Yeni nesil veri ambarı FusionInsight LibrA çözümleri Türkiye’ye tanıtılacak
Huawei yeni nesil veri ambarı FusionInsight LibrA çözümlerini Türkiye’ye tanıtacak
Huawei, yeni nesil veri ambarı çözümü FusionInsight LibrA çözümlerini, 15 Mayıs Salı günü Levent Wyndam Hotel’de gerçekleşecek olan Huawei Türkiye Kurumsal Teknoloji Zirvesi 2018’de tanıtmaya hazırlanıyor.
FusionInsight Libra, müşterilerin birleşik, ölçeklenebilir ve yüksek performanslı veri analizi platformları oluşturmasına yardımcı oluyor.
LibrA paralel hesaplama, karışık satır-sütun depolamayı, vektörleştirilmiş uygulamayı ve otomatik kaynak ölçeklemeyi destekliyor. Veri analizini ve veri madenciliğini önemli ölçüde hızlandırırken, yalnızca saniyeler içinde trilyonlarca kaydın birliktelik analizini ve tüm metni geri alma işlemini gerçekleştirebiliyor.
Huawei FusionInsight LibrA, yeni nesil kurumsal sınıf dağıtımlı veri ambarı
LibrA, Huawei'nin FusionInsight büyük veri çözümünün önemli bir bileşenidir. Performans, güvenilirlik, ölçeklenebilirlik, güvenlik ve kullanım kolaylığı bakımından en üst seviyeyi sunarak, kurumsal düzeyde veri depolama olanakları sağlar. Masif paralel işlem (MPP) ve paylaşımsız mimarisi, LibrA'nın, veri patlaması karşısında bile hizmet kesintisi olmadan veya farkına varılmadan otomatik olarak yatay ölçeklendirmesine olanak verir. Müşteriler, toplam sahip olma maliyetini (TCO) arttırmadan sistemi yatay ölçeklendirmek için x86 sunucularını kullanabilirler. LibrA, saniyeler içinde trilyonlarca veri kaydının ilişki analizini gerçekleştirmek için paralel hesaplama, karışık satır-sütun depolama ve vektörelleştirilmiş uygulama teknolojilerini kullanıyor. Tüm bileşenleri, kurumsal sınıf güvenilirliğini sağlamak ve tek nokta hatasını/tek bir noktadan kaynaklanan hatayı (SPOF) ortadan kaldırmak için yedeklenmiştir. LibrA ayrıca herhangi bir ek bileşen gerektirmeden Big Data platformunda verinin gerçek zamanlı olarak eksiksiz çekilmesini de destekliyor.
Büyük miktarda veriler gerçek zamanlı olarak analiz edilecek
Gelişen dünyanın sürekli bir değişim halinde olması nedeniyle finans şirketleri, taşıyıcılar ve büyük şirketler tarafından üretilen veri miktarı her geçen gün artıyor. Bulut, büyük veri ve yapay zeka (AI) teknolojilerinin de aynı hızla gelişmesi, büyük veri çözümlemesine her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulmasına sebep oluyor. Huawei'in yeni nesil kurumsal düzeyde dağıtımlı veri ambarı olan FusionInsight LibrA, müşterilerin büyük miktarda veriyi gerçek zamanlı olarak analiz etmelerine yardımcı olacak ve veriler büyürken ticari faaliyetlerde bir değer artışı yaratacak bir platform sunmaktadır.
2012 yılında veri ambarını araştırmaya başlayan Huawei, önde gelen veri yönetimi ve veri tabanı teknolojilerine dayalı, sektöründe öncü büyük veri çözümleri sunmayı taahhüt etti. LibrA, piyasaya çıktığından bu yana, finans, telekom, devlet, kamu hizmetleri ve enerji dahil olmak üzere çok çeşitli sektörlerde kurumsal veri ambarı projeleri ve işletme analizi sistemlerinde kullanılmaktadır.
FusionInsight büyük veri çözümü 55 ülkede kullanılıyor
2017 sonu itibarıyla, Çin'deki TOP20 finans kuruluşunun yarısı Huawei FusionInsight Big Data platformunu tercih etti. Libra, uçtan uca BT mimarisinin bulut dönüşümünde, işletme maliyetlerini etkin bir şekilde azaltmaları, gerçek zamanlı kredi, geçmişin ayrıntılarının sorgulanması ve hassas pazarlama gibi alanlarda önemli atılımlar yapmalarına yardımcı oluyor. Huawei, sektörde daha fazla uygulamanın geliştirilmesi için iş ortaklarıyla çalışmaya devam edecek.
Huawei'nin FusionInsight Big Data çözümü, iki yıl üst üste (2017 ve 2018) Gartner'ın Analitik Veri Yönetimi Çözümleri Magic Quadrant listesine (Magic Quadrant for Analytical Data Management Solutions) girdi ve IDC MarketScape’in Çin'in Büyük Veri Yönetimi Platformu listesinde ilk sırayı aldı. FusionInsight büyük veri çözümü, 55 ülkede 1000'den fazla müşteri tarafından kullanılıyor ve 300'den fazla ortağı bulunuyor. Huawei, bulut ve büyük veri alanlarında müşterileri ve iş ortakları ile işbirliğine dayalı inovasyonu desteklemek için dünyanın birçok bölgesinde OpenLab'lar kurdu.