Ağustos 2019
Akıllı Telefon Kılıfına Gizli Drone Selfly, Türkiye'de
Akıllı telefon kılıfına gizli, öz çekim drone’u Selfly, Türkiye'de de satışa sunuldu. Cihaz kullanıcısını takip ederek HD kalitede kayıt yapabiliyor. Akıllı telefon kılıfına gizli, öz çekim yapabilen inovatif drone Selfly, Türkiye satışa sunuldu. Cihaz kullanıcısını takip ederek HD kalitede kayıt alabiliyor, fotoğraf çekebiliyor. Gençpa Teknoloji tarafından yapılan açıklamaya göre, Las Vegas’ta gerçekleştirilen Tüketici Elektroniği Fuarı'nda (CES 2018) tanıtılan ve dünya teknoloji çevrelerinin beğenisini toplayan Selfly cihazı Türkiye'de Gençpa Teknoloji tarafından 999 liraya satışa sunuldu.İki adet kolay değiştirilebilir 500 mAh’lik bataryaya sahip karbon fiber ile güçlendirilmiş gövdeli Selfly, 9,8 mm inceliğinde ve sadece 68 gram ağırlığında. Akıllı telefonuna yüklenen Android veya iOS uygulaması üzerinden WiFi ile kumanda edilebilen drone, gelişmiş otomatik havada kalma yeteneğinin yanı sıra hareketle kontrol ve kişi takip özelliklerine de sahip.
Türkiye’ye Yönelik Yapılan Bazı Oltalama Saldırıları ve MuddyWater Saldırısı
Hedefli siber saldırılar, tüm dünyadan belirli ülkeleri, kamu kurumlarını, kritik altyapıları etkileyebilen, saldırganlara oldukça kritik yetki ve bilgiler sağlayabilen saldırılardır. Zaman zaman ülke olarak da maruz kaldığımız bu saldırıların, geçtiğimiz aylarda bizler için yeniden bir tehdit haline geldiği görülmüştür. Özellikle Ekim(2018) ayından bu yana Türkiye, Ürdün, Azerbaycan ve Pakistan’a yönelik yapılan MuddyWater saldırıları, dünya genelinde 2017 yılından beri hedefli saldırılar arasında en gözdeler arasındadır. Ülkemizi hedef almaya başlayan bu saldırıların, özellikle kamu kurumlarını, askeri kurumları, telekomünikasyon şirketlerini ve eğitim kurumlarını etkilemek üzere oluşturulmuş oltalama e-postaları aracılığıyla yapıldığı bilinmektedir. Bu saldırılar, kullanıcıların makrolara izin vermesi için yapılan sosyal mühendislik metotları içermektedir. Bu durum bizlere, artık siber saldırılarda tekil bir teknik saldırı kaynağının kullanılmasından ziyade, teknik bir takım kabiliyetlerin, sosyal mühendislik metotlarıyla birleştirilerek, kullanıcıları kandırma yoluna gidildiğini göstermektedir. Türkiye hedefli olarak yapılan bu saldırıda kullanılan doküman şu şekildedir:
ASELSAN Eski Yönetim Kurulu Üyesi Tuğgeneral (E) Dr. Murat ÜÇÜNCÜ ile Söyleşi
Türkiye’nin savunma sanayii alanında önem arz eden çalışma ve projelere imza atarak, hemen hemen her alanda gerek çözüm önerileri ve gerekse Ar-Ge çalışmaları ile ülkemize çok büyük oranda katkı sağlamıştır. Kuruluşundan bugüne kadar, birçok atılımın ve ülkemiz adına gerçekleştirilen teknolojik gelişmelerin başında yer alan şirket konumundadır.Bu bağlamda, ASELSAN’ın savunma sanayii alanında yapmış olduğu çalışmaları göz önünde bulundurarak, toplumun her kesiminde bilgi ve bilinç düzeyini arttırmak, bu konu ile ilgili teknolojik gelişmeleri izlemek, milli teknolojilerin geliştirilmesine katkı sağlamak; bireysel, kurumsal ve ulusal düzeydeki riskler konusunda farkındalık oluşturmak amacı ile ASELSAN’da uzun yıllar yönetim kurulu üyesi olarak görev yapan Tuğgeneral (E) Dr. Murat ÜÇÜNCÜ ile Türkiye’de savunma sanayii ve bilişim sektörünün durumu, devletimizin kalkınmasında IT ve Telekomünikasyon sektörünün yeri ve bilgi güvenliği alanında bilinmesi gerekenler ve çözüm önerileri hususunda ülkemizin dünü, bugünü, geleceği ve yapılması gerekenleri, ASELSAN’ın bu alanda bu güne kadar yapmış olduğu çalışmaları ve ileriye yönelik hedeflerini konuştuk.