ATAR Labs Ödüllü Siber Güvenlik Robotu ATAR’ı Infosecurity Europe 2019'da Dünyaya Tanıtıyor



ATAR Labs Ödüllü Siber Güvenlik Robotu ATAR’ı

Infosecurity Europe 2019'da Dünyaya Tanıtıyor

Siber güvenlik operasyonlarını 20-30 kat hızlandırarak kurumların öncelikli tercihi haline gelen siber güvenlik robotu ATAR, prestijli ödüllerle taçlandırdığı teknolojisi ile Infosecurity Europe 2019'da yerini aldı.

ATAR Labs, siber güvenlik alanında hızla artan uzman açığını otomasyon teknolojileriyle kapatan ATAR ile geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Infosecurity Europe fuarında yerini aldı. Bu yıl 4-6 Haziran tarihleri arasında "Siber Güvenlik 4.0" ana temasıyla Olympia, Londra'da kapılarını 15 bini aşkın ziyaretçiye açan Infosecurity Europe 2019'da siber güvenlik dünyasının liderleri ve sektör profesyonelleri bir araya geliyor. Siber güvenlik sektöründeki yetişmiş insan açığını teknolojiyle kapatmak üzere küresel pazara açılan ATAR Labs, şirketlerin hızla artan siber tehditlere çok daha hızlı ve etkin yanıt vermesini sağlayan siber güvenlik robotu ATAR ile katılımcılardan yoğun ilgi görüyor.

Siber güvenlik alanında derinlemesine tecrübeye sahip bir ekip tarafından 2017 yılında Bilkent Cyberpark'ta kurulan ATAR Labs, Diffusion Capital Partners'tan aldığı 2,5 milyon Euro tohum yatırımıyla Türkiye'nin lider güvenlik operasyon merkezi yazılımı ATAR’ı geliştiriyor. Infosec Yeni Nesil SOAR ve Red Herring Top 100 Global gibi prestijli ödülleri toplayan ATAR Labs, Get in the Ring Türkiye’de şampiyon olarak 17-19 Haziran’da Berlin’de global arenaya çıkmaya hazırlanıyor.

Siber güvenlikte uzman açığını ATAR çözüyor

Günümüzde, kullanılan güvenlik sistemleri ne kadar gelişmiş olursa olsun, algılanan tehdidin analizi için yeterli sayıda uzman personel bulunmuyor. Şirketlerde artık her gün binlerce siber tehdit algılandığını hatırlatan ATAR Labs CEO’su Burak Dayıoğlu, “Bu alarmları tek tek inceleyip gereken aksiyonu alacak ölçekte siber güvenlik personeli bulunması maalesef ülkemizde de dünyada da mümkün değil. Bu işi otomasyonla çözmek gerekiyor ve ATAR siber güvenlik robotu bunu sağlıyor.” diye konuştu.

Oluşabilecek bir siber tehdide karşı müdahale adımlarının tanımlanmasıyla ATAR, güvenlik operasyonlarında sık tekrarlanan işlemleri çok daha etkin biçimde yerine getiriyor. ATAR savunma platformu toplam alarm işleme yükünün %30-40’lık bölümünü otomatik olarak karşılarken, sağladığı vaka inceleme ve yanıtlama imkanları ile operasyon merkezi uzmanlarının yaklaşık 20-30 kat daha hızlı analiz ve çözümleme yapmasına olanak sağlıyor.

ATAR Labs'ın siber güvenlik alanında küresel ve kritik bir ihtiyacı karşıladığının altını çizen Dayıoğlu, "Türkiye'nin siber güvenlik robotu ATAR, bu alanda tecrübeli bir ekip tarafından geliştirildi ve güçlü bir yatırımla yola çıktı. Şimdi ise yalnızca Türkiye’de kullanılmıyor, yurt dışına da ihraç ediliyor. Yerli ve milli Ar-Ge ile ürettiğimiz teknolojimiz ile dünyanın dört bir yanında faaliyetlerimize devam ediyoruz. Güçlü satış ağımız ile dünya genelinde şirketlerin güvenlik operasyonları için öncelikli tercihi olmaya devam ediyoruz. Küresel başarı yolculuğumuzda aldığımız seçkin ödüller, uzmanlığımızın ve güvenilirliğimizin en belirgin göstergesidir. Fark yaratan teknolojimizi Infosecurity Europe 2019’de küresel pazara tanıtmaktan mutluluk duyuyoruz." dedi.


İlginizi Çekebilecek Yazılar






İletişim | Gizlilik | Kullanım Koşulları