Siber Güvenlik Üstün Hizmet Ödül Töreni Gerçekleştirildi!
Siber Güvenlik Üstün Hizmet Ödül Töreni Gerçekleştirildi!
Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı düzenlendiği ilk yıldan beri; ülkemizin bu alanlardaki bilimsel ve endüstriyel çalışmalarının paylaşıldığı, üniversite-kamu- endüstri işbirliğinin geliştirildiği, kamunun bilgilendirildiği, eğitildiği, toplumun bilgi güvenliği farkındalığının arttırıldığı, bunlara ilaveten bilim insanları, araştırmacılar ve sektörel uygulayıcılar arasında bilgi alışverişinin sağlandığı en önemli etkinlik olarak kabul görmektedir.
ISCTurkey 2019 Konferansı, Avrupa Ağ ve Bilgi güvenliği Ajansı (ENISA) tarafından da desteklenmekte ve Avrupa Siber Güvenlik Ayı etkinlikleri arasında yer almaktadır.
ISCTurkey 2019 Konferansının ana teması "Siber Güvenlik ve Kuantum Sonrası Kriptoloji" olarak belirlenmiş, 16-17 Ekim Tarihlerinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) binasında gerçekleştirilmiştir. Makineler arası iletişim (M2M), Nesnelerin İnterneti (IoT), Yapay Zekâ, Blok Zincir Teknolojisi ve Kuantum Sonrası Kriptoloji(Post-Quantum Cryptology) uygulamalarının artması hem siber savunma hem de siber saldırıların niteliğini kökten değiştirmektedir. Konferansta Kuantum Sonrası Kriptoloji çerçevesinde bu alanda oluşan yeni gelişmeler, değişimler; Yapay Zekâ, Nesnelerin İnterneti ve Blok Zincir Teknolojisi alanında gerçekleşebilecek siber saldırılar ve bu saldırılara karşı alınabilecek önlemlerin yanı sıra, Türkiye'nin siber güvenlik stratejisi, yerli ve milli olarak geliştirilen uygulamalar ve benzeri konular ele alınacak, çağrılı konuşmacılar, akademik bildirilerin sunulacağı oturumlar ve eğitimler düzenlenmiştir. Bunların yanı sıra T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sn. Mehmet Cahit Turhan bey tarafından sektörde öne çıkan kurum ve kuruluşlara Siber Güvenlik Üstün Hizmet Ödülleri verilmiştir.
ÜNİVERSİTE ÜSTÜN HİZMET ÖDÜLÜ
Ülkemizde Siber Güvenlik alanında nitelikli insan kaynağı yetiştirmede önem arz eden, Bilgi Güvenliği Mühendisliği ABD, Adli Bilişim ABD, Akıllı Şebekeler ABD gibi kritik lisansüstü programları ilk kez açması; ülkemizde bu alanda en çok etkinlik düzenlemesi; Ulusal Stratejilerin hazırlanmasına verdiği katkı; Uluslararası Bilgi Güvenliği Dergisi (Türkçe) ile International Journal of Information Security Science (İngilizce) dergilerini bünyesinde barındırması ve bunları açık erişim olarak bilim dünyasına sunma, yaptığımız bu uluslararası konferansı 12 yıldır sürekli olarak yapılmasına verdiği katkı, kamu üniversiteleri içerisinde ilk Büyük Veri Analitiği ve Siber Güvenlik Laboratuvarını açması, WoS ve Scopus verilerine göre ülke siber güvenlik biliminin gelişmesine ve açık kaynak siber güvenlik içeriği üretimine verdiği katkılar; siber güvenlik alanında en çok Türkçe tez yapılan üniversite olması gibi katkılardan dolayı bu ödül Gazi Üniversitesi Adli Bilişim ABD Başkanı Prof. Dr. Mustafa Alkan’a verilmiştir.
KURUM ÜSTÜN HİZMET ÖDÜLÜ
Ülkemizde siber güvenlik sektörünün gelişmesi, ülke eko sisteminin oluşturulması ve yaygınlaştırılması, ülkemizde üniversite öğrencilerinin siber güvenliğe ilgisinin artırılması için toplulukların desteklenmesi, yarışmalar yapılması, ülkemizde sektörün sağlıklı olarak büyümesi ve gelişmesine katkı sağlayacak projeleri desteklemesi, ihtiyaç duyulan alanlarda veridiği proje desteği ile ulusal laboratuvarların kurulmasına verdiği desteklenmesinden dolayı bu ödül SSB’ye verilmiştir.
SEKTÖR ÜSTÜN HİZMET ÖDÜLÜ
Ülkemizde pek çok siber güvenlik ürününü ilk olarak üretmesi (milli ticari Güvenlik Duvarı ürünü 2003; UTM (Unified Threat Management) ürünü, 2005; ilk Yeni Nesil Güvenlik Duvarı 2011; EAL4+(ISO15408) sertifikası, alanında 12 global üretici arasında olma; Dünyada ise ilk 3 DDOS MITIGATOR CPE ürününden birini üretme, 5.000’den fazla kurumsal noktada ürünlerinin kullanımı, 20 ülkede verdiği hizmet, insan kaynağı yetiştirilmesine verdiği katkı, en önemlisi ise Türkiye İnovasyon Şampiyonu olma gibi gerekçelerden dolayı bu ödül LABRİS NETWORKS’e verilmiştir.
MEDYA ÜSTÜN HİZMET ÖDÜLÜ
Ülkemizde başta BT ve BİT olmak üzere bilgi güvenliği ve siber güvenlik alanının gelişimi, yaygınlaştırılması, tartışılması ve gündem oluşturulmasına verdiği katkılar, ülkemizde yapılan iyi uygulamaları tanıtma, yayımlanan köşe yazıları, e-Devlet dergisi, kamu sektörü ile iş dünyasını bir araya getiren ‘eDevlet Yuvarlak Masa Toplantıları’, sektörel buluşma toplantıları, sektörün tanıtımı ve geliştirilmesine verdiği katkı, doğayı korumaya verdiği önem ile 20 yılın üzerinde bu çalışmaları sürdürdüğünden bu ödül BTHABER’e verilmiştir.