HP Wolf Security Araştırması, Cihaz Yaşam Döngüsü Boyunca Kritik Siber Güvenlik Risklerini Ortaya Koyuyor
HP Wolf Security Araştırması, Cihaz Yaşam Döngüsü Boyunca Kritik Siber Güvenlik Risklerini Ortaya Koyuyor
HP Wolf Güvenlik raporu, cihaz yaşam döngüsünün her aşamasında karşılaşılan siber güvenlik risklerini detaylandırıyor. Öne çıkan bulgular şu şekilde:
- Tedarikçi Seçimi: IT karar vericilerinin (ITSDM) %60'ı, tedarik sürecine BT ve güvenlik ekiplerinin dahil olmamasının kurumları riske attığını söylüyor.
- İşe Alıştırma ve Yapılandırma: ITSDM'lerin %53'ü zayıf BIOS şifreleri kullandıklarını ve bu şifreleri nadiren güncellediklerini belirtiyor.
- Sürekli Yönetim: ITSDM'lerin %57'si "Güncelleme Yapma Korkusu" (FOMU) yaşadığını ifade ediyor. Buna rağmen %80'i, siber saldırılara karşı hızlı güncellemelerin hayati olduğunu düşünüyor.
- İzleme ve İyileştirme: Kaybolan veya çalınan cihazlar kurumlara yıllık 8,6 milyar dolara mal oluyor. Uzaktan çalışan her 5 kişiden biri bilgisayarını kaybettiğini veya çaldırdığını bildiriyor.
- İkinci El Kullanım ve Hizmet Dışı Bırakma: ITSDM'lerin %59'u, veri güvenliği endişeleri nedeniyle cihazları yeniden kullanmak yerine imha ettiklerini ifade ediyor.
HP Güvenlik Araştırma ve İnovasyon Baş Teknoloji Uzmanı Boris Balacheff, “Bilgisayar, dizüstü bilgisayar veya yazıcı satın almak, bir kurumun uç nokta altyapısı üzerinde uzun vadeli etkisi olan bir güvenlik kararıdır. Satın alma sırasında donanım ve ürün yazılımı güvenlik gereksinimlerinin önceliklendirilmesi ya da önceliklendirilmemesi, güvenlik ve yönetilebilirlik gereksinimlerinin mevcut en son teknolojiye kıyasla çok düşük belirlenmesi durumunda, riske maruz kalmanın artmasından maliyetlerin yükselmesine ya da olumsuz kullanıcı deneyimine kadar bir cihaz filosunun tüm ömrü boyunca sonuçlar doğurabilir,” diye uyarıyor.