Kaspersky Lab ve ThreatConnect İşbirliği Tehdit Alanlarını Tam Olarak Ortaya Çıkaracak
Kaspersky Lab ve ThreatConnect İşbirliği Tehdit Alanlarını Tam Olarak Ortaya Çıkaracak
Kaspersky Threat Data Feeds şimdi ThreatConnect platformu üzerinden müşterilere sunuluyor. Kullandıkları tehdit istihbaratı sistemlerine bu akışları ekleyen kurumlar kendileri için en çok tehlike teşkil eden tehditler hakkında daha geniş bilgilere sahip olabilecek.
Tehdit istihbaratı kurumsal siber güvenlik için kritik bir öneme sahip. Kurumlar elde ettikleri bilgiler sayesinde, kendilerini etkileyebilecek siber güvenlik zorluklarına göre hareket edebiliyor. SANS Institute tarafından yapılan bir çalışmada, katılımcıların %70’inden fazlası tehdit istihbaratından yararlanarak saldırı senaryoları üzerinde daha geniş gözlem yapabildiklerini belirtti. Müşterilerin kendileriyle ilgili siber tehditlere karşı hazır olmasına yardımcı olmayı hedefleyen Kaspersky Lab, istihbarat odaklı ve genişletilebilir güvenlik platformu sağlayıcısı ThreatConnect, Inc.® ile işbirliği yaptı.
ThreatConnect platformunu kullanan şirketler farklı kaynaklardan gelen tehdit istihbaratlarını toplayıp karşılaştırabilecek. Böylece, gelişen tehditlere karşı kendilerini koruyabilecek ve şirkete özgü siber güvenlik risklerini azaltabilecekler.
Kaspersky Threat Data Feeds, kurumların çeşitli güvenilir kaynaklardan analizlere erişebilmesini sağlıyor. Bunlar arasında Kaspersky Security Network, Botnet Takip hizmeti, istenmeyen e-posta tuzakları, derinweb yer alıyor. Ayrıca Kaspersky Lab’ın yirmi yılıdan fazla süredir yaptığı araştırmalarda keşfettiği zararlı nesneler hakkında veriler de sunuluyor. Bu çözüm sayesinde müşteriler kaynağı ne olursa olsun çok geniş bir ölçekteki siber tehditlere karşı daha dikkatli hale geliyor. ThreatConnect Platform ile birlikte kullanıldığında, Kaspersky Threat Data Feeds şirketlerin saldırganlara karşı zamanında ve bilinçli kararlar verme becerisini genişletiyor. Tek bir sistem ile farklı kaynaklardan gelen tehdit verilerine erişip bunları karşılaştırabiliyor ve analiz edebiliyorlar.
Bu işbirliği sayesinde müşteriler şu imkanlara erişebilecek:
- Saldırılara önceden engel olmak için yeni çıkan tehditler hakkında ilk elden bilgiler toplama ve siber güvenlik vakalarını önlemek için savunma yöntemlerini geliştirme.
- Vaka müdahalesi ve soruşturma becerilerini geliştirme.
- Kaspersky Threat Data Feeds üzerinden gelen tehdit istihbaratlarıyla mevcut güvenlik denetimlerini güçlendirme.
Kaspersky Lab B2B Ürün Pazarlama Müdürü Sergey Martsynkyan, “Şirketler kendilerini en çok ilgilendiren siber tehditler hakkında hiçbir şeyi kaçırmamak için olabildiğince fazla güvenilir kaynaktan tehdit istihbaratı almalı. ThreatConnect ile yaptığımız işbirliğini duyurmaktan dolayı heyecanlıyız. Tüm dünyada 1600’den fazla şirket karmaşık saldırılarla mücadele etmek için ThreatConnect Platform’u kullanıyor. Bu entegrasyon sayesinde kurumlar Kaspersky tehdit istihbaratı akışlarından da rahatlıkla yararlanıp güvenlik becerilerini geliştirebilir.” diye konuştu.
ThreatConnect Üründen Sorumlu Başkan Yardımcısı Andy Pendergast, “Kaspersky Lab istihbarat verilerini ThreatConnect üzerinden sunarak kurumların kendilerini en çok ilgilendiren tehditleri daha iyi belirlemesini ve ağlarını proaktif olarak korumalarını sağlıyoruz. Bu entegrasyon ile güvenlik ekipleri vakalara daha stratejik yaklaşıp, daha verimli ve ölçülü müdahalelerde bulunabilecekler.” dedi.