mayıs 2023
Haziran 2023
Temmuz 2023
Ağustos 2023
Eylül 2023
Ekim 2023
Kasım 2023
Aralık 2023
Ocak 2024
Şubat 2024
Mart 2024
Nisan 2024
Mayıs 2024
Haziran 2024
Temmuz 2024
Ağustos 2024
Eylül 2024
Ekim 2024
Kasım 2024
İletişim
|
Gizlilik
|
Kullanım Koşulları