Siber Olaylara Müdahale ve Binalyze AIR



Siber Olaylara Müdahale ve Binalyze AIR

11 Ocak 2022 Salı 10.30 – 12.00

Günümüz teknoloji dünyasında bilgi güvenliği olayları, bir kuruluşa ciddi zarar verebilecek riskler oluşturabilir. Oluşabilecek her türlü risk öncesi/sonrası güvenlik tedbirleri alınmaktadır. Kullanılan teknolojilerin; amaca uygun, hızlı, efektif ve analistlerin iş yükünü hafifletici nitelikte olması beklenirken aynı zamanda belirli standartlara uygunluğu ve hukuki boyutu da göz önünde bulundurulmalıdır.

Küresel siber tehdit, her yıl sayısı artan ve niteliği değişen veri ihlalleri ile CEO’ların ajandalarında ilk 3 başlık arasına girmiş durumda. Dünya üzerinde her 15 milisaniyede bir zararlı üretiliyor ve her 39 saniyede bir siber saldırı gerçekleşiyor. Bu sayı her sene 2 katından fazla büyüyerek artmaya devam ediyor. Siber saldırıların ekonomilere maliyeti ise 6 trilyon dolara ulaşıyor. Ülkemizde her dakika 3, yılda 1,6 milyon adet zararlı yazılım saldırısı düzenleniyor. Kurumsal ağlara ise yılda 200.000 saldırı gerçekleşiyor. Saldırı hedefleri arasında Türkiye son 5 yıldır listelerde ilk 5’te. 2020 yılında ise en fazla siber saldırıya maruz kalan ülke durumunda.

Günümüz teknoloji dünyasında bilgi güvenliği olayları, kuruluşlara ciddi zarar verebilecek riskler oluşturmaya devam ederken, kurumlar da oluşabilecek her türlü risk öncesi/sonrası süreçler için bir çok farklı güvenlik tedbirleri almaya devam ediyor. Bu süreçlerde kullanılan teknolojilerin; siber olaylara etkin ve hızlı müdahale etme olanağı sağlarken, analistlerin hızlı yorumlanabilir olay raporlarına erişerek siber olayları yorumlaması ve raporlaması kurumlar için stratejik öneme sahip.

Kayıt için: Webinar Kayıt

 


İlginizi Çekebilecek Yazılar





İletişim | Gizlilik | Kullanım Koşulları