Fortinet, 500’ün üzerindeki kayıtlı patentiyle inovasyonda önemli bir dönüm noktasını geçiyor
Fortinet, 500’ün üzerindeki kayıtlı patentiyle inovasyonda önemli bir dönüm noktasını geçiyor
Fortinet’in inovasyon taahhüdü, nesnelerin interneti, operasyonel teknolojiler, ağ güvenliği ve bulut teknolojilerinde en yakın rakibinden üç kat fazla patent üretmesini sağladı.
Kapsamlı, entegre ve otomatik siber güvenlik çözümlerinde dünya lideri Fortinet® (NASDAQ: FTNT) kayıtlı patent sayısının 500’ü aştığını duyurdu.
- Fortinet’in halihazırda kayıtlı patent sayısı 536’ya ulaştı. Ayrıca, Fortinet’in benzer güvenlik sağlayıcıları arasında rekor bir rakam olan 240 adet patent başvurusu da onay bekliyor.
- Tümü müşterilerinin her geçen gün gelişen tehdit görünümü karşısında bir adım önde olmasına yardımcı olmayı hedefleyen Fortinet’in siber güvenlik teknolojileri alanında kayıtlı geniş patent yelpazesi nesnelerin interneti, operasyonel teknolojiler, ağ güvenliği ve bulut teknolojilerini içeriyor.
Fortinet’in bu alandaki başarısını değerlendiren Fortinet Türkiye Ülke Müdürü Serdar Yalçın şunları söyledi: “Fortinet, çok sayıda kayıtlı patenti ve üçüncü parti test sonuçlarından gelen üstün başarıya dayanarak, siber güvenlik inovasyonundaki liderliğini sürdürmeye devam ediyor. Günümüzde müşterilerimizin karşı karşıya kaldığı en karmaşık siber güvenlik sorunlarına yönelik çözümler sunma taahhüdümüz, geleceğin siber tehditleriyle mücadele edebilecek çözümlere yönelik araştırma-geliştirme yatırımlarımızla destekleniyor. Müşterilerine yardım edecek teknolojik inovasyonlar Fortinet’in DNA’sında var. Geniş kapsamlı, hızlı ve ihtiyaca yönelik inovasyonlarımız, Fortinet’in müşterilerinin sürekli değişen tehditlere karşı üstünlüğünü korumasına yardımcı olurken dijital dönüşüme ayak uydurmalarını sağlayacak sektör öncüsü ürünler sunmaya devam edeceğinin de garantisi. |
Fortinet’in en güncel patentleri şu inovasyonları içeriyor:
- Otomasyon ve yapay zeka
- Bulut-tabanlı güvelik politikası konfigürasyonu
- Bulut-tabanlı loglama hizmeti
- Nesnelerin interneti güvenliği
- Güvenlik analitikleri
- E-posta ve web güvenliği
- Güvenlik bilgisi ve olay yönetimi
- Uç noktalar için “sandboxing” koruması
- Dinamik olarak optimize edilmiş güvenlik politikası yönetimi
- “Push service” hizmetini kullanan güvenli ve iki faktörlü kimlik doğrulama