YAPAY DUYGUSAL ZEKA KÖŞE BAŞINDA BİZİ BEKLİYOR



YAPAY DUYGUSAL ZEKA KÖŞE BAŞINDA BİZİ BEKLİYOR

 

Koç Üniversitesi 25. yıl etkinlikleri kapsamında, Mühendislik Fakültesi ‘Akıllı Gelecek’ konferansına ev sahipliği yaptı. Koç Üniversitesi Rumelifeneri Kampüsü’nde bulunan Mühendislik Oditoryumu’nda gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Umran İnan yaptı. Alanında birçok uzman isimlerin ve akademisyenlerin katıldığı konferansın ana konuşmacısı ise Yapay Zeka ve Duygusal Zeka konusunda önemli çalışmalar gerçekleştiren Ausburg Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Björn W. Schuller oldu. Prof. Dr. Björn W. Schuller ise, “Son zamanlarda görülen yüksek performans artışından yola çıkarak, ‘Yapay Duygusal Zeka’nın’ köşe başında bizi beklediğini söyleyebiliriz” dedi.

Koç Üniversitesi 25. Yıl etkinlikleri kapsamında, ‘Akıllı Gelecek’ başlıklı etkinliği düzenlendi. Koç Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tarafından Rumelifeneri Kampüsü’ndeki Mühendislik Oditoryumu’nda gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Umran İnan yaptı. Alanında söz sahibi akademisyenlerin katıldığı konferansta, yapay ve duygusal zeka konusunda önemli çalışmalar gerçekleştiren Ausburg Üniversitesi’nden Prof. Dr. Björn W. Schuller, ana konuşmacı olarak yer aldı.

Bulut Bilişim’in Geleceği, İnsan Robot Etkileşimi, Yapay Zeka, Yapay Duygusal Zekanın Yükselişi, Yaşam Bilimlerinde Dijital Çağ konu başlıklarının ele alındığı konferansın açılışında konuşan Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Umran İnan, şunları söyledi: “ Akıllı Gelecek konferansı Koç Üniversitesi’nin 25. Yıl etkinlikleri kapsamında Mühendislik Fakültemiz tarafından düzenlendi. 25. Yılımız vesilesiyle bu çok değerli konuşmacıları dinleme fırsatı sundukları için kendilerine teşekkür ediyoruz. Koç Üniversitesi bir araştırma üniversitesi olarak yapay zeka alanında çalışan birbirinden değerli öğretim görevlileriyle öğrencilerimize yeni ufuklar açmak için çalışıyor. Bu etkinlikler sayesinde dünyadaki gelişmeleri de öğrencilerimize ilk ağızdan dinleme fırsatı yaratmış olmaktan mutluyuz.

 

Konferansın ana konuşmacısı olan Ausburg Üniversitesi’nden Prof. Dr. Björn W. Schuller ise, “Son zamanlarda görülen yüksek performans artışından yola çıkarak, ‘Yapay Duygusal Zeka’nın’ köşe başında bizi beklediğini söyleyebiliriz” dedi. Prof. Dr. Björn W. Schuller şöyle konuştu: “Adından da anlaşılacağı gibi, Yapay Duygusal Zeka; Yapay Zeka ve Duygusal Zeka kavramlarını bir arada bulundurmaktadır. Duygusal Zeka, kişinin kendi ve diğerlerinin duygularının farkında olma, duygusal bilgiyi düşünmede ve davranışlarda kullanma ve sonuç olarak da planlanan amacı gerçekleştirebilme yeteneği olarak tanımlanır. İki tür zekayı birlikte ele aldığımızda, “Duygusal Yapay Zeka”; gündelik yaşamda kullanılacak yeni nesil makinelere, insan-makine iletişimi, algılama, öğrenme ve planlama gibi süreçlerde duygusal verilerin entegresi konusunda imkan sunar” dedi. Konuşmasında, yapay zeka alanında son 10 yılda yapılan araştırmalarla ortaya çıkan güncel ve gelişmiş teknolojiler hakkında da bilgi veren Prof. Dr. Björn W. Schuller, kümülatif öğrenme sonucu elde edilen teknik gelişmelere dikkat çekti.

 

Konferansta konuşmacı olarak yer alan Standford Üniversitesi’nden Prof. Dr. Christos Kozyrakis, “Bulut Bilişimin Geleceği” hakkında bir sunum yaptı. Koç Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Çağatay Başdoğan, Koç Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği’nden Öğretim Üyesi Doç. Dr. Barış Akgün, Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri’nden Doç. Dr. Volkan Patoğlu’nun katıldığı panelde “İnsan Robot Etkileşimi”; Koç Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği’nden Doç. Dr. Deniz Yüret ve Doç. Dr. Metin Sezgin, Miletos Inc. kurucu ortağı Berkin Malkoç’un yer aldığı panelde “Yapay Zeka”; Koç Üniversitesi Kimya ve Biyoloji Mühendisliği’nden Prof. Dr. Özlem Keskin, Koç Üniversitesi Endüstri Mühendisliği’nden Dr. Mehmet Gönen, Koç Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği’nden Prof. Dr. Özgür Barış Akan, Koç Üniversitesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Önder Ergönül’ün bulunduğu panelde ise “Yaşam Bilimlerinde Dijital Çağ” konuları ele alındı.

 


İlginizi Çekebilecek Yazılar





İletişim | Gizlilik | Kullanım Koşulları