Uzaktan Eğitime, Yapay Zekâlı Yakın Çözüm



Uzaktan Eğitime, Yapay Zekâlı Yakın Çözüm

Dünyayı etkisi altına alan pandemi süreciyle birlikte okullardaki eğitime ara verilirken, yeni duruma hızlıca uyum sağlamak zorunda kalan öğretmen ve öğrenciler, uzaktan eğitimle tanıştı. Bu alanın yeni fakat tecrübeli oyuncularından birisi de PHI Corporate firması oldu. Uzaktan eğitim konusunda on yılı aşkın yazılım geliştirme altyapısına sahip şirket, özellikle AILA (Artificial Intelligence Learning Assistance) adını verdiği yapay zeka uygulamasıyla dikkat çekiyor. AILA, öğrencinin ödevlerde ve ölçme & değerlendirme testlerindeki yanlışlarına ve en çok zaman harcadığı sorulara odaklanarak, kişiye özel öğrenme modeli sunuyor.

“Uzaktan eğitime, yakın çözüm” parolasıyla yola çıktıklarını söyleyen PHI Corporate Yönetici Ortağı Aybars Görpe, “Korona virüs salgını nedeniyle evlere taşınan eğitim, artık yeni normal yaşamın bir parçası haline geldi ve öyle görünüyor ki bundan sonra da Türk Eğitim Sistemi’nin içinde olmaya devam edecek. Günümüz koşulları, artık tüm eğitim kurumlarının yerinde öğretim ve uzaktan eğitim sistemlerini paralel götürmesi gerekliliğini doğurdu. Dolayısıyla, okullar, öğretmenler ve öğrenciler, eğitimdeki bu yeni normal döneme daha güçlü biçimde hazır olmak durumunda” dedi. PHI Corporate olarak geliştirdikleri yerinde eğitime destek sisteminde canlı eğitim, online sınav, online ödev, online etüd, dijital soru bankası, ders döküman ve materyalleri, online ders takibi gibi web tabanlı öğrenmeye yönelik ihtiyaç duyulan tüm uzaktan eğitim çözümlerini tek çatı altında sunduklarını vurgulayan Görpe, bu çözümün sadece eğitim kurumlarıyla sınırlı kalmadığını, aynı zamanda şirketler ve üniversiteler için de 3 ayrı paket hazırladıklarını belirtti.

Sistemin artılarına değinen Yazılım Uzmanı ve PHI Corporate Yönetici Ortağı Engin Ören ise açıklamasında, bu alanda on yılı aşkın bir yazılım geliştirme tecrübesine sahip olduklarını vurgulayarak, uzaktan eğitimin ihtiyaç duyulabilecek tüm modüllerini tek bir sistem altında birleştirerek, web tabanlı tüm mobil cihazlara uygun, zaman ve mekandan bağımsız, kiralama yöntemiyle bütçe dostu entegre bir çözüm sunduklarını iletti.

Yeni sistem, yerinde eğitimin yükünü hafifletip, öğretim sürecini daha verimli hale getirecek!

PHI Corporate tarafından sunulan yeni nesil uzaktan eğitim sistemi tıpkı yerinde eğitim sisteminde olduğu gibi, öğretmenin canlı ders anlatımı, ders konularını içeren dökümanların sunumu, öğrencilerin parmak kaldırıp derse katılması, öğretmenin soru sorması ve hatta derste yapılacak quiz, test ve sınavları içeriyor. Sistem, yerinde eğitimin yükünü hafifletip, öğretim sürecini daha verimli ve etkin hale getirmeyi amaçlıyor. Örneğin öğretmen, online sınıftaki öğrencilere canlı ders anlattıktan sonra, canlı ders saatinde anlatılan içerik sisteme kaydediliyor. Bu sayede derse katılamayan ya da konuyu anlamayan öğrenciler, bu kaydı istedikleri kadar tekrar izleyip, öğrenmelerini pekiştirebiliyor. Yine sistemin yapay zeka uygulaması AILA, hangi öğrencinin hangi soruları yanlış yaptığı ve hangi sorularda daha fazla zaman harcadığını belirleyerek, her bir öğrenciye özel ödev ve test oluşturuyor. Böylece öğrencinin ders notu ve okul puanının yükselmesine katkı sağlıyor. Online Etüd özelliği ise okul dışında istenilen yer ve zamanda, ekstra eğitime olanak sağlıyor. Ayrıca Soru Bankası sayesinde dışarıdan başka hiçbir kaynağa ihtiyaç olmadan sınırsız sayıda test çözümü de mümkün olabiliyor. Sistemde her konu başlığı altında, o konu ile ilgili soru bankası alanı bulunuyor. Öğretmenler sisteme, her konu ile ilgili istedikleri kadar çalışma sorusu ekleyebiliyor. Öğretmenler tarafından hazırlanan yeni sorularla sürekli güncellenen soru bankası, böylece bir süre sonra eğitim kurumu için de önemli kaynak verisi haline geliyor. Tüm öğretmen, öğrenci ve velilerin erişimine açık olan soru bankaları, öğrenciye geriye dönük konuları çalışmaları ve kendilerini kontrol etmeleri için fırsat sunuyor. Bununla birlikte sistem, ders saatleri dışında ulaşılabilecek şekilde konulara özel olarak hazırlanan video sunumlar, slayt sunumlar ve görsel sunumlara da imkan veriyor.

Sistemin sahip olduğu Eğitim Takvimi özelliği, tüm öğretmen ve öğrencilerin hiç bir saat ve ders çakışması yaşamadan günlük, haftalık, aylık ve yıllık dersler ile etüd saatlerini sorunsuzca programlayabilmelerini sağlıyor.

Online Ödev modülü de, öğretmen, öğrenci ve veliye büyük kolaylık getiriyor. Bu modülde, tüm dökümanlar tek bir kapalı sistem içinden gönderilip alınıyor. Öğretmen bir ödev verdiğinde, öğrenciler bunu kendi sayfalarında otomatik olarak görüyor ve veliye de uyarı mesajı gidiyor. Öğrenci ödevini yapıp sisteme yüklediğinde ise, ödev, otomatik olarak öğretmenin sayfasına düşüyor. Öğretmen ödevi kontrol edip not verebiliyor. Sistem, her yeni ödevde, ödev teslim zamanı geldiğinde, gecikme olduğunda ya da ödev yapılmadığında öğrenciye, veliye ve öğretmene uyarı veriyor. Ayrıca, öğrenciler, kendi sayfalarında hafta sonu, sömestr ya da yaz tatili süresince kendi ödev takvimlerini oluşturarak daha programlı biçimde çalışabiliyor.

PHI Corporate Lms sistemi, salgın süresince eğitim kurumlarının online eğitimde en çok zorlandığı konulardan birisi olan online sınavlara da büyük bir kolaylık getiriyor. Online Sınav modülünde sınavlar canlı olarak ders esnasında yapılabileceği gibi mekan ve zaman bağımsız olarak da gerçekleştirilebiliyor. Sınavda sorulacak sorular tercihen Soru Bankası’ndan seçilebildiği gibi sınava özel olarak da oluşturulabiliyor. İstenirse sorular, görsel içerikli, video içerikli ya da ses dosyası içerikli olabiliyor. Sınav sonuçları otomatik olarak sisteme kayıt oluyor. Sistem, sene başında tanımlanmış olan ödev ve sınav ağırlıklı not ortalamasını otomatik olarak hesaplıyor ve öğrencinin yılsonu puanını oluşturur.

Sistemi kullanan üniversite, 3 ayda 30 bin saatin üzerinde uzaktan eğitim yaptı

PHI Corporate LMS çözümünü kullanan Hasan Kalyonu Üniversitesi adına açıklama yapan Bilgi İşlem Müdürü Mehmet Ararat, PHI Corporate LMS'in kolaylıkla kendi iç yazılımlarıyla entegre olduğunu, sistem üzerinden 8 Fakülte, 3 Enstitü, 55 Eğitim Programını, pandemi sürecinde sorunsuzca online eğitime geçirdiklerini, 3 ay içinde 30.000 saatin üzerinde canlı eğitim yaptıklarını, ödev ve sınav modüllerini aktif olarak kullandıklarını vurguladı. Ararat, uygulamayı sadece Online Eğitim Sistemi olarak görmediklerini, normal eğitim öğretim döneminde Eğitim Destek Sistemi olarak kullanmaya devam edeceklerini de iletti.

Klasik eğitim geleneği içinde yer alan “yönetici, öğretmen, öğrenci ve veli” rollerinin her birine özel modüller sunan sistemin, uzaktan eğitim yaklaşımına yönelik yeni nesil çözümleri hakkında detaylı bilgi için www.phi.co.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

 


İlginizi Çekebilecek Yazılar





İletişim | Gizlilik | Kullanım Koşulları