2018’de Kullanabileceğiniz En İyi Ücretsiz VPN Servisleri
2018’de Kullanabileceğiniz En İyi Ücretsiz VPN Servisleri
Çok kısa bir tanımlamayla VPN, özellikle ortak Wi-Fi ağlarına bağlanırken çevrimiçi güvenliği artırmak veya belirli bir noktadaki fiziksel ağa uzaktan bağlanmak için kullanılan bir yöntemdir. Bunun yanında internet kullanımını gizlemek ve yasaklı sitelere girmek veya engelli içeriklere erişim için de kullanılabilen bir servistir.
VPN’in nasıl çalıştığını da kısaca anlatmaya çalışalım. Bir VPN hizmeti, sunucularından biriyle şifreli bir bağlantı oluşturmanızı ve bu sunucuyu internette gezinmek için kullanmanızı sağlar. Bağlantı, sunucu vasıtasıyla şifrelenir ve bu nedenle VPN trafiğinizi göremez. Evet, çok kolay görünüyor ama arka taraf bundan biraz daha karışık..
VPN servisini, sizinle ziyaret ettiğiniz web siteleri arasında bir tünel sağlayan aracı olarak düşünebilirsiniz. Bir VPN ile IP adresiniz meraklı gözlerden ve hatta internet servis sağlayıcılardan bile gizlenebilir. Bu nedenle, internetteki dolaşımınız kolaylıkla izlenemez.
VPN, web trafiğinizin engellenmesini önlediği için ortak Wi-Fi noktalarına bağlanırken son derece yararlı olabilir. Herhangi bir VPN servisini kullanmak, internet deneyiminizi reklam verenlerden, hackerlardan ve hatta devlet kurumlarının veya servis sağlayıcılarının casusluklarından gizleyebilir.
Tüm bu avantajlarının yanında VPN’in zararları da olabilir. VPN kullanmanız, güvenliğinizi artırmanın iyi bir yolu olsa da bazı konulardan ödün vermeniz gerekebilir. İlk olarak, bağlantınız VPN hizmetinden geçtiğinden dolayı tarama deneyiminiz yavaşlayabilir.
İkinci olarak, VPN servisinizin sizi yönlendirdiği ülkeye bağlı olarak, bazı etkinlikler sizin için erişilebilir olmayabilir.
Üçüncü olarak ise bir VPN kullanımı, kimliğinizin yüzde yüz güvenli olduğunu garanti etmez. Çoğu VPN hizmeti, bağlantılarının şifrelendiğini ve etkinlik günlüklerini tutmadığını iddia eder. Ancak yine de bir VPN üzerinden geçtiğinizde bile çevrimiçi etkinliklerinizde dikkatli davranmanız gerektiğini düşünüyoruz. Güvenliğinizi çevrimiçi ortamda artıran güvenli tarama alışkanlıklarını VPN kullanırken de uyguladığınızdan emin olun.
İşte 2018'in en iyi ücretsiz VPN hizmetlerini aşağıda bulabilirsiniz:
Windscribe
Windscribe VPN, rakiplerine göre "gizlilik konusunda daha dikkatli" olduklarını iddia ediyor ve şirket, oturumunuz kapandıktan üç dakika sonra tüm izlerinizi silmeye devam ettiğini savunuyor.
Bedava VPN hizmetlerinde aylık 10 GB bant genişliği ve 11 sunucu konumu kullanabiliyorsunuz. Ayrıca yerleşik bir reklam engelleyici ve güvenlik duvarı bile sunuyorlar.
Ücretsiz Windscribe kullanmaya başlamak için bir kullanıcı adı, şifre ve isteğe bağlı bir e-posta(10 GB ayrılması için gerekli) ile bir hesap açmanız gerekiyor. Daha fazla kullanıcı özellikleri elde etmek için Windscribe'ın sınırsız planınlarına geçebilir ve 50'nin üzerinde konumdan sınırsız veri ve bağlantı elde edebilirsiniz.
Windscribe; Mac, Windows, Linux, iPhone, Chrome veya Firefox uzantısı olarak kullanılabilir. Fakat henüz bir Android uygulaması bulunmuyor.
TunnelBear
TunnelBear; hızlı, basit, hafif ve kullanımı kolay VPN yazılımları ve eklentileri sunuyor.
Ücretsiz TunnelBear sürümü, ayda sadece 500 MB veri sağlıyor. Ancak sınırsız paket için ödeme yapıp üyeliğinizi yükseltebilirsiniz.
Güvenlik için TunnelBear, ağdan ağa taşınırken VPN hizmeti yeniden bağlanıncaya kadar tüm trafiği engelleyen bir "Uyanık Mod" içeriyor. Ayrıca kullanıcılar, bilgisayar açılırken otomatik olarak başlayacak şekilde yapılandırabilirler.
TunnelBear hizmetini kullanabilmek için, kullanıcıların öncelikle geçerli bir e-posta adresiyle birlikte bedava bir TunnelBear hesabı oluşturmaları gerektiğini hatırlatalım.
TunnelBear; Windows, Mac, iOS, Android işletim sistemleri ile Chrome ve Opera için tarayıcı eklentisi olarak kullanılabiliyor.
Speedify
Speedify, şifreli bir VPN bağlantısı varken bile hızlı olduğunu iddia ederek kendisiyle övünüyor. Speedify VPN, mevcut olan en son teknolojiyle bağlantınızı şifrelerken aynı zamanda kullanılabilir tüm internet bağlantılarınızı birleştirerek bunu başarıyor.
Hızının yanı sıra, sıkı bir "kayıt tutmama" politikasına sahip olduğunu ve bu yüzden sunucularına kalıcı hiçbir kullanıcı verisi kaydetmediğini belirtiyor.
Speedify'in ücretsiz sürümü her ay 1GB veri imkanı sunuyor. Eğer bu plan sizin için yetersiz kalıyorsa sınırsız veri planlarına ücret ödeyerek geçebilirsiniz.
Speedify; Windows, Mac, Android ve iOS işletim sistemlerinde kullanılabiliyor.
Hide Me
Hide Me VPN; güvenlik, şeffaflık ve gizlilik konusunda iyi bir itibara sahip bir VPN servisi. Hide Me, önceden uluslararası şirketlerde güvenlik uzmanı olarak görev almış dünyanın çeşitli yerlerinden bir grup IT uzmanı tarafından kuruldu ve yönetilmeye devam ediyor.
Hide Me, dünyanın en popüler VPN sağlayıcılarından bir tanesi ve kullanıcılara ekstra güvenlik, hız ve gizlilik sunuyor. Ayrıca bloklanmış, sansürlenmiş ya da herhangi bir şekilde erişimi kısıtlanmış içeriğe ulaşmanıza yardımcı oluyor.
Hide Me ücretsiz versiyonunda aylık 2 GB veri transferine izin veriyor. 30’un üzerinde lokasyon imkanı sunan Hide Me’nin veri sınırlamasına takılırsanız, ücret ödeyerek premium versiyonuna geçebilir ve sınırsız şekilde yararlanabilirsiniz.
Hide Me; Windows, Mac, iOS, Android ve Windows Phone işletim sistemlerinde kullanılabiliyor.
Betternet
Betternet VPN, özellikle ilk kez VPN kullanacak kişiler için önemli derecede basitliğe sahip bir servis. Bu yüzden de popülerliğini günden güne artırıyor.
Sıfır kayıt politikasını benimseyen Betternet, bu konuyu özellikle vurguluyor. Ücretsiz VPN programları arasında önemli bir iddiada bulunarak sonsuza dek ücretsiz olacaklarını belirtiyorlar. Ayrıca veri limitinin olmaması da diğer servislerden üstün bir özelliği olarak vurgulanabilir.
Fakat kötü amaçlı yazılımları engelleme konusunda çok fazla başarılı olamadıklarını belirtmemizde de fayda var. Bir de bağlanmak istediğiniz sunucuyu siz belirleyemiyorsunuz.
Betternet; Windows, Mac, iOS, Android işletim sistemleri ile Chrome ve Firefox için tarayıcı eklentisi olarak kullanılabiliyor.
ProtonVPN
ProtonVPN, siber güvenlik konusunda uzman kişiler tarafından yaratıldı ve en yeni ücretsiz VPN servislerinden bir tanesi. Bu durum ProtonVPN’i gizlilik ve güvenlik konusunda piyasadaki en iyi VPN programlarından bir tanesi haline getiriyor.
Herhangi bir veri sınırlaması bulunmayan ProtonVPN, hiçbir kullanıcı kaydını tutmadığı konusunda da taahhütte bulunuyor.
Bu servisin tek kötü yanı ücretsiz ProtonVPN versiyonunda bağlantı hızının düşük olması. Bu durum, free VPN kullanma amacındaki kullanıcıları ücretli paketleri almaya teşvik etmekten kaynaklanıyor.