IBM, Siber Saldırılar İçin Geliştirilmiş Flashsystem’i Veri Koruma Programına Ekliyor



IBM, Siber Saldırılar İçin Geliştirilmiş Flashsystem’i Veri Koruma Programına Ekliyor

Kuruluşlara geliştirilmiş veri koruması sağlayan IBM Safeguarded Copy, siber saldırılardan hızlıca kurtulmalarına olanak sağlayan FlashSystem çözümünü programına entegre etti.

IBM (NYSE: IBM), kuruluşların fidye yazılımlarına ve diğer siber saldırılara yönelik daha iyi hazırlanmalarına yardımcı olmak üzere; FlashSystem veri koruması yeteneklerini duyurdu. Bu yeni yetenekler sayesinde kullanıcılar, olası siber saldırılardan mümkün olan en kısa sürede kurtulmaları hedefleniyor.

Giderek dağınık hale gelen veri ortamları sayesinde yapılan siber saldırıların sayısı artıyor. Özellikle de kurumsal verilere erişim sağlanmasının ardından; bu verileri şifreleyerek erişimi engellemek veya fidye ödenmediği takdirde verileri açığa çıkarmak gibi amaçlarla kullanılan fidye yazılımları, hala artış göstermeye devam ediyor. Siber güvenlik firması SonicWall’a göre fidye yazılımı saldırılarında pandemi sebebiyle iş süreçlerinin son derece dağınık hale gelmesiyle birlikte 2019 yılından bu yana yüzde 62’lik bir artış göstererek, 2020 yılında 304,6 milyona yükseldi. SonicWall’ın konu hakkında sunduğu başka bir sonuca göre; 2020 yılından Mayıs 2021’e kadar fidye yazılımı saldırısında yüzde 116’lık bir artış yaşandı.

Siber güvenlik alanındaki bu artışı önleme çalışmalarına devam eden IBM; kurumların güçlenmelerine ve verilerini daha iyi korumalarına yardımcı olmak üzere IBM FlashSystem, flaş depolama dizileri için de IBM Safeguarded Copy yazılımını duyurdu. Sistemin içinde bulunan Safeguarded Copy özelliği ile kuruluşlar, sistem sayesinde güvenle yalıtılmış ve yetkisiz kullanıcılar tarafından erişilemeyen ya da değiştirilemeyen otomatik olarak veri kopyaları oluşturabiliyor.  Verileri tehlikeye atan veya operasyonları kesintiye uğratan başka herhangi bir olay yaşanması durumunda ise müşteriler; ihlalden önceki zamanda kayıt edilen noktalara dayalı olarak, anlık görüntülerden verilerini kurtarabiliyorlar.

IBM Storage Genel Müdürü Denis Kennelly, gelişme hakkında şunları ifade ediyor: “Günümüzde kuruluşların, fidye yazılımlarına ve kötü amaçlı diğer yazılımlara karşı koruma sağlanmasına yönelik otomatik korumayı ve hızlı kurtarmayı içeren iki yönlü bir yaklaşım izlemesi gerekiyor. Bildiğiniz gibi her geçen gün kuruluşlara yönelik siber saldırılar artıyor, ancak hazırlıklı olduğunuzda veriler korunabiliyor ve geri yüklenebiliyor. Biz de bu sebeple modern veri koruma yazılımımız IBM Safeguarded Copy’yi portföyümüz genelindeki standartlara oturtarak IBM FlashSystem’e bir siber direnç katıyoruz.”

IBM FlashSystem müşterisi olan Texas Eyaleti’ne bağlı Tyler kenti CIO’su Benny Yazdanpanahi ise şunları söyledi: “Günümüz siber saldırılarının bir adım önünde olmak, özellikle bir yerel yönetim olmamız sebebiyle bizim için büyük bir öncelik. Eğitim sistemlerinden kritik kamu hizmetlerine kadar her şeyden biz sorumluyuz. Bu yüzden verileri korumak çok önemli. Operasyonlarımızın kesintisiz bir şekilde devam etmesinde veri koruması kadar siber saldırıların engellenmesi de büyük bir önem taşıyor. IBM’in geliştirdiği Safeguarded Copy sayesinde verilerin sabit kopyalarını oluşturma ve geri yükleme yeteneğine sahip olmak, kesintisiz operasyonlar için çok iyi bir yaklaşım.”

IBM Safeguarded Copy, verileri ve kurumları korumaya nasıl yardımcı olabilir?

IBM Safeguarded Copy ile veri depolama yöneticileri, tercih ettikleri zamanlanmış kayıt aralıkları sayesinde belirli noktalara dayanan mantıksal anlık görüntülerin otomatik oluşturulmasını planlayabiliyor. Otomatik oluşturulan bu görüntüler; anlık görüntüleri depolama sistemi üzerinde farklı, Safeguarded ‘havuzlarına’ ayırdığı için sabit ve erişilemez hale geliyor. Bu nedenle veriler bir kez havuza yerleştirildikten sonra, yalnızca kurtarıldığı zaman eyleme dönüştürülebilir hale geliyor. Bu durum verilere yetkisiz müdahale veya silinme riskini ortadan kaldırıyor.


İlginizi Çekebilecek Yazılar





İletişim | Gizlilik | Kullanım Koşulları