VERİ HIRSIZLIĞININ ŞİRKETLERE MALİYETİ 3,6 MİLYON DOLAR
BURSA’DA SİBER GÜVENLİK KONUŞULDU
VERİ HIRSIZLIĞININ ŞİRKETLERE MALİYETİ
3,6 MİLYON DOLAR
Siber güvenliğin ve bilişim teknolojilerine ilişkin konuların uzmanlar tarafından konuşulduğu ve sponsorları arasında Komtera Teknoloji’nin de yer aldığı BTvizyon Anadolu toplantılarının ilki, Bursa’da gerçekleşti. Etkinlikte önemli açıklamalarda bulunan Komtera Teknoloji Teknik Müdürü Ali Güven Yılmaztürk, bir veri hırsızlığının şirketlere ortalama 3,6 milyon dolar maliyeti olduğunu açıkladı.
Sponsorları arasında Komtera Teknoloji’nin de yer aldığı ve bilişim teknolojilerine ilişkin birçok konunun konuşularak ürün ve çözümlerin paylaşıldığı BTvizyon Anadolu toplantılarının ilki, Bursa’da gerçekleşti. Etkinlikte, veri ihlallerine karşı savunmasız olan şirketlerin önemli kayıplar yaşadığını belirten Komtera Teknoloji Teknik Müdürü Ali Güven Yılmaztürk, ortalama bir veri ihlalinin şirketlere 3,6 milyon dolara mal olduğunu dile getirdi.
Son 3,5 Yılda 3,7 Milyar Kayıt Çalındı
Gün geçtikçe daha da karmaşık hale gelen siber saldırıların ana hedefinde şirketlerin kayıt altında tuttuğu veriler yer alıyor. Etkinlikte, küresel birçok şirketin dahi savunmalarındaki zafiyetlerden dolayı siber saldırılar karşısında ciddi zararlar aldığını dile getiren Ali Güven Yılmaztürk, son 3,5 yılda 3,7 milyar veri kaydının çalındığını açıkladı. Günümüzde veri ihlallerinin şirketlere uğrattığı zararların milyon dolarlara ulaştığını da aktaran Yılmaztürk, yaşanan veri ihlallerinin maddi boyutunun dışında şirketlerde itibar kaybının da yüksek oranlarda olduğuna dikkat çekti.
Verinin Dışarıya Sızmasında İç Faktörler %53 Etkili
Veri sızıntılarının yaşanma sebeplerini de yaptığı sunumda dile getiren Ali Güven Yılmaztürk, şirketlerin yaşadıkları veri sızıntılarından yola çıkarak önemli kazanımlar elde edeceğini belirtti. Dış faktörlerin %47 etkili olduğu veri sızıntılarında iç faktörlerin %53 oranında daha da etkili olduğuna dikkat çekildi. Özellikle sızdırılan verilerin %60’ının elektronik ortamlardan, %40’nın ise fiziki ortamlardan elde edildiğini belirten Yılmaztürk, veri ihlallerini 2/3’ünün geleneksel ağ altyapılarından, 1/3’ünün de bulut ortamlarından çalındığının altını çizdi.