Ana Sayfa
Hakkımızda
Abone Ol
E-Dergi
Reklam Verin
Önceki Sayılar
Gelecek Sayılar
Dergi
Editörden
Yazarlar
Danışmanlık
ISC Turkey 2018 Sonuç Bildirgesi
ISC Turkey 2017 Sonuç Bildirgesi
ISC TURKEY 2016 Sonuç Bildirgesi
ISCTURKEY 2015 Konferansı Sonuç Bildirgesi
ISC Turkey
Sizden Gelenler
İletişim
Medya Planı
CyberMag Logo
Kategoriler
Ana Sayfa
Hakkımızda
Dergi
Abone Ol
E-Dergi
Reklam Verin
Önceki Sayılar
Gelecek Sayılar
Editörden
Yazarlar
Danışmanlık
ISC Turkey
ISC Turkey 2018 Sonuç Bildirgesi
ISC Turkey 2017 Sonuç Bildirgesi
ISC TURKEY 2016 Sonuç Bildirgesi
ISCTURKEY 2015 Konferansı Sonuç Bildirgesi
Sizden Gelenler
İletişim
CyberMag Logo
Medya Planı
Makaleler
Haberler
Etkinlikler
Röportajlar
Editörden
Makaleler
Haberler
Etkinlikler
Röportajlar
Editörden
Eylül 2024
Siber Saldırıların Maliyeti: Siber Güvenlik İhlali Bir İşletmeyi Nasıl Batırabilir?
Günümüzün birbirine bağlı dünyasında siber saldırılar her zamankinden daha sık gerçekleşiyor ve daha tehlikeli hale geliyor. Büyüklüğü veya sektörü ne olursa olsun işletmeler, siber suçluların başlıca hedefleri haline geldi.
Endüstriyel Kontrol Sistemleri En Sık Hangi Güvenlik Riskleriyle Karşılaşıyor?
Operasyonel teknolojiler ile bilgi teknolojileri, birbirinden farklı özelliklerine rağmen taşıdığı riskler ve alınabilecek önlemler açısından benzerlik gösteriyor.
Hesap Sahte, Ses Kopya Ama Tuzak Gerçek
Makine öğrenimi ve yapay zekâ büyük bir hızla ilerleyip kitleler için giderek daha erişilebilir hale geliyor. Siber suçlular gelişen teknoloji sayesinde kimliklerini ve nerede olduklarını çok daha kolay gizleyebiliyorlar.
Şüpheli Ön Gösterim: Kaspersky, Dolandırıcıların Kimlik Avı Bağlantılarını Görsellerin Arkasına Gizlediği Konusunda Uyarıyor
Ağustos ayının sonunda Kaspersky uzmanları, alışılmadık şekilde bir görüntü aracılığıyla gerçekleştirilen bir kimlik avı kampanyası keşfetti. Bu dolandırıcılık çevrimiçi perakende, dağıtım, taşımacılık ve lojistik alanlarındaki kuruluşları hedef alıyor.
Liman Sektörü Siber Korsanların Radarında!
Türkiye’de şirketlerin teknolojiye açılan penceresi olan ITserv Technology, sahip olduğu gelişmiş yazılım teknolojileri, profesyonel kadrosu ve sektör deneyimi ile kritik altyapılara sahip sektörler için gelişmiş siber güvenlik, veri yönetimi ve bulut çözümleri desteği ile dijital dönüşüm süreçlerini güvence altına alarak ülke ekonomisinin can damarı konumundaki sektörlere ışık tutuyor.
Yapay Zekâ Çipleri Telefonlara Entegre Edildi: Kullanıcılar İçin Neler Değişecek?
2024 yılının son çeyreğine yaklaştığımız şu günlerde, yapay zekâ alanındaki son gelişme telefon alanında yaşandı. Yapay zeka çipleri artık telefonların içine entegre ediliyor. Uzmanlar, kullanıcıların, telefonlarında entegre yapay zeka çipleriyle karşılaşmasının, günlük yaşamda çarpıcı etkiler yaratacağına dikkat çekiyorlar.
Yeni Teknolojilerle Gelen Zorluklar
Siber güvenlikte küresel bir lider olan ESET teknolojik gelişmeleri ve trendleri yakından takip ediyor. Start-up’ların yapay zekâ teknolojilerini, siber güvenlik alanındaki çalışmalarını inceleyen uzmanlar güvenlik kategorisinin çok fazla dinamiği olduğunun altını çizerek, kullanılan yapay zekâ araçlarının bunlardan sadece bir tanesi olduğunu vurguluyorlar.
Gençleri İş Ve Burs Vaadiyle Kandırmaya Çalışıyorlar
İlk ve orta derece okulların açılmasının ardından üniversiteler de eğitim dönemine merhaba dedi. Siber güvenlik şirketi ESET gençlerin siber suçlular tarafından nasıl hedef alındıklarını inceledi, gençler için önerilerini paylaştı.
Kayıp Bitcoin Cüzdanı Nasıl Bulunur Ve Kurtarılır?
Yanlış adrese gönderilen Bitcoinler veya kripto cüzdanının özel anahtarlarını kaybeden kullanıcılar, varlıklarını kalıcı olarak kaybetme riski ile karşı karşıyadır.
Atalay, Türksat Genel Müdürü Oldu
Türksat Genel Müdürlüğü’ne HAVELSAN eski Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay atandı. Türksat Genel Müdürlüğü görevini 2021 tarihinden bu yana Hasan Hüseyin Ertok yürütüyordu.
Dijital dönüşümün gücünü Canon Bilgi Yönetimi Çözümleriyle (IMS) keşfedin
Birçok işletme dijital yapılanma esnasında belgelere otomatik erişim hakları, şirket belgelerinin elle doldurulması gibi çeşitli sorunlarla karşılaşıyor. Dijital ilerlemedeki bu eksiklikler için ihtiyaç duyulan teknoloji ve hizmetleri Bilgi Yönetim Çözümleriyle (IMS) sunan Canon, şirketlere dijital bir gelecek inşa ediyor.
Adil Olmayan Oyun: 2023'ün İkinci Yarısına Kıyasla 2024'ün İlk Yarısında Siber Suçluların Hedef Aldığı Genç Oyuncu Sayısı %30 Arttı!
Kaspersky uzmanlarına göre, popüler oyunları yem olarak kullanan siber suçluların hedef aldığı tekil kullanıcı sayısı, 2024'ün ilk altı ayında 2023'ün ikinci yarısına kıyasla %30 arttı. Araştırmacılar, genç oyunculara yönelik oyun risklerini analiz etti ve 132 binden fazla kullanıcının siber suçlular tarafından hedef alındığını keşfetti.
Yapay Zekâ İle İş Süreçlerinizdeki Gücünüzü Artırın: Sanal Veri Bilimciden Faydalanın
Yapay zekânın (AI) endüstriyel ortamlardaki uygulamaları hızla gelişiyor, üreticilere birçok fırsat sunuyor. Şirketler, makine öğrenimini kullanarak üretkenliği ve performansı artırmanın yanı sıra, uzmanların bilgi birikimini geliştirmek ve bir işletme genelinde bilgi transferini desteklemek için de yapay zekâyı kullanıyor.
Sigortacılığın 5 Sorunu: Yapay Zeka Bunlardan Biri Değil
Her gün milyarlarca kişi hayatlarını ve geçim kaynaklarını sigortacılara emanet ederken, sigorta sektörünün kendisi varoluşsal bir krizle karşı karşıya. Daha sık ve şiddetli şekilde gerçekleşen doğal afetlerden kaynaklanan rekor kayıplar primleri ve muafiyetleri hızla artırdı.
Küçük İşletmeleri Hedef Alan 10 Dolandırıcılık Yöntemi Ve Korunma İpuçları
Küçük işletmeler, dijitalleşme ile birlikte yeni fırsatlara kavuşurken, aynı zamanda dolandırıcılık girişimlerine karşı da daha savunmasız hale geliyor. Siber suçlular, özellikle yeterli kaynaklara sahip olmayan küçük işletmeleri hedef alarak, dolandırıcılık yöntemleriyle finansal kayıplar yaşatabiliyor.
Okullarda Yapay Zekâ Devrimi
Kişiselleştirilmiş öğrenme algoritmalarından sanal ve artırılmış gerçekliğe kadar, yapay zekâ destekli araçlar ve teknolojiler, öğrenciler için öğrenme deneyimini geliştirmeye yardımcı oluyor. Tüm dünyada etkin bir şekilde kullanılan bu uygulamalar Türkiye’de de yaygınlık kazanıyor.
Kaspersky, Wechat Ve Dingtalk Macos Kullanıcılarını Hedef Alan Bir Arka Kapı Ortaya Çıkardı
Kaspersky araştırmacıları, iki popüler Çinli mesajlaşma platformu WeChat ve DingTalk kullanıcılarını hedef alan HZ Rat arka kapısının macOS varyantını tespit etti. İlk olarak Windows sistemlerinde tespit edilen zararlı yazılım, artık macOS'u da tehdit ederek potansiyel olarak yanal ağ hareketine ve veri hırsızlığına olanak sağlıyor.
Dijital Güvenlikte Hepimiz Öğrenciyiz
Yeni eğitim yılı her yaştan öğrenci için yeni bir heyecan ve yeni başlangıçlar demek. Evlerde anne babalar, okullarda öğretmenler, üniversitelerde akademisyenler de bu döneme hazırlanıyor.
Sahte İphone 16 Tekliflerine Dikkat: Kaspersky Uzmanları, Dolandırıcıların Yeni İphone Aldatmacasından Nasıl Yararlandığını Ortaya Çıkardı
Apple iPhone 16'yı piyasaya sürmeye hazırlanırken, siber suçlular şimdiden yeni model konusunda hevesli tüketicileri hedef alan dolandırıcılıklarla bu heyecanı istismar ediyor.
Gölge Bt Faaliyetlerinin Oluşturduğu 4 Büyük Risk
SaaS uygulamalarının ve çözümlerinin yükselişi, çalışma şekillerinde devrim yarattı. Ancak gölge BT ve gölge SaaS olarak bilinen bu araçların izinsiz kullanımı, kurumsal ağlar için önemli bir risk oluşturuyor.
Dijital Cihazların Performansını Ve Güvenliğini Artırmanın Yolu Düzenli Temizlik Ve Bakım
Mobil cihazlar ve bilgisayarlar, dijital dünyada insanların hayatlarının vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Bu tür cihazlar genellikle günlük olarak kullanılıyor ve çoğu durumda önemli verileri depoluyorlar ve işlevsellikleri kritik öneme sahip oluyor.
KOBİ’lere Fidye Tuzağı
ESET araştırmacıları, CosmicBeetle tehdit grubunun son faaliyetlerini haritalandırarak yeni ScRansom fidye yazılımının konuşlandırıldığını belgeledi ve diğer köklü fidye yazılımı çeteleriyle bağlantılarını keşfetti. CosmicBeetle, özellikle Avrupa ve Asya'daki küçük ve orta ölçekli işletmelere (KOBİ'ler) fidye yazılımı yayıyor.
Yeni Ve Gelişmekte Olan Siber Güvenlik Tehditleri Ve Saldırgan Taktikleri
Bilgisayarlarda ilk virüsün 1986'da ortaya çıkmasından yaklaşık kırk yıl sonra siber tehditler gelişmeye devam ederken, siber güvenlik ortamı giderek daha karmaşık zorluklarla karşı karşıya kalıyor.
Çocuklara Erken Yaştan İtibaren Dijital Okuryazarlık Kazandırılmalı
Sosyal mecralarda doğru bilgiye olduğu kadar yanlış bilgiye ulaşmak da çok kolay. Dijital okuryazarlık günümüzde giderek daha da önem kazanıyor. “Dijital okuryazarlık, metin okuryazarlığının ötesinde, dijital ortamda bilgiyi anlama ve kullanabilme yeteneğidir”
Kaspersky Uyarıyor: 2024'te Kimlik Bilgisi Hırsızlığı İçin En Çok Google, Facebook Ve Amazon Kullanıcıları Hedef Alınacak
Kaspersky'nin 25 popüler küresel şirket arasında yaptığı son araştırmaya göre, kimlik avı saldırıları söz konusu olduğunda en sık hedef alınan markalar arasında Google, Facebook ve Amazon yer alıyor. Siber saldırganlar diğer markaların kimlik bilgilerini ve verilerini de yoğun bir şekilde takip ederken, saldırı sayısı bir önceki yıla göre yaklaşık 1,5 kat arttı.
Tehlike Arama Motorları İle Yayılıyor
Saldırganlar, kötü amaçlı yazılımlarını geliştirmeye ve son kullanıcıları tehlikeye atmanın farklı yollarını bulmak için çok fazla yatırım yapıyor. Kötü amaçlı yazılımların reklamlar aracılığıyla yayılması da bu yöntemlerden bir tanesi.
Google Arama Trendlerine Göre Türkiye’deki Kullanıcılar Kariyerlerini Yapay Zeka İle İnşa Etmek İstiyor
Google arama trendlerine göre 2024 yılında Türkiye’de yapay zeka aramaları %120, "yapay zeka nasıl çalışır" aramaları %90, "yapay zeka nedir" aramaları %80 artış gösterdi. Kullanıcılar yapay zeka ile ilgili bilgi edinmek ve becerilerini geliştirmek için aramalar yaptı: “yapay zeka kursu" ve "yapay zeka işleri" aramalarını iki katına çıkardı.
Siber Casuslar Güvenlik Açıklarından İçeri Sızıyor
ESET araştırmacıları, Windows için WPS Office'te (CVE-2024-7262) bir uzaktan kod çalıştırma güvenlik açığı keşfetti. Açığın, Güney Kore'ye bağlı bir siber casusluk grubu olan APT-C-60 tarafından Doğu Asya ülkelerini hedef almak için kullanıldığı paylaşıldı.
Sahte Takviye Ürün Reklamları Sosyal Medya Kullanıcılarının Sağlığını Tehdit Ediyor
Sosyal medyada sponsorlu içeriklerin sayısı giderek artmaya başladı. Kullanıcılara göre özelleştirilebilen reklamlar, her ne kadar çevrimiçi deneyimi geliştirmeye yardımcı olsa da birçok tehlikeyi beraberinde getiriyor.
Teyit, Pürmerak Kulübü’nde Yapay Zeka Okuryazarlığı Eğitimini Başlattı
Yapay zeka yaşamın her alanında kendini hissettirirken, insanların da bu alandaki okuryazarlıklarını geliştirmelerine ihtiyaç bulunuyor. Bu amaçla yola çıkan doğrulama platformu, çevrimiçi eğitim platformunda başlattığı derslerle insan ve yapay zeka arasında sağlıklı bir ilişki kurulmasını sağlıyor.
8 Adımda Siber Güvenlik Duruşunuzu Geliştirin
Dijital tehditlerin giderek daha karmaşık ve yaygın hale geldiği bir dönemde, güçlü bir siber güvenlik duruşunu sürdürmek artık bir seçenek değil, bir gereklilik haline geldi.
2024 İlk Yarısında Gerçekleşen Yapay Zeka Destekli Siber Saldırılarda Endişe Verici Artış Yaşandı
Siber güvenlik alanında dünyanın önde gelen şirketlerinden Trend Micro'nun hazırladığı rapor, son zamanlarda emniyet güçlerinin baskısı ve çeşitli yasal uygulamalar nedeniyle siber saldırganların yapay zeka ve gelişmiş taktiklerle desteklenen yeni bir saldırı dalgası başlattığını ortaya koydu.
Kaspersky, Pavel Durov'u Savunmak İçin Sahte Bağış Toplayanlar Konusunda Uyardı
Dolandırıcılar, güncel konulardan faydalanmak ve kurbanlarını bu yolla cezbetmek için sosyal gelişmeleri ve en son haberleri yakından takip ediyor. Kaspersky uzmanları, kısa süre önce Telegram'ın kurucusu Pavel Durov'un Fransa'da havalimanında tutuklanmasıyla ilgili haberlerden faydalanan dolandırıcılık girişimlerini ortaya çıkardı.
Telefonlarınızı Ortak Alanlarda Şarj Ederken 2 Kere Düşünün!
Mobil cihazlarımızın hayatımızın en önemli parçalarından biri olduğu andan itibaren artan şarj ihtiyacı; acil durumlar için ortak şarj alanları talebini de artırdı. Görünürde özellikle telefonları şarj etmek için oldukça pratik olan bu yöntem, kendi içinde büyük riskler de barındırıyor.
Sizin Çöpünüz Bir Suçlunun Hazinesi Olabilir
Dijital mezarlıkta yeni bir tehdit kıpırdanıyor. Destek dışı kalan IoT cihazlar kötü niyetli aktörlerin esiri oluyor. Dijital güvenlik şirketi ESET eski, istismar edilebilecek güvenlik açıklarına sahip, kullanım ömürlerinin sona ermesi nedeniyle herhangi bir yama alamayan cihazların saldırganlar için kolay hedef olduğunu paylaştı.
Uzaktan Çalışma Kontrol Listesi: Güvenli Bir Ev Ofis İçin En İyi Uygulamalar
Uzaktan çalışma birçok profesyonel için yeni gerçeklik haline geldi. Tasarımcılardan muhasebecilere kadar çalışanlar genellikle hassas bilgiler üzerinde çalışıyor ve bu da ofis ortamı dışında çalışırken verilerin tehlikeye girmesi riski oluşturuyor.
Okula Dönüş Döneminde Dikkat Edilmesi Gereken 6 Siber Tehdit
Yeni öğretim yılı başlangıcı, öğrenciler ve ebeveynlerinin okul hazırlıklarını sürdürdükleri yoğun bir dönem. Ancak yılın bu döneminde okula dönüş hazırlığında olan ebeveynleri hedef alan siber suçlular, geliştirdikleri yeni yöntemlerle saldırılarına devam ediyor.
Parola Sayısı Arttıkça, Kimlik Avı Saldırıları Cazibesini Koruyor
Siber suçluların en sevdiği saldırı alanı kimlik bilgilerini çalmaya yönelik. Kullanıcılar için de en sıkıntılı süreçlerden biri her geçen gün artan parola bilgilerini yönetebilmek.
Arama
Ara
Son Yazılar
Sağlık Kurumlarını Siber Saldırılara Karşı Koruyacak 9 Tavsiye
Steelfox, Bankacılık Verilerini Çalmak Ve Gizli Kripto Madencilik Yapmak İçin Foxit PDF Editor Ve Autocad'den Yararlanıyor
İstanbul’un Trafik Sorununu Yapay Zekâ Çözer!
İşletmelerin Siber Güvenlik Tehditlerine Karşı Her Zamankinden Daha Dayanıklı Olması Gerekiyor
Yerli Girişim, Yeni Nesil Envanter Yönetimi Yazılımıyla Restoranların Maliyetlerini Düşürüyor
Kaspersky, Kimlik Avı Saldırılarında Yapay Zeka Kullanımının Temel İşaretlerini Belirledi
Sahte Kimlikle Isminize Açılabilecek Şirketlere Dikkat
Kurbanlar Fidye Yazılımı Ve Şantajla Kıskaca Alınıyor
Dark Web Kâbusunuz Olmadan Verilerinizi Koruyun
2024 Fortinet Güvenlik Zirvesi İnsanları, Cihazları Ve Verileri Her Yerde Güvence Altına Almayı Odağına Aldı
E-Bülten'e Kayıt Olun
Kaydol
Arşivler
Ağustos 2015
Eylül 2015
Ekim 2015
Kasım 2015
Aralık 2015
Ocak 2016
Şubat 2016
Mart 2016
Nisan 2016
Mayıs 2016
Haziran 2016
Temmuz 2016
Ağustos 2016
Eylül 2016
Ekim 2016
Kasım 2016
Aralık 2016
Ocak 2017
Şubat 2017
Mart 2017
Nisan 2017
Mayıs 2017
Haziran 2017
Temmuz 2017
Ağustos 2017
Eylül 2017
Ekim 2017
Kasım 2017
Aralık 2017
Ocak 2018
Şubat 2018
Mart 2018
Nisan 2018
Mayıs 2018
Haziran 2018
Temmuz 2018
Ağustos 2018
Eylül 2018
Ekim 2018
Kasım 2018
Aralık 2018
Ocak 2019
Şubat 2019
Mart 2019
Nisan 2019
Mayıs 2019
Haziran 2019
Temmuz 2019
Ağustos 2019
Eylül 2019
Ekim 2019
Kasım 2019
Aralık 2019
Ocak 2020
Şubat 2020
Mart 2020
Nisan 2020
Mayıs 2020
Haziran 2020
Temmuz 2020
Ağustos 2020
Eylül 2020
Ekim 2020
Kasım 2020
Aralık 2020
Ocak 2021
Şubat 2021
Mart 2021
Nisan 2021
Mayıs 2021
Haziran 2021
Temmuz 2021
Ağustos 2021
Eylül 2021
Ekim 2021
Kasım 2021
Aralık 2021
Ocak 2022
Şubat 2022
Mart 2022
Nisan 2022
Mayıs 2022
Haziran 2022
Temmuz 2022
Ağustos 2022
Eylül 2022
Ekim 2022
Kasım 2022
Aralık 2022
Ocak 2023
Şubat 2023
Mart 2023
Nisan 2023
Mayıs 2023
Haziran 2023
Temmuz 2023
Ağustos 2023
Eylül 2023
Ekim 2023
Kasım 2023
Aralık 2023
Ocak 2024
Şubat 2024
Mart 2024
Nisan 2024
Mayıs 2024
Haziran 2024
Temmuz 2024
Ağustos 2024
Eylül 2024
Ekim 2024
Kasım 2024
İletişim
|
Gizlilik
|
Kullanım Koşulları