Ekim 2018
YAPAY ZEKA REKLAM ve PAZARLAMA DÜNYASINI NASIL DEĞİŞTİRİYOR?
Shape the Future sloganı ile düzenlenen MMA Forum İstanbul’da, mobil dönüşümün biçimlendirdiği gelecek konuşuldu. MMA Forum İstanbul’da, Yapay Zeka, Nesnelerin İnterneti, Artırılmış Gerçeklik, Sanal Gerçeklik, Blockchain, Büyük Veri, Tasarım, Lokasyon, Video, Uygulama Sahtekarlığı, Influencer Pazarlaması ve Teknoloji Girişimciliği Ekosistemi gibi konular ve bunların geleceği, iş dünyası, finans, teknoloji, mobil pazarlama ve reklamcılığın dünyasının önde gelen isimleri tarafından, ilham verici örnekler ve yeni fikirlerle aktarıldı.
Uluslararası Büyük Veri, Derin Öğrenme ve Siber Terörle Mücadele Kongresi
Digital ortamların, uygulamaların, hizmetlerin ve teknolojilerin gelişmesiyle hayatımız, işlerimiz, çalışmalarımız, yaptıklarımız, davranışlarımız, düşüncelerimiz ve ürettiklerimiz değişmekte ve gelişmektedir. Bunun yanında, bu ortamların güvenliği, bilgilerin gizliliği ve mahremiyeti, bu ortamdaki savaşlar ve son dönemde ise siber terör ve terörizm karşımıza çıkan önemli problemlerdendir.
TÜRKTRUST GENEL MÜDÜRÜ ÖNER DEMİRKOL İLE SÖYLEŞİ
Bu bilgiler ışığında, bilgi güvenliği alanında toplumun her kesiminde bilgi ve bilinç düzeyini arttırmak, milli teknolojilerin geliştirilmesine katkı sağlamak, bireysel, kurumsal ve ulusal düzeydeki riskler konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla elektronik imza, elektronik sertifika, zaman damgası, şifreleme, kimlik doğrulama, nesnelerin interneti (IoT), yazılım ve donanım çözümleri alanlarında TÜRKTRUST’ın yapmış olduğu çalışmaları, siber güvenlik hususunda ülkemizin bugünkü konumunu ve gelecek adına yapılması gerekenleri TÜRKTRUST Genel Müdürü Öner Demirkol ile konuştuk…
Siber Güvenlik ve Savunma Ajansına Doğru
Bir önceki yazımızda siber tehditlerin ve saldırıların tatil yapmayacağını belirtmiştik. Geçen sürede kritik altyapılarımıza, bankalarımıza ve sonuçta ülkemize yapılan saldırıların artması, dünya genelinde yapılan saldırıların boyut, içerik, kapsam ve kapasite açısından büyümesi bunun doğruluğunu, bizlere bir kez daha gösterdi. Bu saldırılardan ve tehditlerden ders alan ülkeler; siber güvenlik ve savunma bakış açılarını genişlettiler. Konuya daha kapsamlı bakıyorlar. Siber saldırılar ve tehditlere karşı mücadeleyi bir üst noktaya taşıma gayreti içerisindeler. NATO siber uzayı artık 5. savaş alanı olarak kabul ediyor. Gelişmiş ülkeler, artık toplu mücadele için Siber Güvenlik Ajansları kurmaya başladılar. Ülkeler arası savaşlar sanal ortamlarda devam ediyor. Siber güvenlik ve savunma problemini çok ciddiye alıyorlar. Siber güvenlik pazarı ile kalkınmayı bile hedefliyorlar. ABD, Kore, Umman, Çin, Estonya, Malezya, Danimarka, Singapur ve son haftalarda ise Almanya bunun son örneği.