Bilgi Güvenliği Altyapı Güvenliğinden Daha Önemli
Dijital dünya sürekli olarak siber suçlulardan gelen hacklenme olaylarıyla karşı karşıya kalıyor. Şirketlerin en önemli varlıklarından biri olan bilgilerini korumaları gerekiyor. Problemi anlamak kolay olsa da, çözmek o kadar kolay değil.
Bütün içeri giren ve dışarı çıkan dataları koruyacak derecede etkili bir güvenlik sistemi yaratmak kolay değildir. Dahası, geçtiğimiz yılın en büyük hacklenme olaylarından birinin şirket personeli tarafından yapıldığını bilmek sizi daha da şaşırtabilir. Bu yüzden uygulamaları ya da sistemleri korumak güvenliğin sadece bir parçası.
Şirketlerin zihniyetlerini değiştirip, bilgi güvenliğini altyapı güvenliğinden daha öne koymaları gerekiyor. Uygulanması partnerler ve çalışanlar için mümkün olmayan mantıksız koruma çalışmaları yerine değerli bilgileri korumak daha mantıklı bir yol.
Şirketlerin yeni stratejisi bütün bilgileri ve uygulamaları virüslere karşı korumak ve takip etmek yönünde fakat çok büyük miktardaki dataları bu şekilde korumak imkansız gibi duruyor.
Tabi ki öncelikle sorulması gereken ilk soru değerli bilginin ne olduğudur. Müşteri bilgileri ve finansal bilgiler çok önemli fakat, hacklenme olayları bu bilgileri sistemde tuttuğunuz sırada olmuyor zaten. Bu bilgileri güvenli ortamlarından çıkarmak siber saldırıya sebep oluyor. Çalışanlar sürekli olarak bu bilgileri dışarıyla korunmasız olarak paylaşıyor ve şirketler bu dataları korumak için ekstra para ve zaman harcıyor. Göründüğü gibi dışarıyla alışveriş halindeki bir sistemi korumak pek mümkün değil.
Bugün bazı güvenlik zorunlulukları olduğu doğru fakat bu yasal güvenlik uygulamaları siber tehditlerden korunmak için yeterli değil.
Aynı zamanda kendi güvenlik uygulamalarınızı sürekli olarak güncelleyebilmeniz gerekiyor. Bu uygulamaları çok karmaşık hale getirmek çalışanlarınızı daha fazla yoracaktır. Bu yüzden basit uygulamalar kullanmalısınız.
Bazı şirketler bir tane güvenlik sistemi yerine, sayısız sistem kullanıyor. Bunun yerine tek bir sistemi sürekli olarak güncellemek daha mantıklıdır.
Eğer yeni bir sektör ihtiyacı doğarsa, sisteminizi hemen güncelleyebilirsiniz yoksa bilgilerinizi riske atmış olursunuz.
Eğer dışarıyla gizli bir bilgi paylaşmanız gerekiyorsa, bunu doğru araçlar ve güvenlik stratejisi çerçevesinde yapmanız gerekiyor.
Şirketinizde bu bilgileri paylaşmanın riskini vs. anlatan ve güvenlik bilincinin arttıracak eğitimler düzenleyebilirsiniz. Çalışanlarınız iyi bir eğitim aldığı zaman, bu da sizin bilgilerinizi güvende tutacaktır. Bazı şirketlerin 70 sayfa güvenlik kitabı vermek yerine bunları simülasyon ve oyun yöntemleriyle yapmasının daha etkili olduğu kanıtlanmıştır.
Unutmayın sisteminizin amacı basit ve etkili bir koruma sağlamasıdır.
Güvenlik şirketleri, dizaynlarında şimdi etkili arayüzler ve performans üzerine yönelmiş durumdalar. Şirketler en iyi sistemi seçmek için değerlendirme yapmalı ve güvenlik sistemleri arasından kendilerine en uygun olanı seçmeliler. Bütün bunları yaparak şirketler günümüzün en değerli varlığı olan bilgileri koruyabilirler.