Veri Odaklı Yaklaşım Sağlık Hizmetlerinde Daha İyi Sonuçlar Alınmasını Sağlayacak



Veri Odaklı Yaklaşım Sağlık Hizmetlerinde

Daha İyi Sonuçlar Alınmasını Sağlayacak

Uluslararası danışmanlık ve denetim şirketi EY’nin (Ernst & Young) Sağlık Sektöründe Veri Odaklı Yaklaşım raporuna göre; veri odaklı yaklaşımın benimsenmesi ile birlikte sağlık hizmetlerinde proaktif müdahale yapılarak tedavide daha iyi sonuçlar elde edilecek ve hastalıklardan korunma kolaylaşacak

Dünyanın lider danışmanlık ve denetim şirketlerinden EY (Ernst & Young), Sağlık Sektöründe Veri Odaklı Yaklaşım raporunun sonuçlarını açıkladı. Rapora göre; veri kullanımı ile ön plana çıkan 5 trend sağlık hizmetlerinde daha iyi sonuçlar alınmasını sağlayacak. Teknolojik gelişmelerle birlikte veri kullanımının sağlık hizmetlerinde işletme modellerini dönüştürdüğünün belirtildiği raporda, sağlık hizmetlerinde Endüstri 4.0’ın hayata geçirilmesinin kişiye özel çözümlerle daha iyi sonuçlar elde edilmesine ve hastalıklardan korunmaya destek olacağı ifade ediliyor.

Sağlık hizmetlerinde veri odaklı yaklaşımın merkezindeki 5 trend

1- Verinin sağlık ekosistemi genelinde paylaşım ve dolaşımı daha iyi klinik sonuçlar alınması sağlayacak

Veri analizi, sağlık kuruluşları için hastalıklarla mücadele ve hastalıklardan korunma yöntemlerinde yeni ufuklar açacak. Daha iyi klinik sonuçlar alınmasının yanı sıra sağlık hizmetlerinin maliyeti düşecek ve verimlilik artacak.

2- Nanoilaç, sensörler ve yapay zekâ sağlık hizmetlerinde inovasyona öncülük eden ana unsurlar haline gelecek

Nanoilaç, sensörler ve yapay zekâ gibi teknolojiler, veri toplamayı geleneksel sağlık hizmetlerinden ve büyük ölçekli ve gerçek zamanlı veri girişinden ciddi anlamda ayrıştırıyor. Bu anlamda, bu yeni teknolojiler sağlık hizmetlerinde veri iletimini ve tedaviyi fiziki mekândan bağımsız ve sürekli hale getiren en önemli unsurlar olarak ön plana çıkıyor.

3- Sağlık kuruluşlarında dijital altyapının oluşturulması evrensel dijital standartların oluşturulması destekleyecek

Günümüzde sağlık sektörünün evrensel dijital standartları henüz oluşmuş durumda değil ve mevcut tüm veriyi entegre eden tek bir altyapı bulunmuyor. Ancak sağlık kuruluşlarının tekil olarak başlattıkları dijital altyapı çalışmaları dönüşümün başlangıcı sayılabilir.

4- Dijital platformların kullanımı hasta-doktor ilişkisini değiştiriyor

Teknolojik gelişmeler, hastaların sağlık hizmetlerinden beklentilerini hem değiştiriyor hem de bu beklentileri artırıyor. Teknolojinin günlük hayatta yoğun şekilde kullanılmaya başlanmasının doğal bir neticesi olarak sağlık hizmetlerinde de dijital platformların kullanılmaya başlanması ile hastalar, sağlık hizmetlerine ve doktorlarına daha kolay ve hızlı erişim sağlamak istiyorlar. Sağlık kuruluşlarının bu beklentiyi karşılamaları ve daha iyi tedavi hizmeti sunmaları ise veri odaklı bir yaklaşım benimsemelerinden geçiyor. Dijital platformların etkin kullanımı hasta-doktor ilişkisinde proaktif müdahaleye de imkân sağlıyor.

5- Yeni ve odaklı işletme modelleri sağlık kuruluşlarının başarısında belirleyici olacak

Sağlık kuruluşlarının temel uzmanlık alanlarını belirleyerek operasyonlarını optimize etmeleri gelecek başarılarında önemli olacak unsurlar arasında yer alıyor. Uzmanlık alanına göre şekillenen işletme modeli sağlık kuruluşunun veri kullanımını da sonuç odaklı hale getirecek.

 


İlginizi Çekebilecek Yazılar







İletişim | Gizlilik | Kullanım Koşulları