İşletmenizi ve verilerinizi dış tehlikelere karşı koruyun!



 İşletmenizi ve verilerinizi dış tehlikelere karşı koruyun!

 

Platin Bilişim 2001 yılında kurulmuş; “Veri Koruma”, "email Arşivleme", “Log Yönetimi/SIEM”, “BT Güvenlik sistemleri” konularında faaliyet gösteren bir teknoloji firması… Uzman kadrosu ve İstanbul’daki Operasyon Merkezi ile yerel ve global tüm müşterilerine, yerinde ve uzaktan güvenli erişim metoduyla “Yönetilebilir Hizmetler” sunuyor. IBM, Symantec, Blue Coat, HPE, Veeam, Hitachi, Transvault, Vasco, Rapid7, Intel Security, CyberArk, Backbox, FireEye, Mazebolt, Titus ve Seclore gibi markaların Türkiye’deki çözüm ortağı konumunda firmanın yaklaşık 40 mühendisten oluşan toplam 60 kişilik bir kadroya sahip.

Distribütörlüğünü yaptığı firmaların ürün satışına ek olarak,  entegrasyon, kurulum ve bakım hizmeti de sunan firma, her kurumun ihtiyacına özel çözümler de geliştirebiliyor.

“Bizim farkımız; çeşitli çözümleri bir araya getirerek, bu çözümlerden birtakım güvenlik mimarileri oluşturmak…” diyen Platin Bilişim Genel Müdürü Ayhan Bamyacı, “Platin Bilişim Türkiye’nin ilk 500 firmasıyla çalışan bir firma. KOBİ segmentinde yer alan müşterileri de var, ama gelirinin yüzde 80’ini büyük şirket ve kurumlardan elde ediyor” dedi ve sözlerine devam etti: “Pazarda güvenlik çözümlerine artan talep ve ihtiyaç doğrultusunda büyüme potansiyeli olan bir firmayız. Buna bağlı olarak iki yıl içinde kadromuzu en az 100 kişiye yükseltmeyi ve yurt dışında ofisler açmayı planlıyoruz.”

Veri güvenliğini sağlayabilmek için pek çok teknolojiye ve ürüne ihtiyaç duyulduğunu dile getiren Bamyacı, “Bunlar tek bir çözümle ya da tek bir markayla sağlanacak şeyler değil. Tam bir güvenlik sağlamak istiyorsanız yeri gelir yaklaşık 70 tane ürün bünyenize entegre etmek durumunda kalabilirsiniz. Biz Platin Bilişim olarak sektördeki neredeyse 70 ürünün minimum 20 ya da 25’ini temsil ediyoruz” dedi.

İLK İŞ ALTYAPI GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMAK

Güvenlik kapsama alanı içinde bir şirket içinin (domain yapı) bir de şirket dışının (internet yapısı) olduğunu belirten Bamyacı, “İnternet yapısı herkesin girebildiği bir yer, bu nedenle güvenlik, buraya bir Firewall dediğimiz duvar çekilerek başlıyor. Sonraki süreçte çeşitli katmanlar var, tıpkı soğan halkaları gibi… Birinci güvenlik duvarından geçilse dahi, arkada ikinci bir güvenlik duvarı ile karşılaşılır. Her birinin birbirinden farklı katman yapıları mevcut... Bizim burada yaptığımız ilk iş alt yapı güvenliğini sağlamak. Bir de tüm olayları izleyecek merkezi gözlemleme sistemlerini oluşturuyoruz. Bu sistemler, şirkette yer alan bilgisayarlarda bir olay oluştuğunda, olayı merkezi bir yere yansıtıyor ve olayın önemine göre güvenlik mühendislerine alarm üretiyor. Şu an müşteriler tarafından en çok talep edilen sistem de bu aslında” diyerek devam etti.

SİBER SALDIRILAR DİKKATE ALINMALI VE GÜVENLİK İÇİN YATIRIM YAPILMALI!

Siber saldırılara yönelik perakende firmalarının alması gereken önlemleri sıralayan Bamyacı, “Öncelikle durumu dikkate almaları ve yatırım yapmaları gerekiyor. Perakende sektöründe gördüğüm; büyük firmalar bu konuda gerçekten çok büyük yatırımlar yaparken, firmanın çapı küçüldükçe bu alan için yatırım yapmaktan kaçınılması. Aslında veri güvenliğini sağlayacak yatırım potansiyeline sahip olmayan firmalar, bu güvenlikli altyapıyı başka firmalardan talep edebilirler. Birtakım telekom firmaları, buna yönelik hizmetlaer sunuyor. Böylece firmalar, her ay belli bir ücret karşılığında bu hizmetten yararlanabilme olanağına sahip oluyor” dedi.

ODAĞIMIZDA GÜVENLİK ZEKASI BULUNMAKTA

“Bizim şu anda odağımızda güvenlik zekâsı bulunmakta” diyen Bamyacı sözlerini şöyle noktaladı:“Özelikle perakende sektöründe kendi kendine öğrenen sistemler gelecekte daha çok rağbet görecek. Bu alanda faaliyet gösteren kurumların özellikle Cognitive yani bilişsel olarak adlandırılan kendi kendine öğrenebilen ve karar verebilen yapay zeka alana yatırım yapmaları gerekiyor.”

 


İlginizi Çekebilecek Yazılar







İletişim | Gizlilik | Kullanım Koşulları