Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Dr. Faruk Özlü, Trio Mobil’in standını ziyaret etti
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Dr. Faruk Özlü, Trio Mobil’in standını ziyaret etti
TC. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Dr. Faruk Özlü, Win Eurasia Fuarı’nda IoT ve Endüstri 4.0 alanındaki yenilikçi çözümlerini tanıtan Trio Mobil’in standını ziyaret etti. Trio Mobil CEO’su Nevzat Ataklı Bakan Özlü’ye ziyareti sırasında faaliyetlerinden bahsederken, yerli ve milli yazılım konusundaki çalışmaları hakkında da bilgi verdi. Trio Mobil, Endüstri 4.0 ve Digital Factory alanındaki standında, IoT ve Endüstri 4.0 konusundaki çözümlerini ziyaretçilerine demolarla tanıtıyor. Trio Mobil’in CEO’su Nevzat Ataklı fuar çerçevesinde düzenlenen Dijital Fabrikalar Konferansı’nda “IoT ile Gelen Rekabet Avantajları” hakkında bir sunum yaparak IoT teknolojilerinin geleceğini sektörün önde gelen yöneticileri ile paylaştı.
TC. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Dr. Faruk Özlü, Win Eurasia Fuarı’nda IoT ve Endüstri 4.0 alanındaki yenilikçi çözümlerini tanıtan Trio Mobil’in standını ziyaret etti. Trio Mobil CEO’su Nevzat Ataklı Bakan Özlü’ye ziyareti sırasında faaliyetlerinden bahsederken, yerli ve milli yazılım konusundaki çalışmaları hakkında da bilgi verdi.
Trio Mobil, Endüstri 4.0 ve Digital Factory alanındaki standında, IoT ve Endüstri 4.0 konusundaki çözümlerini ziyaretçilerine demolarla tanıtıyor. Trio Mobil’in CEO’su Nevzat Ataklı fuar çerçevesinde düzenlenen Dijital Fabrikalar Konferansı’nda “IoT ile Gelen Rekabet Avantajları” hakkında bir sunum yaparak IoT teknolojilerinin geleceğini sektörün önde gelen yöneticileri ile paylaştı.
Tersine üretim göçü başladı
Konuşmasında teknolojik gelişmelerin otonom sistemlere doğru gerçekleştiğine dikkat çeken Ataklı, insansız fabrikalar ve sürücüsüz araçlarla tersine üretim göçünün başladığını aktardı. Online mecraların veriyi kolay elde edip çok hızlı büyüdüğünü belirten Ataklı, IoT’nin aynı imkanı offline sistemlere de sağlayacağını söyledi.
IoT ve veri çağında başarısızlığın 5 temel nedeni
Nevzat Ataklı, global rekabetin ağırlaştığı, müşteri beklentilerinin çok yüksek olduğu, rekabet kaynaklı maliyet baskısının arttığı günümüzde, IoT’ye yatırım yapmanın öneminin daha fazla kendisini hissettirdiğini söyledi. Gider optimizasyonu sağlamak isteyen şirketlerin en büyük gider kalemlerinden, ürün- hizmet kalitesinde artış hedefleyen şirketlerin ise müşterilerini en çok mutsuz eden konulardan IoT yatırımına başlamalarının doğru olacağını belirten Ataklı, IoT ve veri çağında başarısızlığın 5 temel sebebini ise şöyle sıraladı:
“Teknolojik gelişmelerin büyük bir hızla değişim gösterdiği dünyamızda bu gelişmelere uyum sağlayamayan şirketler yok olmaya mahkum. Hangi alanda faaliyet gösterirse göstersin teknolojiye yatırım yapmayan tüm şirketler yok olacak. IoT ile verimlilikte artış sağlayarak israfın önüne geçilebiliyor. Ancak; manuel veri girişi, periyodik kontrol görevlerini insanlara bırakmak, sahada yapılan işi elektronik olarak ölçmemek, iş güvenliği kurallarını elektronik olarak denetlememek, süreçlerle ilgili bilgi almak için sürekli telefon görüşmesi yapmak IoT ve veri çağında şirketlere başarısızlıktan başka hiç bir şey getirmeyecektir.”