SAĞLIK SEKTÖRÜNÜN REÇETESİ: İŞ SÜREKLİLİĞİ HİZMETLERİ



SAĞLIK SEKTÖRÜNÜN REÇETESİ: İŞ SÜREKLİLİĞİ HİZMETLERİ

İş kesintilerinin hayati ve maddi zararlara yol açabildiği sağlık sektöründe, yapılan araştırmalar gösteriyor ki iş sürekliliğinde yeterli düzeyde başarı sağlanamıyor. Şirketler için geniş kapsamlı platform ve yönetilen hizmet çözümleri sağlayan Clonera’ya göre, sağlık kuruluşlarının başarılı bir iş sürekliliğine kavuşabilmesi için profesyonel çözümlerinden destek alması gerekiyor.

Sağlık kuruluşlarının gelişmiş ve esnek iş sürekliliği planlarına sahip olmaları bekleniyor. Ancak, BCPWHO tarafından yapılan son araştırmalar, sağlık kuruluşlarının önemli bir çoğunluğunun iş sürekliliği konusunda yetersiz kaldığını ortaya koyuyor. Sağlık kuruluşlarının yaşayacağı olası iş kesintilerinin, güçlü bir altyapı ve profesyonel desteklerle önlenebildiğini belirten Clonera, sağlık kuruluşlarının kapsamlı bir iş etki analizi ile felaket senaryolarını doğru kurgulayarak iş sürekliliklerini güvence altına alabileceğine dikkat çekiyor.

Sağlık Sektörünün Reçetesi, Bulut Felaket Kurtarma ve İş Sürekliliği Hizmetleri

Binlerce ameliyat ve muayenenin gerçekleştiği sağlık sektörü gibi önemli seviyedeki kurumlarda oluşabilecek hatalar dönüşü olmaz sonuçlara neden olabilir. Hastane içi iletişim, bilgi paylaşımı ve veri kayıtlarının hatasız gerçekleşmesi gerekir. Bir hastanın dosyası açıldığında hastane içindeki farklı birimler tarafından incelenecektir. Ulusal veri  bankalarından bilgi ve belge erişimi gerekecektir. Dolayısıyla dijital dünyanın tüm imkanlarından yaralanmak çok önemlidir. Yapılan araştırmalara göre, verdikleri hizmetler ile hayati öneme sahip olan sağlık kuruluşlarının iş sürekliliğine dair güçlü bir güvenceleri yok. Olası risklere karşı güçleri zayıf olan sağlık kuruluşlarının reçetesinin bulut felaket kurtarma ve iş sürekliliği hizmetleri olduğunu belirten Clonera, hayati müdahalelerde bulunan sağlık kuruluşlarının sistemlerinin aksamaması için, felaket kurtarma ve iş sürekliliği sistemlerini sıfırdan kurgulayıp, yüksek seviyede bir ilk yatırım maliyetine katlanmak yerine hizmet olarak almalarının en iyi ve en az maliyetli çözüm olduğunu belirtiyor. Clonera, hizmet olarak bu sistemlere sahip olmanın, veri ve uygulamaların güvende olmasına ve yaşanabilecek kesintilere anında müdahale edilebilmesine olanak sağlayabileceğinin altını çiziyor.

7/24 Sağlık Dağıtan Kuruluşlara 7/24 Proaktif İzleme ve Destek Şart

Sürekliliğin önemli olduğu sağlık sektöründe yaşanabilecek olumsuzluklar, hizmetin kalitesini ve verimliliğini de aksatıyor. Her türlü olumsuzluğa karşı, 7/24 sağlık dağıtan kuruluşların en önemli ihtiyacı ise 7/24 destek alabilecekleri bir yönetilen hizmet sağlayıcı oluyor. Sağlık kuruluşlarının herhangi bir servis veya sunucusunda problem yaşanmasını önleyebilecek bir hizmete ihtiyacın olduğunu belirten Clonera, sağlık kuruluşlarının alacakları 7/24  proaktif izleme ve destek hizmetiyle ciddi bir kesintinin önüne geçilebileceğinin altını çiziyor.

Yönetilen Hizmetler Sağlık Kuruluşlarını Büyük Külfetlerden Kurtarıyor

Sağlık sektöründe operasyonel çözümler için gerekli olan çözümlerin kurulumu ve işletilmesi, donanım, lisans, barındırma ve maliyet açısından zorlayıcı oluyor. Özellikle karşılaşılan iş yükü ve maliyetler, çoğu sağlık kuruluşunu iş sürekliliğine katkı sağlayacak hizmetleri kullanmaktan alıkoyuyor. Bu nedenle, iş yüklerinin hazır ve profesyonel çözümlerle bir yönetilen hizmet sağlayıcı ile ortadan kaldırılması, sağlık kuruluşlarına büyük bir rahatlık sağlıyor. Zaman ve yüklü bir maliyetten kurtulmak isteyen sağlık kuruluşlarının, yüksek verimlilik ve standartlara uyumluluk amaçları doğrultusunda yönetilen hizmetlerden faydalanması gerekiyor. 

Kapsamlı Bir İş Etki Analizi İş Sürekliliği Adına Önemli Bir Başlangıç

İş etki analizinin iş sürekliliği adına önemli bir adım olduğuna dikkat çeken Clonera, sağlık kuruluşlarında iş sürekliliği adına dikkat edilmesi gereken noktanın iş etki analizinin tüm BT altyapısını kapsaması gerektiğini belirtiyor.  İş etki analizi sayesinde sistemlerde bulunan tüm cihazların kritiklik seviyesi belirlenebiliyor. Bir kesinti durumunda kritiklik önceliklerine göre müdahale edilip kurumun bu durumdan en az hasar ile ayrılma olasılığı artıyor.

Sağlık sektörünün daimi iş sürekliliğini elde edebilmesi adına felaket kurtarma ve iş sürekliliği sistemlerinin önemine değinen Clonera, yönetilen hizmetlerin sağladığı güçlü bir altyapı, 7/24 proaktif izleme ve destek, standartlara uyumlu yapılanma sayesinde elde edilecek yüksek verimlilik ile veri kaybının sıfıra indirgenmesinin sağlık kuruluşlarının hayati süreçlerindeki iş sürekliliğine önemli kazanımlar sağladığını belirtiyor.


İlginizi Çekebilecek Yazılar





İletişim | Gizlilik | Kullanım Koşulları