Kaspersky Lab, global teknoloji sektöründe cinsiyet eşitliğini destekliyor
Kaspersky Lab, global teknoloji sektöründe cinsiyet eşitliğini destekliyor
Kaspersky Lab, yeni Kurumsal Sorumluluk Raporunu yayınladı. Raporda şirketin teknolojik, eğitime yönelik ve yardım odaklı girişimleri anlatılıyor. Bu yılki rapor, global teknoloji sektöründe cinsiyet eşitliğini teşvik etmek için yapılan çalışmalara ve Kaspersky Lab’ın çocuklara yönelik dijital güvenlik eğitimlerine verdiği desteğe yer veriyor. Rapor, şirketin toplumların gelişmesine nasıl yardımcı olduğunu ve dünyayı daha iyi ve daha güvenli bir yer haline getirmek için yaptığı katkıyı anlatıyor.
Kaspersky Lab, teknoloji sektöründe cinsiyet eşitliğinin gururlu bir savunucusu. Farklı kişilerden oluşan iş güçlerinin daha başarılı, üretken ve dinamik olduğunu biliyoruz ve kadınları siber güvenlik alanında kariyer edinmeleri için teşvik etmeye kararlıyız. Siber güvenlik sektörünün cazip ve heyecanlı bir kariyer imkanı sunmasının yanı sıra insanları, şirketleri ve kurumları da siber tehditlerden koruyarak iyilik yapma fırsatı verdiğine de inanıyoruz. Beceri açığını kapatacak ve sektörün bu tehditlere bakış açısını genişletecek daha çok kadına ihtiyacımız var.
Girls in Tech tarafından düzenlenen ve kadın girişimcilerin yaptıkları işlerde elde ettikleri başarıları gösterdiği AMPLIFY yarışması, Kaspersky Lab’ın dijital ürün ve hizmetler alanında hedeflerinin peşinde koşan kadınlara yardımcı olmak için sponsor olduğu girişimlerden yalnızca biri. Kaspersky Lab, PwC’nin Tech She Can programı ile de teknoloji alanında çalışan kadın sayısını artırmaya kararlı.
Kaspersky Lab, BT sektöründe kadınları teşvik etmesinin yanı sıra ebeveynlerin çocuklarını teknoloji yoluyla korumalarına da yardımcı oluyor. Bu çözümler arasında, ebeveynlerin çocuklarının nerede olduğunu görebildikleri Kaspersky Safe Kids uygulaması yer alıyor. Çocuk yabancı bir yere gittiğinde de uygulama bildirim gönderiyor. Örneğin, Güney Afrika’da Lida Erasmus adlı bir anne, bir adamla evi terk edip geri dönmeyen genç kızını bu bulmak için bu uygulamaya güvendi. Kızını takip edebilen ve bulunduğu yere gidip alan Lida’nın korkuları böylece yatıştı.
Kaspersky Lab ayrıca çocukların internetteki güvenliği hakkında farkındalık yaratmak için düzenli Safe Kids organizasyonları düzenliyor. Johannesburg ve Cape Town’un yanı sıra Doğu Asya’da bazı yerlerde 7 ila 13 yaşlarındaki çocuklara, hem gerçek hem de sanal dünyada tehlikeli olabilecek durumlara karşı kendilerini nasıl koruyabilecekleri öğretildi.
Bunlara ek olarak, Kaspersky Lab çalışanları da yardıma muhtaç kişilere destek olmak ve dünyayı daha iyi bir yer halinde getirmek için gönüllü çalışmalara katılıp etkinlikler organize ediyor. Özellikle Rusya ve Kuzey Amerika’daki çalışanlar; Udomlya’daki yetimhanenin ihtiyaçlarını karşılamaktan Harvey Kasırgası’ndan etkilenenlere yardım etmeye ve Amerikan Kanser Topluluğu ve Cure for Alzheimer’s Fund için maddi yardım toplamaya kadar uzanan girişimlerde etkin rol oynadı.
“Şirketimizin 21 yıllık tarihinde bir çok açıdan büyük aşamalar kaydettik. Kurumsal sosyal sorumluluk bunlar arasından en çok fark edilen olmayabilir fakat kurumsal kültürümüzün gelişmesi için halen çok büyük önem taşıyor. Şirketimizin dışındaki dünyayı daha güvenli ve daha iyi bir yer haline getirmek için katkıda bulunmamızı sağlıyor. Ücretsiz güvenlik çözümleri sunmak veya çocuklara internet güvenliği hakkında eğitim vermek gibi kendi iş kolumuza yakın projelere odaklansak da cinsiyet eşitliği ve STEM (bilim, teknoloji, mühendislik, matematik) eğitimini teşvik eden projelerimiz de bulunuyor.” diyen Kaspersky Lab CEO’su Eugene Kaspersky, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Yalnızca genel merkezimizde yaptığımız çalışmaların değil, tüm dünyadaki ofislerimizde yürütülen yerel gönüllü programlarının ve diğer yardım girişimlerinin sonuçlarını paylaşmaktan da ayrıca mutluluk duyuyorum.”