Teknolojide kadın – erkek eşitliği



Teknolojide kadın – erkek eşitliği

 

Trend Micro 30.yaşında da hem kız öğrencileri hem de kadın çalışanları desteklemeye devam ediyor

Trend Micro, siber güvenlikteki istihdam açığını kapatmak ve cinsiyet eşitliğine dikkat çekmek için global çapta “Girls in Tech” girişiminin destekçisi oldu. Kampanyanın yaygınlaşması için Trend Micro, sosyal medyada paylaşımını kişisel hesabından duyuran her kullanıcı adına projeye bağışta bulunacak.

Hem eğitimde hem de iş hayatında kadın – erkek eşitliği tüm dünyada en temel sorunlar arasında yer alıyor. Teknoloji özelinde duruma bakıldığında ise siber güvenlik alanında 2022’de 1,8 milyon kişilik bir açığın olacağı öngörülüyor. BM’nin yaptığı araştırmalar özellikle teknoloji alanındaki bu boşluğun kadınların da istihdam edilmesiyle ancak 2030’da kapanabileceğini göz önüne koyuyor. Diğer yandan dünya genelinde siber güvenlik alanında çalışan kadınların oranı ise yüzde 11. Kadınların yüzde 51’i teknoloji ile ilgili konularda üniversiteden mezun olurken erkeklerin yüzde 45’i bu bölümlerden mezun oluyor. Kısacası teknoloji eğitiminde kadınlar bu kadar öne çıkarken istihdam konusunda ise oldukça geride kalıyor. Trend Micro bu konudaki farkındalığı artırmak, kız çocuklarının fen, teknoloji, mühendislik ve matematik (STEM) konularında eğitime devam etmelerine olanak tanımak, teknoloji alanında kariyer yapmak isteyen kadınları yetiştirmek ve desteklemek için hizmet veren Girls in Tech girişimine destek kampanyası başlattı.

 

Bu sene 30. yaşını kutlayan siber güvenlik çözümlerinin global lideri Trend Micro, uzun yıllardır siber güvenlik dünyasına yeni yetenekler katmak için Capture the Flag yarışmaları ve eğitim programlarına destek veriyor. Bu anlayışı kurum kültürü haline getiren marka, işe alım süreçlerinde iş tecrübesi ve cinsiyetten bağımsız olarak değerlendirme yapıyor. Kadınların Trend Micro’nun başarısında oynadığı rolün farkında olan ve sektördeki sayılarının artmasını bir misyon olarak belirleyen Trend Micro CEO’su ve kurucusu Eva Chen konuyla ilgili “Kadınları ve cinsiyetten bağımsız olarak yetenekli kişileri ağ kurma ve kariyer geliştirme fırsatlarına, eğitime, yeni girişimlerde bulunmaya teşvik ve yardım edecek programlarla bağlantı kurmaya çalışıyoruz.” dedi.

Projeye destek vermek isteyenlerin Trend Micro’nun Facebook, Twitter ve LinkedIn’de yaptığı paylaşımı 15 Aralık 2018’e kadar kendi hesapları üzerinden paylaşması yeterli. Trend Micro, yapılan her paylaşım için Girls in Tech’e 30 cent bağışta bulunacak. Bu sosyal medya bağış kampanyası ile teknoloji alanında kendini geliştirmek isteyen kızlara ve bu alanda kariyer yapmak isteyen kadınlara destek olması adına Girls in Tech'e toplamda 100 bin dolar katkı sağlayacak. Teknoloji konusunda tutkulu olan kızların ve kadınların katılımı, eğitimi ve güçlendirilmesine odaklanmış ve kar amacı gütmeyen Girls in Tech’in, dünyada 30'dan fazla ülkede 100 binden fazla üyesi buluyor.

Dünyada kadınlar da teknolojide söz sahibi olmalı

Türkiye olarak bu girişime destek vermenin kendileri için çok önemli olduğunu ifade eden Trend Micro Türkiye ve Yunanistan Ülke Müdürü Hasan Gültekin, sosyal medyanın gücünü kullanarak bu konuda farkındalığın daha da artacağına inandıklarını belirtti. Gültekin “Çok yakın tarihte TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu, başta kız çocukları olmak üzere, gençlerin Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik (BTMM) alanlarına yönlendirilmesi konusunda alt komisyon oluşturacağını açıkladı. Bu, ülkemiz için mutluluk verici bir haber. Sadece bizim sektörümüzde bile ürettikleri ve başarıları ile dünyaca bilinen kadın değerlerimiz var. İşyerinde cinsiyet eşitliğinin sağlanması, işgücü kalitesinin artması ve daha zengin bir kurum kültürü oluşturmak için de önemli bir adım. Bu nedenle globalde başlayan bu projeye Trend Micro Türkiye operasyonu olarak destek veriyoruz. 2019 yılı planlarımızda da bu projeyi lokalleştirmek ve hem kız çocuklarına hem de kariyer yapmak isteyen kadınlarımıza maksimum desteği sağlamak istiyoruz” şeklinde sözlerini tamamladı.   

İlginizi Çekebilecek Yazılar





İletişim | Gizlilik | Kullanım Koşulları