Yüzde 100 yerli teknolojiye sahip ‘ParSecure’ siber saldırılara geçit vermiyor…



Yüzde 100 yerli teknolojiye sahip  ‘ParSecure’ siber saldırılara geçit vermiyor…

 

Türk teknoloji şirketi Bilişim 112 Yazılım tarafından geliştirilen Siber İstihbarat ve Proaktif Siber Saldırı Koruma Sistemi ParSecure, siber güvenlik sektörüne yeni bir soluk getiriyor. Yüzde yüz Türk teknoloji uzmanları tarafından geliştirilen patentli ürün ParSecure, Türkiye ile birlikte 52 ülkede IP bloklarına yapılan saldırıları anlık olarak tespit ederek önlüyor.

Türk teknoloji şirketi Bilişim 112 Yazılım, Bilişim Zirvesi 2018 etkinlikleri kapsamında düzenlenen Entegre Siber Güvenlik temalı Teknoloji Platformu’nda; Proaktif Siber Saldırı Koruma Sistemi ParSecure ve Türkiye distribütörü olduğu Dr. Web antivirüs ürünleri ile ses getirdi. Farklı sektörlerde faaliyet gösteren şirketlerin teknoloji liderleri ve teknoloji geliştiren şirketlerin yer aldığı Siber Güvenlik Teknoloji Platformu, CVK Park Bosphorus Hotel İstanbul’da gerçekleştirildi.  Fuaye alanında sergilenen Bilişim 112’nin patentli ürünü ParSecure ve antivirüs programı Dr. Web, sektör temsilcilerinden büyük ilgi gördü.

Veri sızıntıları, sektörel ve fidye saldırıları ile gelen tehlike

Bilişim 112 Yazılım & ParSecure Güvenlik Sistemleri Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Serkan Bilen,  Entegre Siber Güvenlik Teknoloji Platformu’nda yaptığı konuşmada çağımızın problemlerinden “fidye saldırıları ve siber saldırılar sonucu veri sızıntıları” konusunda geliştirilen son teknolojik ürünlere dikkati çekti. Bilen, “Ticari ve kişisel veri hırsızlığının dahil olduğu veri sızıntıları, sektörel siber saldırılar ve fidye saldırıları başlıca siber saldırılar arasındadır” dedi ve son yıllarda yapılan bu saldırıları bilinen bazı örneklerle anlattı.

Siber fidye geliri 2017 yılında 5 milyar dolar oldu

Saldırganların siber fidye gelirinin 2017 yılında 5 milyar doların üzerinde gerçekleştiğini ve bu bedelin bir kısmının bireylerin veya işletmelerin kasasından çıktığını söyleyen Serkan Bilen, “İşletmelerin siber bir felaket ile karşılaşmamaları için mutlaka güvenlik altyapısı kullanmaları gerekir” dedi.  Bilen, saldırılardan korunmak için kurumların öncelikle alması gereken yöntemler konusunda şunları söyledi:

“Firmalar mevcut güvenlik ürünlerini iyi senaryolar ile konfigure etmeli ve güvenlik güncelleştirmelerini eksiksiz yapmalıdır. Kalıplaşmış güvenlik ürünleri dışında, proaktif siber güvenlik ürünleriyle önlemlerin artırılması ve iyi bir yedekleme senaryosu kurgulanması diğer bir koruma yöntemidir. Personele verilecek siber güvenlik eğitimleri de konuya farkındalık kazandırılması açısından önemlidir.”

 

Siber fide saldırılarını anlık tespit ediyor ve önlüyor

Dünyada her 40 saniyede bir kuruluşun bilişim sistemlerinin etkilendiği siber fidye saldırılarını, anlık olarak tespit eden ve önleyen ParSecure sistemi sayesinde firmaların hizmetlerini kesintisiz sürdürdüklerini belirten Serkan Bilen, yüzde yüz Türk teknoloji uzmanları tarafından geliştirdikleri patentli ürün ParSecure’nin, Türkiye ile birlikte 52 ülkede IP bloklarına yapılan saldırıları anlık olarak tespit ederek önlediğini ifade etti. ParSecure’nin bir firewall ürünü olduğunu vurgulayan Bilen, ürünün “Cryptolocker ve türevi olan Java Ransomware, Payday, Scarab, Arena Ransomware, Cesar Ransomware ile Nemesis ve Paradise gibi”, siber fidye saldırı türlerine karşı da tüm bilgisayar ve bilişim sistemlerini koruduğunu vurguladı.

Serkan Bilen’in verdiği bilgiye göre, ParSecure ürününün, yazılım ve ölçeklendirilebilir donanım seçenekleri bulunuyor. ParSecure, güncelleme sunucusunda bulunan saldırgan IP adreslerini anlık olarak güncelliyor ve anlık olarak koruma sağlıyor.

Türkiye’nin yazılım ihracatına destek

Serkan Bilen konuşmasında; Azerbaycan, İsveç, ABD, Kanada ve Hindistan’da ParSecure temsilcilikleri açtıklarını ve ürünün ihracına başladıklarını, Fransa, Polonya ve Brezilya’da ise temsilcilik açma çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Bilen, önümüzdeki 5 yıl içinde 45-50 milyon dolar civarında ihracata ulaşmayı hedeflediklerini kaydetti.

 Finans, enerji kurumları, iletişim, perakende ve sağlık gibi, hayati önem taşıyan ve sürdürülebilir hizmetler veren şirketlerin hedefledikleri sektörler arasında olduğunu dile getiren Serkan Bilen, “Çünkü enerji, telekomünikasyon, sağlık sektörü durduğunda iletişim kesilir, ticaret durur ve yaşam için hayati riskler oluşur” dedi.


İlginizi Çekebilecek Yazılar





İletişim | Gizlilik | Kullanım Koşulları