DORUK’UN ZİRVE YOLCULUĞUNDA HEDEF DÜNYA MARKASI OLMAK



DORUK’UN ZİRVE YOLCULUĞUNDA HEDEF DÜNYA MARKASI OLMAK

2019’da yüzde 250 büyüme hedefleyen 21 yıllık teknoloji markası Doruk, ABD’deki şirketine ek olarak 2020’de Almanya ve Japonya’da ofis açmayı planlıyor

Türkiye’de üretim yönetiminde dijitalleşme pazarını inşa eden ve bu alanda lider olan teknoloji şirketi Doruk, Türk mühendisler tarafından uluslararası standartlarda tasarlanmış akıllı üretim yönetimi sistemi ProManage ile dünya genelinde 300’den fazla fabrikanın dijital dönüşümünü gerçekleştiriyor. Amerika’da üretim endüstrisini kuvvetlendirmek için kurulan Dijital Üretim Tasarım ve İnovasyon Enstitüsü DMDII’ın Ar-Ge partneri olan Doruk’un Chicago’da şirketi bulunuyor. 2019 yılının ilk yarısında bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 100’lük bir büyüme gerçekleştiren Doruk, 2019 yılını yüzde 250 büyümeyle kapatmayı hedefliyor. Gelecek hedefini “dünya markası olmak” şeklinde belirleyen Doruk, 2020 sonuna kadar Almanya ve Japonya’da ofis açmayı planlıyor. Sanayide dijital dönüşümün öncelikli olduğu merkez ülkeleri hedef alarak global genişlemesini sürdüren Doruk, artırılmış gerçeklik ve yapay zeka teknolojileri ile tam entegre olan dünyadaki tek üretim yönetim sistemi ProManage ile orta ve uzun vadede tüm Avrupa ülkelerine yayılmayı ve Asya pazarına giriş yapmayı amaçlıyor. 

Türkiye’nin sanayide dijitalleşme alanındaki ilk Ar-Ge çalışmalarını gerçekleştirmiş olan teknoloji şirketi Doruk, 20 ülkede tescilli Türkiye orijinli uluslararası akıllı üretim yönetimi sistemi ProManage ile sanayi işletmelerini akıllı ve dijital fabrikalara dönüştürüyor. Dijital dönüşüm alanında 21 yıldır geliştirdiği inovatif teknolojilerle dikkat çeken Doruk, Türkiye’deki sektör liderliğini global pazarlara taşıyarak bir dünya markası olma yolunda hızla ilerliyor.

Obama’nın Amerika’da sanayiyi güçlendirmek için kurdurduğu DMDII’ın Ar-Ge partneri

Türkiye’de Teknopark İstanbul’da yer alan merkez ofis, Antalya Teknokent ve İzmir Depark Teknokent ofisleri ile yoğun Ar-Ge odaklı faaliyet gösterdiklerini belirten Doruk Uluslararası Genişlemeden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Aylin Tülay Özden, Doruk’un aynı zamanda Amerika’nın Chicago kentinde de şirketi olduğunu bildirdi. Amerika’da üretim endüstrisini kuvvetlendirmek için ABD Eski Başkanı Barack Obama’nın isteği ile kurulan Dijital Üretim Tasarım ve İnovasyon Enstitüsü DMDII’ın (The Digital Manufacturing and Design Innovation Institute) Ar-Ge partneri olduklarını ifade eden Aylin Özden, 2017 yılında ABD’de kurdukları şirketlerini Doruk’un global Ar-Ge ve genişleme operasyonlarının merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini vurguladı.

2019’da yüzde 250 büyüme hedefi

Doruk olarak 2018 yılında bir değişim ve dönüşüm hamlesiyle yeni bir büyüme operasyonu başlattıklarını anlatan Özden, sözlerine şöyle devam etti; “Yıllık ortalama yüzde 20 olan büyüme oranımızı 2018 yılında yüzde 50’ye çıkardık. Aynı yıl Ar-Ge yatırımlarımızın ciromuz içindeki payını ise yüzde 30’dan yüzde 55’e yükselttik. Bu hamlenin meyvelerini toplamaya başladığımız çok iddialı bir yıl olan 2019 yılının ilk yarısında ise bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 100’lük bir büyümeye imza attık. Yılı yüzde 250 büyüme ile kapatmayı hedefliyoruz.”

Almanya ve Japonya ofisleriyle Avrupa’ya yayılmayı ve Asya pazarına girmeyi amaçlıyor

Gelecek hedeflerini “dünya markası olmak” şeklinde belirlediklerinin altını çizen Özden, dünyanın en iyi Üretim Yönetim Sistemi olma hedefiyle yol aldıklarını belirtti. Türkiye’nin yanı sıra ABD, Rusya, Belçika, Romanya, Bulgaristan, Cezayir, Sırbistan ve Tataristan’da fabrikaların dijital dönüşümünü gerçekleştirdiklerini ifade eden Özden, 2020 sonuna kadar Almanya ve Japonya’da ofis açmayı planladıklarını açıkladı. Dijital dönüşümün öncelikli olduğu merkez ülkeleri hedef alarak global genişlemelerini sürdürmeyi amaçladıklarını söyleyen Özden, orta ve uzun vadede tüm Avrupa ülkelerine yayılmayı ve Asya pazarına giriş yapmayı amaçladıklarını bildirdi.

Akıllı üretim yönetim sistemi ProManage dünyada 300’den fazla fabrikada kullanılıyor

Doruk’un “Türkiye’de üretim yönetiminde dijitalleşme” pazarını inşa eden firma olduğunu vurgulayan Özden, “Sanayide dijitalleşmenin henüz hiç konuşulmadığı yıllarda Doruk’lu Türk mühendisler tarafından geliştirilen dijital üretim yönetim sistemi ProManage, bugün dünya genelinde 300’den fazla öncü sanayi kuruluşunda kullanılıyor. Bu konsept artırılmış gerçeklik ve yapay zeka teknolojileri ile tam entegre olan dünyadaki tek üretim yönetim sistemi olma özelliğini taşıyor” diye konuştu.

Sanayicilerin dijital dönüşüm mentoru

Dijital üretim yönetimi alanında uzmanlaşmış bir yüksek teknoloji firması olan Doruk’un Endüstri 4.0 ve dijitalleşmenin temelini oluşturan artırılmış gerçeklik, makine öğrenmesi, yapay zeka, büyük veri ve analitik konularında yetkin kadrosu ile sanayiye yüksek katma değer sunduğunu belirten Özden, “Dünya çapında sanayicilere dijital dönüşümdeki aktüel durumlarının dijital yöntemlerle ölçüldüğü ve gelişim yol haritalarının hazırlanıp dönüşüm yolculuklarının planlandığı bir dijital dönüşüm mentorluğu hizmeti sunuyoruz” dedi.

Fabrikalar 4 ila 8 haftada dijitalleşiyor, 2 ayda yatırım maliyeti geri kazanılıyor

Doruk’un dijital ve akıllı üretim yönetimi sistemi ProManage ile işletmelerin dijital dönüşüme geçirilmesinin sadece 4 ila 8 hafta sürdüğünü ifade eden Özden; “Sanayiciler dijital ve akıllı üretim yönetimi sistemi ProManage’ı kullanmaya başladıktan yaklaşık 2 ay sonra bu sistem için yaptıkları yatırımı geri alabiliyor. 2 ay sonunda minimum yüzde 10 olmakla birlikte genellikle yüzde 20 verimlilik artışı sağlanıyor. Yıl olarak düşünüldüğünde ise örneğin ayda 1 milyon Euro’luk girdi maliyeti olan bir işletme için 10 ayda yapılan 10 milyon Euro’luk yatırım 8 milyon Euro’ya düşüyor ve işletme yılda 2 milyon Euro tasarruf etmiş oluyor. Özetle, Doruk’un üretim yönetimi sistemi ProManage’ı kullanan firmalar üretimlerini daha verimli ve çevik hale getiriyor, kayıplarını tespit edip azaltarak maliyetlerini ve rekabetçiliklerini yönetebiliyor. ProManage ile Türk sanayiciler Endüstri 4.0 evresinde dünya firmaları ile rekabet edebiliyor ve kendi sektörlerine yön vererek liderlik yapabiliyor” diyerek sözlerini tamamladı.


İlginizi Çekebilecek Yazılar





İletişim | Gizlilik | Kullanım Koşulları