İHRACATTAKİ ZORUNLU E-FATURA’YA TÜRKKEP’TEN GÜVENİLİR ÇÖZÜM
İHRACATTAKİ ZORUNLU E-FATURA’YA TÜRKKEP’TEN GÜVENİLİR ÇÖZÜM
İhracat yapan ve e-Fatura kullananların, 1 Temmuz 2017 tarihinden itibaren ihracat faturalarını e-Fatura olarak oluşturmaları zorunlu hale getirildi. Süreç hakkında bilgi veren TÜRKKEP Yönetim Kurulu Başkanı M. Kurtuluş Nevruz, “TÜRKKEP e-Fatura hizmeti; baskı, kargo, kurye, arşivleme ve iş gücünden tasarruf sağlar” dedi.
Temmuz ayından itibaren başlayan ihracatta e-Fatura uygulamasıyla; e-Fatura uygulamasına kayıtlı olan mükelleflerin, Katma Değer Vergisi (KDV) Kanunu’nun 11. maddesi kapsamında yapacakları mal ihracı ve yolcu beraberi eşya ihracı işlemleri için e-Fatura düzenlemeleri zorunlu hale getirildi. Yeni sistemle ilgili konuşan TÜRKKEP Yönetim Kurulu Başkanı M. Kurtuluş Nevruz, sisteme geçişte yaşanabilecek teknik sorunlar olabileceğini ancak bu sorunların üstesinden gelmek için maksimum çabanın gösterildiğini belirtti. TÜRKKEP e-Fatura hizmetleri hakkında da bilgi veren Nevruz, “İş ortaklarımızın tüm e-Fatura ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Sunduğumuz hizmetle gelen e-Faturalarınızı yönetir, raporlayabilir, otomatik uyarıları e-mail ile alabilirsiniz. Giden faturalarınız için ister manuel olarak fatura içeriğini oluşturur, isterseniz de kullandığınız otomasyon çözümü ile entegre e-Fatura gönderimi yapabilirsiniz” dedi.
TÜRKKEP e-Fatura hizmetinin faydaları:
Nevruz, “TÜRKKEP e-Fatura hizmetimiz; baskı, kargo, kurye, arşivleme ve iş gücünden tasarruf sağlar, faturalar elektronik olarak daha kısa zamanda hazırlanır, faturaların nakit akış planına dahil olma süreci hızlanır, elektronik ortamda kolay ve hızlı şekilde istenildiğinde ibraz edilir, işlerin fiziksel ortamdan elektronik ortama geçmesi ile ağaçların kesilerek fatura kağıdı olarak kullanılmasının önüne geçer” diye konuştu.
Yılmaz: “İhracat faturasına geçiş yapacak mükelleflerimize hızlı ve güvenilir hizmet sağladık.
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)’in ev sahipliğinde Polat Renaissance Otel’de düzenlenen “İhracatta e-Fatura Uygulama Semineri”nde konuşan TÜRKKEP e-Dönüşüm Çözüm ve Destek Yöneticisi Rabia Yılmaz; “Özellikle e-İhracat’ın gönderim aşamasında mükelleflerimizin süreç hakkında birçok talepleri oldu. Sisteme geçiş ile ilgili sorunlarını bize ilettiler. Teknik ekibimizle birlikte mükelleflerimize destek ve çözüm konusunda her zaman olduğu gibi yardımcı olduk. Düzenlemeleri Kurumsal Kaynak Planlaması (ERP) sistemi ile uyumlu hale getirerek, ihracat faturasına geçiş yapacak olan tüm mükelleflerimize hızlı ve güvenilir bir şekilde hizmet sağladık.” dedi.
Yeni sistem neler getiriyor?
454 Sıra No’lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği’nin üçüncü bölümünde yapılan düzenleme ile e-Fatura uygulamasına kayıtlı olan mükelleflerin, Katma Değer Vergisi (KDV) Kanunu’nun 11. maddesi kapsamında yapacakları mal ihracı ve yolcu beraberi eşya ihracı işlemleri için e-Fatura düzenlemeleri zorunlu hale getirildi. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı’nın birlikte uygulamaya koyduğu sistemde, her iki bakanlık bünyesinde de gerçekleştiren işlemlerin tek bir yerden kısa sürede gerçekleşmesi ve kontrolünün sağlanması amaçlanıyor.